Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona niesfornego męża

Problem z mężem!

Polecane posty

Gość jejuśku ludzie kochane
a na to forum zajrzałam bo słyszałam że tu fajni ludzie i oprócz Protnicy to by się zgadzało

A nadal pisać nie umiesz :D. Przykra sprawa :D. No to Widzę, że wygrałam, bo dłużej jestem w związku małżeńskich :D Dobranoc :D, Autorce życzę powodzenia, będzie wszystko dobrze. Porozmawiajcie ze sobą szczerze :)

Gość do wszystkich którzy twierdza
mam dość takiego kraju aa, a karne zwykle jest na drugim roku, wiec może wyciągnij sobie ksiazki z ubiegłych lat i sie DOUCZ :LO🖐️

@do wszystkich którzy twierdza Wazektomia nie jest pozbawieniem zdolności do płodzenia! Nie można jej też uważać za poważny uszczerbek na zdrowiu a już szczególnie jeśli jest przeprowadzona na życzenie pacjenta. "podpisywana jest umowa cywilnoprawna, która jest podstawą ogrniaczenia odp." I tu wychodzi twoja znajomość prawa :( ŻADNA umowa cywilnoprawna nie ogranicza odpowiedzialności za dokonane przestępstwo! Co więcej każda umowa która w jakikolwiek sposób narusza prawa którejś ze stron w tym chorym kraju jest najnormalniej nieważna. Co więcej umowa zawierająca klauzule niedozwolone (jest ich kilka tyś ) jest trywialna do podważenia.

Wiem, ze jest na drugim roku, i wybacz ale jestes w totalnym bledzie. Poczyytaj sobie komentarz Zolla, i wczytaj sie w niego, ale dobrze 🖐️ FAcet po zabiegu wazektomii a moze poddac sie rewazektomii, i odzyskac plodnosc b w jadrach nadal sa plemniki, wiec JEST plodny Gdyby chciec pojsc Twoim tokiem rozumowania musielibysmy wsadzac do pudla kazdego gina, ktory przepisuje tabletki anty, zaklada spiralki- bo one powoduja chwilowa UTRATE PLODNOCI, zupelnie jak przy wazektomii :O

Gość michaelina
"podpisywana jest umowa cywilnoprawna, która jest podstawą ogrniaczenia odp." Kiedyś podglądałam program o facecie, który był sądzony za morderstwo i kanibalizm. Sprawa było o tyle kontrowersyjna, że zabił i zjadł drugiego mężczyznę za jego zgodą. Też mieli umowę i nawet film na którym tamten (co został zabity) tłumaczy swoją decyzję i wyraża pełna zgodę na zabicie i przyzwolenie na pośmiertne skonsumowanie ciała. Co więcej jeszcze za życia wraz ze swoim mordercą zjadł SWÓJ WŁASNY usmażony z cebulką penis. I jak na taka sprawę spojrzeć??? Czy jeśli jedna strona wyrazi zgodę to druga ma prawo LEGALNIE zrobić coś co jest prawnie zakazane?

DO AUTORKI!!! W preejakulacie mogą być plemniki dlatego rozumiem, że bez gumki nie pozwalasz mu wejść w siebie, ale na prawdę jeśli skończy w Tobie z prezerwatywą to nie zajdziesz w ciążę. Dlatego nie każ mu z Ciebie wyskakiwać :) Myślałaś o plastrach??? ja je stosuje i nie mam ŻADNYCH skutków ubocznych ( a tabletek nie tolerowałam, czułam się po nich bardzo źle).

