Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tatus

Prosba o pomoc

Polecane posty

Go艣膰 tatus

Witam wszystkich. Zwracam si臋 do was i do ka偶dego z osobna z gor膮c膮 pro艣b膮. W pa藕dzierniku tego roku moja rodzina musia艂a wyprowadzi膰 si臋 z mieszkania, kt贸re dotychczas wynajmowali艣my. Uda艂o nam si臋 jednak znale藕膰 ma艂e, ale przytulne mieszkanie i cho膰 jest ciasno, to jeste艣my szcz臋艣liwi, 偶e znowu mamy sw贸j dom. Niestety koszty wynajmu s膮 do艣膰 wysokie, mimo i偶 mo偶na powiedzie膰, 偶e trafi艂a si臋 nam okazja, to na nasze zarobki jest to du偶o. Dodatkowo po kieszeni da艂a nam kaucja, kt贸r膮 musieli艣my ui艣ci膰 na wst臋pie. Kilka dni temu dowiedzia艂em si臋, 偶e w tym roku nie mamy si臋 co spodziewa膰 w firmie w kt贸rej pracuj臋 premii 艣wi膮tecznej. Cho膰 moja rodzina jeszcze o tym nie wie, to te 艣wi臋ta nie zapowiadaj膮 si臋 zbyt weso艂o. Po prostu nie b臋dzie nas na nie sta膰. Pyta艂em w kilku bankach - przy moich zarobkach nie mam co liczy膰 na jak膮kolwiek po偶yczk臋, a do firm oferuj膮cych chwil贸wki boj臋 si臋 i艣膰, nie wiem czy b臋d臋 mia艂 z czego sp艂aci膰 wysokie odsetki. Dlatego chcia艂em si臋 zwr贸ci膰 z ogromn膮 pro艣b膮 do wszystkich, kt贸rzy chcieliby zrobi膰 co艣 dobrego w te 艣wi臋ta. Je艣li to dla kogo艣 nie problem, prosz臋 o pomoc w formie 1 z艂otego wp艂aconego na m贸j rachunek nr 98 1140 2004 0000 3102 6519 1118. Nie prosz臋 o wi臋cej, nie chce zarobi膰, a jedynie zebra膰 na normalne 艣wi臋ta dla moich bliskich. 1 z艂 to nie du偶o, na tyle ma艂o, 偶e nikt z os贸b, kt贸re zaofiaruj膮 mi swoj膮 pomoc nie odczuje tego w 偶aden spos贸b. Jednak je艣li znajdzie si臋 sto 艂askawych ludzi, to moja rodzina b臋dzie mia艂a choink臋, je艣li trzysta, to zastawiony st贸艂 wigilijny, a je艣li wi臋cej, to by膰 mo偶e nawet prezenty pod choink膮. Bardzo prosz臋 o podarowanie mojej rodzinie szcz臋艣liwych 艣wi膮t. Zapewne wiele os贸b nie uwierzy w to co napisa艂em powy偶ej i pomy艣li, 偶e nie jestem osob膮 uczciw膮. Nie mam jak tego udowodni膰, ale wierz臋, 偶e ka偶demu dobremu cz艂owiekowi wewn臋trzny g艂os podpowie, 偶e to co pisz臋 jest prawd膮 i pragn臋 jedynie szcz臋艣cia moich bliskich. Wiem, 偶e jest to rozpaczliwe wo艂anie o pomoc, ale nadchodz膮 艣wi臋ta, czas nadziei i ja mam nadziej臋, 偶e spotkam tutaj 偶yczliwych mi ludzi. Z g贸ry dzi臋kuj臋 wszystkim i weso艂ych 艣wi膮t.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pitupitupitu[itu
ja choink臋 kupi艂am za 34z艂,miesi膮c wcze艣niej kupilam ryb臋,偶eby zrobi膰 troch臋 po grecku,karpia kupi臋 bo od艂o偶y艂am par臋 groszy,grzyby ususzy艂am i sama nazbiera艂am,kapust臋 kupi臋 bo a偶 tak droga nie jest.Pitolisz jak nic.艢wi臋ta s膮 kr贸tkie,bo tylko poniedzialek dochodzi to na weekend te偶 b臋dziesz prosi膰 opieni膮dze?Jak si臋 chce mie膰 na stole krewetki ,to nic innego jak zej艣膰 na ziemi臋.Ja sama pracuj臋 za 1500z艂 i mam 2 dzieci no i radz臋 sobie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
tatus wola艂abym t膮 z艂owt贸wk臋 wyrzuci膰 do kosza ni偶 tobie naciagaczu naiwnych ludzi da膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
A poza tym,艣wieta to dni takie same jak inne,tylko po prostu 艣wi膮teczne. Jak cie nie stac na 艣wi膮teczne dania,upominki,,wystr贸j to cie nie satac i juz. NIe kazdy musi miec to co by chcia艂.A jak chcesz,to zapierniczaj od switu do nocy ze swoja zona i w pracy i po pracy,to b臋dzie cie stac na wikwintne swieta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba cie posralo
