Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaPAULISpyta

cytologia ? pomocy !

Polecane posty

Witam ! ;) Od jakiegos roku chodzę systematycznie do ginekologa, mam miesiączki bardzo bolesne(np wczoraj mialam taki ból ,że nic nie pomagało nawet tabletki i ciepła kąpiel- zasnęłam dopiero po tabletkach nasennych), czesto zdarza się ,że miesiączka trwa 9 dni , albo tak ,ze po 6 dni ale miesiaczka wystepuje nawet 2 razy w mieś, od 3 mies biorę tabletki MAFACIT , na ostatniej wizycie moja P. ginekolog powiedziała,że będzie trzeba zrobić cytologię jeśli minie rok po zaczęciu stosunków seksualnych. Czy po tych objawach potrzebna jest cytologia ? czy to może być początek jakiejś choroby ? mam mieszane uczucia - trochę się boje .... ktoś pomoże? z góry dziękuję !

Każdy organizm jest inny. Nie wydaje mi się, żebyś była chora. Może to okres przejściowy. Cytologię warto robić raz na rok. Ja miałam robioną 4 miesiące temu, wyszło, że jest wszystko ok. To bardzo ważne badanie dla kobiety, nie nastawiaj z góry, że jest źle. Zrób tą cytologię, jeśli wcześniej nie miałaś robionej bądź minął min. rok od ostatniej. Im szybciej tym lepiej, bo jeśli wyjdą jakieś "nieścisłości" to lekarz zapisze Ci jakieś tabletki dopochwowe bądź inne leki (dokładnie się nie orientuję) które w zależności od schorzenia powinny dać szybki efekt. Więc spokojnie... A jak mówię... To badanie jest MEGA WAŻNE. Powodzenia.

Każdy organizm jest inny. Nie wydaje mi się, żebyś była chora. Może to okres przejściowy. Cytologię warto robić raz na rok. Ja miałam robioną 4 miesiące temu, wyszło, że jest wszystko ok. To bardzo ważne badanie dla kobiety, nie nastawiaj z góry, że jest źle. Zrób tą cytologię, jeśli wcześniej nie miałaś robionej bądź minął min. rok od ostatniej. Im szybciej tym lepiej, bo jeśli wyjdą jakieś "nieścisłości" to lekarz zapisze Ci jakieś tabletki dopochwowe bądź inne leki (dokładnie się nie orientuję) które w zależności od schorzenia powinny dać szybki efekt. Więc spokojnie... A jak mówię... To badanie jest MEGA WAŻNE. Powodzenia.

Cytologia to jest regularne badanie. Trzeba je robić systematycznie, niezależnie od objawów.

Gość kajdes
kazda kobieta powinna robic cytologie, nie jest to az tak starszne, bardziej boli badanie jajnikow musi ci zrobic badanie, jak inaczej oceni czy jestes zdrowa? to bardzo czeste badanie, kiedys robilam co roku, teraz nie ma funduszy i mozna co 3 lata

dziękuję :) po prostu przez te bóle myślałam,że lekarz od razu COS PODEJRZEWA

doszła ciągła sennosc, dzis spalam ok 16 godz a teraz i tak jestem spiaca, dziwnie sie czuje :(