a co wy sie tak kłócicie co do tej wazektomii, he? do pomaranczy i do "eksperta" konczącego prawo :D w prawie Pl jest luka prawna w tym zakresie , dzieki czemu wazektomia generalnie wykonywac nie można ( bo istnieje art. 156 i pod niego podciągany jest ten problem ) ale nie ma też przepisu , który wprost tego zabrania. A prawnicy różnią się w ocenie czy jest legalna czy nie i zdanie prof. Zolla nie jest podstawą do przyjęcia jednego , jedynie słusznego stanowiska. Co do samej możliwości przywrócenia płodności , to tez nie jest to takie oczywiste i w wiekszości przypadków wazektomia jednak prowadzi do trwałej bezpłodności. A co do autorki: ręce można załamac:D

michaelina- dyskusja jest bez sensu, bo nie znasz prawa; nie interpretuje sie go w sposob, jaki to robisz. Gdyby pacjent zazadal kastracji, a lekarz tego dokonal- pojdzie siedziec. Ale nie w przypadku wazektomii. A jak masz nadal watpliwosci skorzystaj z porady prawnika, i nie plec bzdur :O

ET- nastepna prawniczka :O W prawie Pl jest taka zasada, ze wszelkie watpliwosci rozstrzyga sie na korzysc oskarzonego- i nie snujcie tutaj glupkowatych teorii. Nadto- w kk jest przepis brzmiacy tak :"kto pozbawia zdolnoci plodzenia..."- wazektomia nie jest pozbawieniem zdlonosci plodzenia z powodow, ktore wymienilam powyzej. Poza tym wystarczy jeden zienczony sukcesem zabieg przywrocenia plodnosci, by uznano owy zabieg za odwracalny- i to tyle w temacie.

mam dość takiego kraju ET- nastepna prawniczka W prawie Pl jest taka zasada, ze wszelkie watpliwosci rozstrzyga sie na korzysc oskarzonego- i nie snujcie tutaj glupkowatych teorii. o czym Ty pieprzysz dziecko :O??? mowimy o przpisach materialnych a nie proceduralnych 🖐️ do ksiązek

ET widac, ze prawnikiem nie jestes, wiec moze sie nie wypowiadaj w kwestii interpretowania przepisow? :D :D :D W wwie dr Siwik robi wazektomie w majestacie prawa od ladnych kilku lat, legalnie, wypowiada sie w TV, reklamuje gdzie sie da- i co teraz? Glupio Wam? :D

Trochę doczytałam i nieco mnie to rozbroiło... >,,i przed własnym wyskoczył (jak zresztą zwykle) i czuję, że spuszcza mi się na plecy. Więc przerażona pytam, gdzie guma... a On, że go obcierała to ją zdjął. Akurat miałam płodne.'' To na plecy też się nie może spuścić? I co mają do tego dni płodne? Myślisz, że plemniki przepłyną z pleców do szyjki macicy?:P Mój facet też nie cierpi w gumce. Ma już dziecko z poprzedniego związku na które musi płacić, więc to głównie on się boi. Chociaż mam trudności z zajściem w ciąże, kończy przeważnie nie we mnie... ale życiu nie przyszłoby nam do głowy, że mogę zajsc w ciąze, po tym jak mi się spuści na plecy.:P Nabawiłaś się jakichś irracjonalnych lęków....

"wiekszości przypadków wazektomia jednak prowadzi do trwałej bezpłodności." A przepraszam z jąder plemników nie można pobrać :D Ludzie nie plećcie trzy po trzy. NocnyMotyl jak pewnie wiesz plemniki pojawiają się w pre-ejakulacie jak pewnie wiesz plemnik może zapłodnić Więc nie chodzi o to że się na plecy spuścił a o to że był w niej bez gumki.

W tym fragmencie chodziło o to, ze mąż po wyjściu z niej zdjął prezerwatywę i spuścił się na plecy...

W sumie to nie napisała, że ja zdjął tuż przed wytryskiem. A jeżeli wcześniej, bardziej ukradkiem? W preejakulacie też sa plemniki. Z tego, co autorka pisze, to jej maz nie wykazuje się zbytnia odpowiedzialnością, bo mógł choćby sam się zaopatrzyć w prezerwatywy z środkiem plemnikobojczym ;) Dojrzały mężczyzna rozmawia o takich problemach, żeby je rozwiązać, a nie ukradkiem zdejmuje gumke podczas stosunku. Wieszacie psy na autorce, a chciałabym wiedzieć ile kobiet byłoby zadowolonych, gdyby ich partner zdejmowal gumę ukradkiem W TRAKCIE stosunku? Jesteście absolutnie pewne, że nie nabawilybyscie się fobii przez takie coś?

NocnyMotyl a ile już masz dzieci :) i ile jeszcze chcesz :) przychodzi taki moment że pewne rzeczy przestają być zabawne. A z tego co pisała autorka to facet był łaskaw wykorzystać że była tyłem do niej :) Jak może mu zaufać jak cały czas kombinuje? Jak może się cieszyć seksem jak mu nie ufa? Gość powinien iść na zabieg i po sprawie.

W ogóle to właśnie w Polsce to jest najśmieszniejsze, że wazektomia jest dopuszczalna, a podwiazanie jajnikow nie, chociaż to ten sam rodzaj zabiegu. Zajebiscie fajnie, że to rząd decyduje o jajnikach kobiety :o W "normalnym" świecie taki zabieg można sobie "zamówić" podczas cesarki jeżeli kobieta nie chcę mieć więcej dzieci. W wielu krajach w takiej sytuacji nawet płacić za to nie musi. Ale nie, w PL to musi byz zakazane :o

Nie czuł byś się sfrustrowany, gdybyś musiał zawsze kochać się w gumce(chociaz tego nienawidzisz) z wyskokiem na dodatek.

ŃM, chodziło mi o całokształt tego wątku , nie o twoja konkretnie wypowiedź ;)

nei_nei nie jest zakazane. Inna sprawa że lekarze są niechętni. A co do cesarki to podwiązują na życzenie pacjentek. ale muszą mieć jakiś uzasadniony powód i wolę. Z tym że znowu nieświadomość prawa na pewno w wielu wypadkach zamyka drogę do normalności. Lekarze powinni mieć szkolenia z zakresu prawa i posiąść świadomość tego praw a nie opierać się na domysłach i lęku przed zmianą zdania pacjenta. NocnyMotyl tak czuł bym się ale bardziej frustrujący jest strach i dyskomfort żony :) Wybacz ale sex ma być fajny a nie obarczony lękiem. Dla tego uważam że lepiej rozwiązywać problem a nie stosować frustrujące półśrodki.

Nei to było do Myśliciela Myśliciel zgadzam się z Tobą ale lęk autorki jest nieco irracjonalny. Pewnie, że zabieg byłby świetnym rozwiązaniem ale w tym temacie się nie orientuję i nie będę wypowiadać.

Wg prawa sterylizacja zdrowej kobiety w PL jest nielegalna (a przynajmniej była jeszcze kilka lat temu na podstawie prawa cytowanego gdzieś wcześniej) możliwa jest jedynie w przypadku kiedy kolejna ciążą zagraża życiu matki lub istnieje możliwośc przekazania ciężkiej wady genetycznej. W innym przypadku było to w zasadzie niemożliwe. Pozostaje mi się tylko cieszyć jeżeli się coś w tej kwestii zmieniło.

NocnyMotyl nie rozumiem czemu uważasz że irracjonalny... Stosunek przerywany nie jest żadną metodą i jak nie chce mieć dzieci to jest jak najbardziej uzasadnione że ma lęk. Szczególnie że jej partner ewidentnie próbuje zabaw bez gumki. Nieodpowiedzialność partnera na pewno powoduje u niej popadanie w lęki ale to nie ona według mnie przesadza :)

Przerywany stosunek w prezerwatywie to nie przesada? Poza tym oprócz prezerwatyw są inne srodki, których autorka nie używała.

nei_nei nic się nie zmieniło. Ale to co piszesz to jest jak by to ując błędna interpretacja. podobny mechanizm jak z wazektomią. Problem ten ze u faceta to 15 min zabieg a u kobiety już trochę więcej zabawy. Tak samo ewentualne "płodzenie" będzie większym problemem. Wszystko zależy po prostu na jakiego lekarza trafisz. Czy takiego który się boi czy takiego który nie.