Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudzielczyni

ciągłe bóle głowy

Polecane posty

Robiłam już wszystkie badania, krwi, tomografie, rezonans, wszystko czyste. Mimo to, codziennie rano lub po południu boli mnie głowa, lekarze mówią że nic mi nie jest. Ja jem codziennie tabletki przeciwbólowe, bo nie mogę inaczej pracować. Co robić?

Gość tu jest odpowiedź
www.showup.tv/pp/swirus501

Gość bogna83
Może idź do stomatologa, czasem problemy że stawem skroniowo zuchwowym i wada zgryzu powodują bóle głowy, konsultacja powinna to wykluczyć lub zdiagnozowac

Gość hgywsm
Faktycznie musisz zrobić badania u różnych specjalistów ale poczytaj sobie na forum medycznym o klasterowych bólach głowy.

pije kawe. bol zazwyczaj jest taki promieniujacy na cala glowe, a czasami boli u szczytu glowy, glownie w prawej czesci

sprawdziłam ten klasterowy ból. niestety (tak, niestety bo wolalabym wiedziec co to, niz sie meczyc) objawy nie pasują do mnie. ale dziekuje za wypowiedz :)

Gość Paweł Myszozjad
Hej ja mam to samo rezo idealne neurolog mówił że to narwy stres czy też to ci mówili?

Gość Paweł Myszozjad
Lisku rudy a mi neurolog mówił że tak boli od stresu nerwów masz stresy?

Mam duzo stresu, tez mi to mowili. Ale czy to oznacza ze to jest niewyleczalne i ja mam po prostu zjadac masowo tabletki przeciwbolowe i uspokajajace? To bez sensu. Chcialabym żeby mi ktos postawil diagnoze, przepisal leki i zeby przeszlo...

Gość smutna mama :(
może boleć na tle nerwowym od stresu

Gość smutna mama :(
nie przejdzie póki nerwy i stres nie odejdą ,ja nawet wstaje i zasypiam z bólem.

No właśnie mi tez tak sie zdarza, ze jak zasne z bólem - to sie i z nim obudzę niestety. Jestem osoba baaaaardzo niestety przejmujacą sie wszystkim i dlatego się ciagle denerwuje i nie widze jak mialoby się to skończyć. Co do diety to na pewno nie jest ona powodem. Co prawda przez ok 2,5 roku nie jadłam mięsa, ale to było już z 2 lata temu. Teraz w zasadzie dużo jem warzyw, kasz,ciemne pieczywo, owsianke, chude mieso, jogurty czyli generalnie staram sie jesc bardzo zdrowo (nie z powodu głowy tylko tak ogolnie, dla siebie) Jakieś jeszcze pomysły? :) Dziekuje bardzo za poprzednie odpowiedzi!

Gość tylko nie przechodz na zywieni
optymalne ktore jest udowodnionym zrodlem wielu chorob :P

badania 2006-2010 nie potwierdziły szkodliwosci,wiec swoje twierdzenia wsadz miedzy bajki. nikt nikogo nie zmusza do przechodzenia na żo, a jesli ktos chce to najpierw powinien przeczytac na ten temat ksiazki a nie opierac sie na bzurach które ludzie czasem wygadują. http://psltv.pl/?plik=1906&so=1 ja 10 lat cierpiałam z powodu migren,lekarze nie pomogli. od 8 już nie cierpie.

badania 2006-2010 nie potwierdziły szkodliwosci,wiec swoje twierdzenia wsadz miedzy bajki. nikt nikogo nie zmusza do przechodzenia na żo, a jesli ktos chce to najpierw powinien przeczytac na ten temat ksiazki a nie opierac sie na bzurach które ludzie czasem wygadują. http://psltv.pl/?plik=1906&so=1

Gość zaklipsowana
A badania krwi w jakim kierunku robiłaś? bo jak tylko morfologie to stanowczo za mało... Czy oprócz bólów głowy dokuczają Ci jeszcze jakieś dolegliwości? Nie przypominasz sobie może ugryzienia kleszcza - przewlekłe bóle głowy, przy ogólnym prawidłowym obrazie badań mogą być wynikiem np. boleriozy - choroby trudnej do zdiagnozowania ( rozstrzygający PCR). Bardzo ważną kwestią w diagnozowaniu bólów głowy jest szczegółowy wywiad z pacjentem, często ta przewlekła dolegliwość wiąże się z wieloma innymi chorobami nie dotyczącymi OUN.

wywiad.. no coz, byłam juz u tylu lekarzy, wszyscy o wiele rzeczy pytali, ale nic z tego nie wynikło. wlasnie jestem w trakcie odstawiania tabletek anty, podobno od nich tez moze glowa bolec, ale nie widze zadnej roznicy. na boleriozę też byłam badana dzięki za odpowiedzi

ja miałam nawet zrobione badania hormonów -były pawidłowe. "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT