Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tvp111111

jak gotujecie leczo?? co dajecie??

Polecane posty

Gość tvp111111

mam papryke.. z 2kg i cukinie

Gość pokrój jeszcze troche cebulki
pieczarek ,marchewki -ja daje i tak duś na malutkim ogniu

Gość nestea.....
najpierw podsmazam cebulke i kielbase potem dodaje papryke, cukinie i jak mam to jeszcze pieczarki i baklazana, do tego daje pomidory z puszki albo koncentrat, przyprawiam i gotowe.

Cukinia , papryka , ziemniaki , kiełbasa , pomidory , cebula Przyprawy : papryka w proszku , sól , pieprz Zawsze robię metodą 'na oko' .

Gość wannika
baklazan, czosnek, cebula

Gość papryke cebule pomidory lub
przecier, pieczarki,boczek, kielbase zwyczajna, czosnek, pieprz

Gość nestea.....
no to dodaj jeszcze kielbase, cebule i pomidory (ja daje z puszki) albo koncentrat i masz leczo.

Gość wenus83
Kupuje przyprawe do leczo tą z którego sos powstanie, cebula,papryka,kielbasa i co tam jeszcze się chce... Podsmażam cebólkę,,kiełbasę pokrojoną w talarki do tego papryka pokrojona w paski , zalewam wodą dodaje sosu w proszku,czosnku i gotuje pod przykryciem do miękkości : KONIEC :p

Cukinia , papryka , ziemniaki , kiełbasa , pomidory , cebula , bulion Na dnie garnka rozpuszczam smalec , podsmażam cebulkę , dodaje warzywa i bulion duszę ok . 25 min , potem dodaje kiełbasę i duszę jeszcze ok 5 min . Przyprawy : papryka w proszku , sól , pieprz Zawsze robię metodą 'na oko' .

Gość powiem i ja.......
ja dodaje do leczo kiełbasę najpierw podsmażam ją pokrojoną w kostkę razem z cebulą dodaje cukinię i paprykę na koniec dodaję albo pomidory albo przecier pomidorowy ale tylko tak do smaku no i przyprawy

Gość majka mama
No to jeszcze kiełbaska , cebulka i pomidory....do tego przyprawy pieprz, czosnek, papryka ostra albo chili....:)

Gość majka mama
No to jeszcze kiełbaska , cebulka i pomidory....do tego przyprawy pieprz, czosnek, papryka ostra albo chili....:)

Cukinia , papryka , ziemniaki , kiełbasa , pomidory , cebula , bulion Na dnie garnka rozpuszczam smalec , podsmażam cebulkę , dodaje warzywa i bulion duszę ok . 25 min , potem dodaje kiełbasę i duszę jeszcze ok 5 min . Przyprawy : papryka w proszku , sól , pieprz Zawsze robię metodą 'na oko' .

Cebula, papryka, cukinia,pomidory,kiełbasa. Staram się przesmazyc tylko kiełbase całą resztę duszę. Przypraw daje troche (sól, pieprz, cos do zaostrzenia) bo jak papryka i pomidory fajne to mozna wcinac nawet bez przyprawiania ;)

Gość ćma ćme
Cebulke,Pomidory,kiełbase

Cebula, papryka, cukinia,pomidory,kiełbasa. Staram się przesmazyc tylko kiełbase całą resztę duszę. Przypraw daje troche (sól, pieprz, cos do zaostrzenia) bo jak papryka i pomidory fajne to mozna wcinac nawet bez przyprawiania ;)