Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość . I . I . I .

DO katolików.

Polecane posty

Gość . I . I . I .

kto stworzył boga?

Gość jidsr456
ja też się kiedyś nad tym zastanawiałem i dałem sobie spokój - to są trudne pytania i nie warto się nad tym zastanawiać. Chodzenie do kościoła dobrze działa na psychę.

Gość zezowata baba
kościół katolicki to sekta która kasę zbija i do tego przekręcili biblię jak inni chrześcijanie kurwa Jezus nie może być bogiem bo przecież się modlił do boga w ogrójcu i sam się nazywał synem bożym a nie bogiem

Gość jidsr456
ja już się na tym nie zastanawiam. Jeśli jednostka potrafi utrzymać bliskość z Bogiem, to potrafi podtrzymać bliskość z drugim człowiekiem. Pozatym DEKALOG, to nic innego jak wzór zdrowej struktury, rdzenia "ja", prawidłowo ukształtowanych granic, a więc i poczucia tożsamości i własnej odrębności.

Gość znowu zakładasz ten temat?
Ja sie nad tym nie zastanawiam a ty mi odpowiedz co jest złego w tym ze ktoś propaguje miłość miedzy ludzmi ,dobroc itd I nie mówie tutaj o ksiezach ,bo mnie nie interesuje kto stoi za ołtarzem dla mnie to tylko człowiek ...

Gość jidsr456
to jest bez sensu - nikt nie zna prawidłowej odpowiedzi na niektóre pytania.

Gość jidsr456
i nie warto sobie tym truć głowy.

Gość skorpionka11111
bog zawsze byl i bedzie "Jestem ktory jestem" za takie pytanie do piekla pojdziecie

Gość jidsr456
wiadomo że niektórzy filozofowie truli sobie tym głowy i tworzyli teorie - bo sami chcieli stać się Bogami.

"za takie pytanie do piekla pojdziecie" :D:D:D:D:D:D

Nikt. Jak ktos jest w ogole jest chrzescijaninem to wierzy, że Bóg jest wieczny, nieskończony, Alfa i Omega, Początek i Koniec. Jego Syn, Jedność z Ojcem, zrodzony, ale niestworzony, czyli bez poczatku, bez końca. Teologia nie jest nauką "na chłopski rozum", metafizyka no i właśnie wiara a nie wiedza.