Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poród

ćwiczenia na piłce w ciąży 39tc w czym pomaga?

Polecane posty

Gość poród

ja wyżej ,może któraś z mam ćwiczyła tuż przed porodem i w jaki stopniu i na co to pomogło dzięki za odpowiedź

Gość te trójki
pomaga przygotować dół do porodu, krążenia biodrami , ruchy przód-tył, w rozkroku, pomagają główce zejść niżej, wstawić się w odpowiednie miejsce startowe; ja miałam piłkę przy porodzie, główka synka nie chciała zejść (ułożenie twarzyczkowe), piłka pomogła.

Gość mamunia córeczki
ja cwiczyłam ale zaledwie 1 dziend porodem - wicej nie miałam okazji:). No i w trakcie skurczy juz na porodówce.Pomaga w redukcji bólu,rozluznia, skurcze sie nasilaja i poród jest szybszy i mniej bolesny- przynajmniej ja tak miałam. Rodziłam szybko bo niecała godzine nie miałam naciecia, w trakcie skurczy doradzam jeszcze pozycje na "czterech" naprawde pomaga. Życze powodzenia.

Gość mamunia córeczki
rozlużnia miesnie przez co skurcze nie sa tak bolesne

Gość mamunia córeczki
rozluznia miesnie przez co skurcze ni sa az tak barzdzo bolesne, ja cwiczyłam 2 dni przed porodem i w trakcie skurczy. Rodziłam tylko godzine i obyło sie bez naciecia.

Gość gość
Ja tylko na niej siedziałam i bujałam się na boki jak grałam w karty z babeczkami w szpitalu hehe :D

Gość krna
Ja zaczęłam ćwiczyć na kilka miesięcy przed porodem, bo zawsze byłam bardzo aktywna sportowo, a niestety ciąża nie przebiegała idealnie. Więc zdecydowałam się na takie dość lekkie formy ćwiczeń właśnie z taką piłą. Pomocna mi była wtedy piłka do ćwiczeń FITSPIRE, sprawdziła się na tyle, że przekonałam się i ćwiczę nadal już po porodzie. Mięśnie przed porodem nie są takie spięte, tylko trzeba wcześnie zacząć ćwiczyć.

Gość gość
Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami ja jak rodziłam to na porodówce tak robiłam jako jedyna :)