Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sarenka na mrozie nie może

Czy obfita i boląca miesiączka wyklucza ciążę?

Polecane posty

Mam takie pytanie, czy obfita i boląca miesiączka wyklucza ciążę? Dostałam właśnie taki okres i jestem ciekawa czy mogę być spokojna? Dodam że w ostatnim dniu poprzedniej miesiączki byłam blisko z chłopakiem tzn. wszedł we mnie na chwilę i wyszedł. Miał na sobie prezerwatywę. Nie było wytrysku. Mnie się nie podobało, obawiając się ciąży nie chciałam stosunku.

jak masz sie denerwowac to zrob test nigdy nie mozna wykluczyc ciazy na 100% na odleglosc

Gość Maarta 24
spokojnie nie jestes w ciazy

Moje pytanie stąd się wzięło, bo natrafiłam tu na taki wątek że można mieć okres w ciąży. Kiedyś rozmawiałam z ginekologiem na ten temat i powiedział że taka sytuacja nie jest możliwa. Może zdarzyć się jedynie plamienie w dniu spodziewanej miesiączki, w przypadku ciąży. Tak mi powiedziała ta ginekolożka. Jednak przeszukując to forum i czytając niektóre wpisy po prostu zgłupiałam.

Gość Maarta 24
napewno w ciaży nie jesteś:) nie stresuj sie dodatkowo czytając inne wątki na forum ,każda kobieta jest inna.

Gość Maarta 24
Tymbardziej ,żę zrobiliscie to w gumce ,on nie mial wytrysku i dodatkowo zrobiliście to w ostatnim dniu okresu w ktorym u wiekszosci kobiet to dni nie płodne:) spokojnie

nie stwierdzilam ciazy u Ciebie;) chodzi mi o to, ze skoro masz sie denerwowac to lepiej zrobic test podczas ciazy mozna miec plamienie - to nie okres, ale czesto jest mylone z miesiaczka. moze sie pojawiac nawet przez kilka miesiecy ciazy.

Ten okres mi się spóźnił i poprzedni tak samo. Leje się ze mnie niesamowicie i boli. Natomiast poprzedni okres był słaby. Ja panicznie boję się ciąży, dlatego były tylko 2 ruchy penisem i odrzuciłam chłopaka. Po prostu wymiękłam ze strachu.

Gość Ale ty jesteś pusta
Pewne jest to że niedługo chłopak ciebie odrzuci tak jak ty jego bo nie będzie chciał być z wariatką

Gość gość
Witam, kochałam się z chłopakiem na imprezie po sporej ilości alkoholu. Rano gdy zdaliśmy sobie sprawę co zrobiliśmy, zażyłam tabletkę EllaOne około 13 godzin po stosunku. 2 godziny później dostałam miesiączki typowej nic szczególnego oprócz występowania co jakiś czas skrzepów. Dzisiaj mija 5 dnień okres się kończył, lecz dzisiaj wieczorem znowu zaczął się bardziej obfity, zaczął boleć mnie brzuch i lewy jajnik. Ból do zniesienia jest podczas miesiączki czasami są gorsze. Dodam że nie wiem czy miesiączka jest w terminie gdyż cykl się rozregulował przez leki na uczulenie. Mam typowe objawy zażycia tabletki. Ból głowy, podbrzusza lekkie mdłości i straszna senność. Czy tabletka zadziałała, czy mam się martwić ciążą? Błagam o odpowiedź.

Gość gość
Po goracym ruchoaniu tak moze być.

Gość gość
Ile razy założysz ten sam temat? Chyba, że to jakaś reklama EllaOne.

Gość Basia

Ja miesiączkę jak dostawałm to z ogromnymi bólami i byłam  u ginekologów ale ciągle dawali mi tabletki. Dopiero jak zaczęłam chodzić na zajęcia z osteopatii do  Rehaorthopedica w Krakowie to mój okres się uregulował. Mogę polecić to miejsce bo bardzo dobrych tam mają specjalistów.