Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udoopiona

wyjazd za granice

Polecane posty

Gość udoopiona

hej! mam problem,mieszkam na stałe w anglii, urodzilam tam dziecko,ktore ma nazwisko ojca (inne jniż moje), przy wejsciu na lotnisko,juz w pl,zostalam poinformowana,ze na powrot bede potrzebowala akt urodzenia, ktorego ze soba cholera jasna nie mam,jest w domu,a partner tez pojechal do swojego kraju, co zrobiC? probowalam znalezc w necie,czy to prawda,ze potrzebuje aktu urodzenia,ale nic nie ma:/

polskie kontrole to lubia duzo gadac, jak ja lecialam z malym to mi powiedzieli ze ostatni raz przyjmuja ten paszport malego bo maly ma na zdjeciu 6 miesiecy a wtedy jak lecialam mial 1.5 roku i powinnam wymienic jego 5-letni paszport ze wzgledu na zdjecie. no chyba ich pogielo. nie wymienilam i maly nadal lata bez problemu.

Gość udoopiona
ale boje sie tak zaryzykowac i po prostu zabukowac bilet powrotny,a co jak mnie jednak nie przepuszcza? poza tym,co za roznica,czy wyjezdzam z kraju,czy przyjezdzam do kraju?? skoro nie bylo problemow w londynie,to czemu mialyby byc w pl...masakra,tak mnie facet zestresowal,ze szok... a to,ze kazali Ci wymienic paszport przez zdjecie,to debilizm....;/skoro paszport jest wazny 5 lat,to powinni sie liczyc z tym,ze dzieci sie zmieniaja i tyle...dobrze,ze nie zmienilas!

wlasciwie to powiedzieli mi zebym wyrobila jeszcze jeden paszport czyli polski bo maly ma brytyjski, wlasnie ze wzgledu na zdjecie. jakby mi kase dali na ten paszport i koszta za podroz 300 mil w jedna strone do konsulatu po wyrobienie go to moze bym i sie pofatygowala.. ale to wlasnie tak zawsze jest ze to polacy sie czepiaja a brytyjczycy nigdy o te zdjecia, akty urodzenia... zauwaz jak przylatujesz do polski jak sie zmieniaja nastroje u celnikow :)

Gość dobrze ...
Zdesperowana Domowa Żona że cie nie trafiło na mojego szwagra