Konstantynopolitańczykowian 0 Napisano Grudzień 6, 2011 Oddzielamy żółtko od białka, i dolewamy do żółtka łyżkę pełnotłustego mleka:)Mieszamy tą mieszankę, nakładamy na wilgotne, ale nie umyte włosy.Po kilku minutach wcierania we włosy spłukujemy letnią wodą:)ubijamy białko z łyżką soku z cytryny, która rozjaśni nam włosy:) Nakładamy na włosy, trzymamy kilka minutek i spłukujemy możliwie chłodną wodą, która zamknie łuski włosa i zostawi blask:) Myjemy włosy ulubionym szamponem i ot cała filozofia:) Pozdrawiam Was:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doradzcie ludziska :P Napisano Grudzień 6, 2011 po jajku sa sztywne :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konstantynopolitańczykowian 0 Napisano Grudzień 6, 2011 a to nieprawda:) Też tak myślałam, ale trzeba je po prostu bardzo dobrze spłukać a potem umyć:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Grudzień 6, 2011 Jeszcze z mlekiem nie robiłam:) ale robiłam już wiele domowych maseczek na włosy:) min: żółtko nafta kosmetyczna i cytryna :) tą też muszę wypróbować:) a myślisz że chudsze mleko (2 %) nie da takiego efektu bo nie chce mi się iść do sklepu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Grudzień 6, 2011 Nie są sztywne po jajku:) Musisz dobrze spłukać :P moje włosy już dużo testowały np (piwo albo majonez) :D ahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konstantynopolitańczykowian 0 Napisano Grudzień 6, 2011 Myślę,że 2% też będzie ok:) Spróbuj, naprawdę polecam:) A to jest najlepsze, że włosy nabierają objętości, są super:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna porzeczka* 0 Napisano Grudzień 6, 2011 W takim razie spróbuje jeszcze dzisiaj:) napiszę później jakie efekty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konstantynopolitańczykowian 0 Napisano Grudzień 6, 2011 Dobrze, no to czekam:) Znalazłam też fajną maseczkę na twarz:) Ściąga pory, i usuwa wągry:) Kilka kropel soku z cytryny i drożdże piekarskie:) I zmywamy letnią wodą:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konstantynopolitańczykowian 0 Napisano Grudzień 6, 2011 ale co do tego , to nie jestem przekonana:( Bo drożdże śmierdzą;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach