Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisiajsza obserwacja swiata

jak to jest z ludzmi - glownie brzydcy, czy ladni są na świecie?

Polecane posty

Zastanawiam sie, jaki odsetek faktycznej liczby ludzi ja sama widuję. Bo np. dzis byłam na zakupach, widziałam mase ludzi, z czego zaledwie kilka ładnych kobiet, zadnego fajnego faceta. Za to masa ludzi z nadwagą, a jak szczuplych - to z niciekawymi figurami (kobiety z plaskimi tylkami, bez talii itp). A jednak skads sie biora Ci ladni ludzie w filmach, necie - nie mowie o zdjeciach retuszowanych photoshopem, ale jakies filmy itp - wszedzie sa ladni ludzie. na pewno jest to specjalny dobor - ale skoro jest ich az tyle (tych ladnych ludzi, kobiet z super figura), to czemu na ulicy ich nie widac????

nikt wiecej sie nie wypowie? nie zastanawiacie sie nigdy, jak wypadacie na tle innych?

Gość zezowata baba
to zależy od gustu piękno jest względne zależy od punktu odniesienia

Gość no a ty co.............
dla mnie z kolei wypiete ogormne dupska są oblesne, wole plaskie.

no piekno owszem, jest rzecza gustu - powiedzmy ladna dziewczyna dla kogos moze byc piekna, dla innego ladna tylko. Ale nie zaprzeczycie - są osoby o ktorych 99% ludzkosci powie "atrakcyjna". Ja np. nie wiem, czy jestem ladna, zwykla, czy brzydka, nie umiem ocenic. Przekonalam sie, ze moj (kobiecy) gust jest zupelnie inny od meskiego - nieraz z kolegami dyskutoawalam nad uroda roznych osob - i np. kobiety, ktore im sie podobaly, dla mnie byly brzydkie lub nijakie, i na odwrot - zjawiskowe dla mnie twarze dla nich byly brzydkie. Wiec zastanawiam sie, jak mnie postrzegaja inni?

co do tych tylkow - moze byc plaski, ale kstaltny, jedrny - jest ok. Jak obserwuje ludzi na ulicy - to jesli kobiety maja plaskie tylko, to maja tez waskie biodra, albo dziwnie uksztaltowane posladki (nie okragle, tylko takie....dziwne).

Gość xgvdnfg
Na ulicy też ich widać. Wystarczy się rozejrzeć. Ja wszędzie widzę ładne osoby. Oczywiście brzydkie też. Ale wiele jest też ładnych ludzi często zaniedbanych. Nie potrafię powiedzieć, których jest więcej nawet kiedy rozpatrywać to pod kątem subiektywnym. Myślę, że wychodzi mniej więcej remis.

zauwazylam niepokojaca rzecz. Dzisiaj jednak najwazniejszy jest wyglad. Bo nawet jesli facet pokocha kobiete za charakter, ozeni sie z nia, beda nawet mieli dzieci - to potem ją zdradzi z jakąś taka, ktora mu sie podoba, pociaga go - dla wygladu tej laski porzuci milosci i takie tam -0 niby najwazniejsze rzeczy. Albo jak tego nie zrobi, to bedzie mial ochote, bedzie marzyl, jak to posuwa lub tez po prostu obejmuje jakas pieknośc, a nie przecietna żone coz wiec znacza kariera, milosc, pieniadze - skoro i tak doopa rzadzi swiatem?

mnie ludzie postrzegaja jaką ladną osobe moj kolega mowi nawet na mnie piękna ;) zawsze jak gdzies pojde do klubo albo jak gdzies wyjde do baru ktos mnie podrywa i gada komplementy nigdy jeszcze nie uslyszalam ze jestem brzydka albo przeciętna

Gość 132123123312
ale debilne pytanie, uroda to rzecz względna. Pytasz dlaczego nie widać pięknych ludzi na ulicach a są w filmach. Bo piękna kobieta i przystojny facet to około 10% lub mniej populacji, zawsze do filmów się bierze aktrakcyjnych ludzi a na ulicy zderzamy się z rzeczywistością. Wiem jedno - za dużo telewizji autorko, zbyt wypaczyła sposób pojmowania świata przez Ciebie - biedna dziwi się że na ulicy nie ma Pattinsona czy innej tam Evy Mendes. Pozdro

Gość poziomko a jak sobie
niestety, ale nie ma zbyt wielu przystojnych facetow. Kobiet ladnych jest dosc sporo, ale na to ma wplyw makijaz, stylizowanie wlosow, odpowiedni ubior (np. obcasy). Mezczyzni juz nie maja takiego pola do popisu, dlatego tak srednio prezentuja sie na tle kobiet. Ladnych osob jest zdecydowanie mniej niz przecietnych- tych jest najwiecej. Natomiast ludzi ewidentnie brzydkich tak naprawde tez jest niewielu. Ale sporo tez zalezy od panstwa. U nas jest przewaga ladnych kobiet, ale pojedz juz do anglii, a zlapiesz sie na glowe. Tam na 10 kobiet, 2 sa w miare do przelkniecia (wiem, sporo uogolnienie).

Nie sadze abym miała dziwny, lub wybredny gust. Byłam dzis na zakupach i innych sprawunkach - poczta, sklep spozywczy, drogeria, pieklarnia. Sami albo grubi ludzie, albo pryszczaci chlopcy, albo bezksztaltne kobiety (ktore maja ciezkie zycie i to sie odbija w ich wygladzie)

a ja mysle, ze to chore juz jest patrzenie na tylki innych ludzi.... w koncu tylko sluzą do srania glownie i chyba co niektorzy juz o tym zapomnieli... jaki to ma ksztalt czym sie sra, jakie to ma znaczenie? dla mnie wazniejsze są proporcje, czyli u facetow szerokie ramiona, waskie biodra, u kobiet wciecie w talii, symetryczna twarz, tyle. a ogladanie czyichs srak uwazam za chore....

Gość xgvdnfg
Wygląd jest ważny i żadne pitolenie nic nie zmieni. Ale zawsze tak było, po prostu dzisiaj się więcej o tym mówi. Zawsze zdarzali się faceci, którzy znajdą sobie młodszą, ładniejszą. Ale i wtedy i teraz są też ludzie normalni, którzy wyglądu nie stawiają na 1 miejscu.

Gość poziomko a jak sobie
ale literowki porobilam! sorka:)

nie ogladam telewizji od dziecinstwa, wiec niestety - zla diagnoza :-) czy nie wydaje wam sie niesprawiedliwe, ze media (internet, gazeta, nawet reklamy) pokazuja tylko tych ladnych, pieknych ludzi? to oszustwo. Potem faceci by chcieli miec taka super laseczke, a ze sami są w najlepszym wypadku przecietni - wiaza sie z brzydka, ale uczciwa i potem ida na dziwki (lub chcieliby)

przeciez do filmow tez czesto biora brzydali, ile brzydkich aktorek, ktore sa uwazane za piekne? np. dla mnie taka scarlett johanson jest obrzydliwa, geba jak u swiniki pigi a jest uwazana za pieknosc :D a ty autorko jestes strasznie niedojrzala, nikt nie bedzie piekny cale zycie, a kobiety brzydną juz przed 30tką niestety.

cóż - nie moze o ogladaniu odbytu, ale ksztalt pupy (bioder) jest wazny - dla facetow juz na pewno. Jak za kims ide, to patrze na proporcje (ale to trwa chwile) i na tylek. Nie wiem, czy to chore. Lubie obserwowac ludzi. Ich figury, ubiory - buty, torebki itp

Gość xgvdnfg
Kobiety brzydną przed 30? Hahaha, co za brednie. Dziwne kobiety znasz człowieku, naprawdę. To, że ma się parę zmarszczek wcale nie czyni z piękności brzyduli. Trzeba być smutnym człowiekiem żeby tak sądzić. :)

w filmach są brzydcy faceci - ale nie ma brzydkich kobiet (nieatrakcyjnych). Tobie moze sie nie podobac scarlett, ale nie zaprzeczysz, ze ma super figure i dla wiekszosci populacji ludzkiej jest seksowna. Nikt nie zatrudni do serialu grubej baby, z nieciekawą otyloscia, wąsem czy czyms tam. Za to pan z brzuszkiem - zdarza sie czesto

ale to pewnie dlatego ze teraz wszedzie pelno wywalonych golych SRAK, cycow, i niby jesli chodzi o dupska to idealne mają byc okragle, a jesli chodzi o cyce to idealne mają wygladac jak silikony :O a przeciez w naturze tak nie jest, piersi u kobiet są lekko zwisające, podobnie pupy, i takie są piekne i tyle. kobiety wieki tak wygladaly, nie mialy zadnych operacji a jakos podobaly sie facetom. a teraz porobily sie jakies chore wizerunki tego jak ma wygladac idealna sraka czy cycki, ludzie opanujcie sie. nikt nie jest idealny, ajesli nawet jest to cale zycie nie bedzie bo z wiekiem cycki opadaną a dupa i tak zrobi sie plaska. a dupa sluzy glownie do SRANIA o czym przypominam bo chyba co niektorzy zapomnieli.

scarlet ma super figure ? haha widzialam jej foty jak biegnie z tym seanem peenem to wygladala koszmarnie, wielkie sadlo na brzuchu jakby byla w ciąży, wielka dupa i uda, cyckow prawie widac nie bylo. ludzie nie wierzcie w to, one wszystkie mają na sobie specjalną bielizne dlatego wygladają tak super.

Gość Ty masz takie dylematy jak
ja miałam w wieku 16lat. Kompletnie nie posiadałam świadomości jaka jestem a nawet byłam pewna że nie warto tracić czas na zastanawianie się nad głupotami bo urody i tak już miec nie będe innej,a moja wydawała mi się kiepska. Potem się okazało że wszystkie piękne dziewczyny z klasy są brzydkie a ja ładna w co nie wierzyłam bo była to opinia pojedyńczych osób. Zapytałam mamy-mamo ja jestem ładniejsza niż ta Izka spod 11tki? Mama na to -no pewnie że tak,bez porównania! Co!??? Nic już nie rozumiałam! Ale uroda przemija,jeśli ja masz to napewno nie raz usłyszysz o tym Ide kiedyś rynkiem dużego miasta a tam ktoś mnie zaczepia i mówi że mam filmową twarz... Najważniejsze to mieć liczne talenty i być pracowitym. Mi też zawsze podobały się dziewczyny o małych noskach i urodzie lalek(jak Izka spod 11tki)),ale faceci twierdzili że to nie są piękności, że ładne ale nic więcej...rzecz gustu bo zawsze niestety chce się tego czego się nie ma.

Gość Ty masz takie dylematy jak
dzisiajsza obserwacja swiata Ja też nie widuje fajnych facetów jak jestem na zakupach,chyba że jestem na tych zakupach z mężem wtedy widzę jednego fajnego faceta))))))))))))))