Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Axia87

Pomyłki na usg dot płci

Polecane posty

Gość Axia87

Witam. Wiem, że takich tematów mnóstwo już było ale tak mnie to dręczy, że muszę się podzielić. Otórz byłam prywatnie na USG w 22 tc, lekarz dokładnie oglądał dzidzie i stwierdził iż jest pewien chłopca a w poniedziałek byłam u swojego gina na NFZ, u którego usg zawsze tylko chwile robi (ok5 minut, może krócej) i powiedział cyt. no na moje oko dziewczynka, ogląda, ogląda i mówi a teraz chłopiec a za chwile że znowu dziewczynka i że potwierdzi na kolejnym usg ale w 99% dziewczynka. A prywatnie lekarz na moje pytanie czy jest pewien chłopca odpowiedział że tak, nawet sprawdził 2 raz i mówi, że na 100% a potem że na 200% chłopak. Ja już kompletnie nie wiem co mysleć. http://40tygodni.pl/Category/006/2,30605,Chlopiec-czy-dziewczynka.html tu jest link tam jest zdięcie (powiększone) i zaznaczone gdzie mi lekarz pokazywał, że to chłopiec. Oczywiście najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa była ale dziadkowie tak się cieszyli na wnuka:( Dodam iż mój lekarz prowadzący to jakis konował o czym sie coraz bardziej przekonuje. Na moje pytanie w 18tc kiedy będzie usg połówkowe popatrzył na mnie jak na wariatke i mówi że dla niego każde usg takie same. Jestem w 26tc a on jeszcze ani raz nie mierzył obwodu brzuszka co umożliwiło by podanie przyblizonej wagi dziecka. A teraz stwierdził, że test obciążenia glukozą nie jest mi potrzebny, wyniki miałam robione tylko raz, a witamin mi nie kazał brać. Dlatego myślę nad zmianą lekarza lub chodzić dodatkowo prywatnie. Ale kopletnie nie wiem komu wierzyć co do płci. Doradzcie mi coś, proszę :(

Gość mama dwojeczki
Sorki, ale mimo, ze mam i synka i corcie i wiem mniej wiecej jak rozpoznac plec na usg, u ciebie nie widze nic :o Radze ci isc na usg 3/4 D, bo tylko takie usg da ci 100% co do plci.

Gość mama dwojeczki
Link jest ok, dziala, wystarczy usunac spacje przed przecinkiem.

Gość antoninnna
nie mozna otworzyc foty ale mysle ze chlopiec skoro tamten byl pewien

Gość bonjourrrrr*
A czemu sie tak ciskasz? Kiedys ludzie poznawali plec dopiero przy narodzinach i bylo dobrze. Modle sie, by zdrowe bylo i za szczesliwy porod.

Gość popieram mame dwojki
Zrob usg 3/4D jesli chcesz miesz 100% pewnosc do plci. Tam widac wszystko jak na dloni i nie ma mozliwosci pomylki. Co do zdjecia to ja tez nie wiem kogo tam widac :)

Gość ale jesteście upierdliwe
przecież napisała, że ważne żeby było zdrowe, pewnie ciekawi dziewczynę jaka będzie płeć. pewnie każda z was o płci dowiadywała się mimochodem:D autorko ja myślę że chłopczyk będzie i lepiej zmień lekarza. samo to że co chwilę zmieniał zdanie co do płci świadczy ze on tam gówno widział na tym usg.

ja bedac na usg w 26tc uslyszalam ze na 80% dziewczynka, potem usg w 37 tc i doktor zapytala: -"znacie juz plec?" My odpowiedzielismy ze tak, a ona "no wlasnie, chlopiec". Wiec My oczy w slup i ze miala byc dziewczynka, a ona patrzy patrzy i mowi ze fakt, ze pomylila nozke z ptaszkiem:) i urodzila sie dziewuszka:) A u Ciebie wydaje mi sie chlopec, bo widac "cos" a niee wargi sromowe:)

Gość Axia87
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9be425b65ee9c15.html Nie wiem czy pójdzie link:) Tamto zdięcie jest w powiększeniu i w kółku zaznaczone. Lekarz pokazywał moszne i ptaszka:D a dzidzia miała nóżki w górze i ich nie widać więc troche dziwnie to wygląda na zdięciu. Lekarz uchwycił praktycznie samą płeć, którą zaznaczyłam.

hej jak dla mnir to chłpiec. Jak byłam w ciąży miałam usg u 4 różnych lekarzy... i każdy mi mówił że dziewczynka..... moja Pani ginekolog . Mawiała do mojego męża "Dbaj o Te swoje dziewczyny" na usg 3D też lekarz powiedział że dziewczynka... a to co odstaje to pępowinka.. pokój różowy.... ubranka dzięki Bogu uniwersalne dobieralismy... I urodził się chłopiec :)

Gość Axia87
Mój lekarz się wczoraj poprawił, mówiąc że jednak chłopiec :D więc pierwszy miał racje a żyłam ponad miesiąc w niepewności.