chces zkase dam ci ta zlotowke podaj mi adres? mam samochod przyajde do was.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba cie posralo
ja robie kuzwa swieta za 100 z艂 plus prezent tylko dla dziecka a ty chcesz 300 i jeszcze wiecej niz 300 ja jebe :D no beszczelny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co wy m贸wicie
Nie rozumiem was w og贸le :( 偶eby ten pan prosi艂 o b贸g wienie co ? ale o 1z艂 od paru os贸b. Zbiedniejesz jeden z drugim o t膮 1 z艂 ? Nie Autorze pozdrawiam ci臋 i r贸wnie偶 Ci zycze Weso艂ych 艣wi膮t i Szcz臋艣liwego Nowego Roku 2012 wraz z Rodzin膮 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biznes z dodatkiem baby...
W niedziel臋 wrzuci艂am kilka z艂otych panu do czapki pod koscio艂em.. takich jak ja by艂o wi臋cej :classic_cool: Caritas ta偶 dzieli zebrane w marketach produkty 偶ywno艣ciowe... Na kafe takich temat贸w i r贸偶nych cwaniaczk贸w by艂o juz dziesiatki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mam pytanie. Czemu nie
szukasz pracy a zebrzesz? Czy mozesz udowodnic swoja sytuacje? 1zl to niewiele, ale nawet 1zl dane oszustowi to 1zl stracone. Natomiast probujac zamiast zebrac szukac pracy mozna poprawic swoj byt. Jeszcze jedno. Swieta robimy takie na jakie nas stac. Skoro mowisz, ze macie problemy finansowe, to, ze starales sie o pozyczke, bylo idiotyzmem. Z czego chciales ja splacic? ______________________ Nie dawajcie 1zl. W ten sposob nie nauczymy tego pana zaradnosci. Nauczymy go tylko ze wygodniej jest zebrac niz pracowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co wy m贸wicie
Wiecie co samam mam ma艂o i nigdy nikomu nie odm贸wi艂am pomocy jak nawet zapuka艂 do mych drzwi . Podzieli艂am sie tym co mia艂am w domu Tak sie nie robi . Powiedzcie mi , Jakby ten Pan zapuka艂 w Wigili臋 z dzie膰mi do waszych drzwi to byscie mu zamkneli drzwi przed nosem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
Co wy m贸wicie nie zbiednai膮艂bym dajac 1 z艂,ale wol臋 j膮 utopic w rzece,wyrzucic do smeici anizeli dac jakiemus naci膮gaczowi,ktory dzieki naiwnoscio ludzkiej chce sobie dorobic. Mamy czas przedswi膮teczny,wielu ludzi potrzebuje pomocy w trzepaniu dywan贸w,w pracach domowych,wiec jak ktos nbiedny,to niech chodzi od domu do domu i niech prosi o prac臋 aby zarobic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mam pytanie. Czemu nie
Nie. Ale mam uraz w stosunku do zebrakow i oszustow. Teraz nie jest Wigilia. Mam 100zl na Swieta. I chetnie pomoge ale komus kto chce sie odwdzieczyc a nie wyzebrac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
Co wy m贸wicie to jestes neispe艂na rozumu jak dajesz,a nie wymabgasz. Kaz obdarowanemu nawet 艣mieci z aciebie wyniesc,korytarz ,nawet czysty sprz膮tnac i wtedy daj mu zap艂ate za wykonan膮,drobn膮 prace,a nie uczysz ludzi cwaniactwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
Co wy m贸wicie jakby ten pan,z dziecmi zapuka艂 w wigilie,to bym kaza艂a im wszystkim jak艣 prace wykonac,a dopiero bym da艂a. Bez pracy nie ma ko艂aczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co wy m贸wicie
Ale ja nie m贸wie tego 偶eby kogos uczyc cwaniactwa Tylko do niekt贸rych wypowiedzi sie tak odnios艂am , tych pocz膮tkowych . Ale niekiedy intuicyjnie idzie wyczu膰 cz艂owieka 偶e jest mu ci臋偶ko . Chyba 偶e nie macie takiej intuicji. To juz trudno Mi nie by艂o ci臋zko wzi膮艣膰 i wp艂acic ta przys艂owiow膮 z艂ot贸wke na konto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majonesik
Uczciwi ludzie kt贸rym jest ci臋偶ko szukaj膮 pracy... chc膮 co艣 z domu sprzeda膰... Wol膮 sp臋dzi膰 skromne 艣wi臋ta ni偶 zapo偶yczy膰 si臋 oraz tym bardziej ... 偶ebra膰. 呕ebra膰 nie na artyku艂y pierwszej potrzebym a, no c贸偶, przyjemno艣ci. Ale mam propozycj臋 - dla ch臋tnych takich jak Ty. Moim marzeniem jest dzia艂eczka z domkiem. Niestety przy moich zarobkach (pyta艂am) nie mog臋 liczy膰 na kredyt. Gdyby mi jednak 300 000 os贸b wp艂acilo po z艂ot贸wce...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
Co wy m贸wicie Wybacz,ale jak komu艣 ci臋偶ko,to niech si臋 uda do opieki spo艂臋cznej,caritasu,ksi臋dza i innych instytucji charytatywnych. A pzoa tym,zauwa偶,偶e naprawd臋 biedni ludzie,kt贸rzy NIE MOG膭 dorobi膰 sobie w jakikoliwek spos贸b,BO S膭 SCHOROWANI nie prosza o pomoc. O pomoc prosza najczesciej cwaniacy,naci膮gacze,rodziny wielodzietnme.Wszyscy ci mogliby polepszyc swoje zycie dzieki pracy swoich r膮k,ale wol膮 liczyc na pomoc naiwnych ludzi. A ludzie dopbrzy sa nie tyle z samej dobroci serca,ale wi臋kszoisc myli tak,ze jak komus d pare z艂otych czy jakiej rzeczy to tam,na g贸rze zapunktuje i dobro powr贸ci do nich .NIesty,tak sie nie dzieje.Jest wiele ludzi bardzo dobrych ,a dobro do nich nie wraca,s膮 ludzie wredni,tacy jak ja i jako艣im 藕le sie nie dzieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
Wzi膮膰... Aby na konto komu艣 wp膮艂ci膰 1 zl,trzeba wyda膰 2,50 op艂aty manipulacyjnej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majonesik
Z艂ot贸wka to ma艂o. Uspokoi Wasze sumienia, a pomaga niewiele. Zamiast uspokoi膰 sumienie bezrefleksyjnym przelaniem z艂ot贸wki ma艂o wiarygodnej osobie (istotnie, je艣li du偶o os贸b da si臋 nam贸wi膰, spe艂ni swoje marzenie, czy b臋dzie to Wigilia, bransoletka Pandora czy domek albo piesek York), warto pomagac dlugoterminowo osobom ktore na to zasluguja. Ktore mieszkaj膮 ko艂o Ciebie i mozna je zweryfikowa膰. Zaprosic na Wigilie, dac niepotrzebne rzeczy, pomoc cos zalatwic. Wiem, ze zlotowka to niewiele. Ale same widzicie spos贸b my艣lenia tego cz艂owieka. On pisze 偶e jemu brakuje na 艣wi臋ta, nie na 偶ycie. Sk膮d wiecie, co si臋 sta艂o? Czemu nie maj膮 kasy? 呕ona nie lubi pracowa膰? Kupi艂 Playstation? Przepi艂? Nie chce zarobi膰 kasy, a j膮 dosta膰 w prezencie. A o czym 艣wiadczy 偶e chcia艂 wzi膮膰 kredyt na 艣wi臋ta? 1. Nie ma kasy, nie b臋dzie mia艂 z czego zwr贸ci膰 = jest nieodpowiedzialny i zn贸w b臋dzie 偶ebra艂 albo 2. Wie, 偶e w najbli偶szym czasie b臋dzie mia艂 sporo kasy, wi臋c odda. Ale je艣li kto艣 mu da, b臋dzie fajniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokamokaa
Majonesik znam dooko艂a siebie biednych i biedniejszych ludzi,ale nie pomagam im,nie daj臋 nawet z艂ot贸wki,bo po prostu oni na to nie zasluguj膮.Og贸lnie rzecz bior膮c zna艂am tylko jedn膮 osob臋 ,starsz膮,schorowan膮,o kt贸rej wiedzia艂am,ze przezca艂e 偶ycie stara艂a sie jak mog艂a ,aby utrzyma膰 siebie i dziecko i Tej osobie pomaga艂am,ale ta osoba juz nie zyje. Ostanio nawet zaci臋艂am sie w sobie i nie pomog臋 swojej kolezance,bo po prostu zawiod艂a mnie,wyda艂a pieni膮dze na to co w ogole nie by艂o potrzebne jej,ani jej bliskim./By艂a to ma艂a kwota,ale jak zobaczy艂am,ze Ona trwa uparcie przy swoim i nie s艂ucha moich dobrych radaby pieni膮dze spo偶ytowa膰 w sensowny spos贸b,postanowi艂am,ze juz ode mnie pomocy nie uzyska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bogumi艂a
I jeszcze liczy na prezenty pod choink膮 .Szuka frajer贸w.

Udost臋pnij ten post