Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Św. Mikołaj...mmmmm

Wigilia w tym roku będzie skromna - usprawiedliwianie nędzy

Polecane posty

Gość Św. Mikołaj...mmmmm

czyli jak rodzice usprawiedliwiają przed dziećmi: swój niski status społeczny, niskie zarobki, niezaradność, pogubienie, niedbalstwo, niegospodarność czasu i pieniędzy, brak sprytu, przemyślności, chaos organizacyjny.

Gość Wigilia z KUPĄ KASY
czyli jak rodzice ze świat Bożego narodzenia robią komercyjną szopkę w której czeka się jedynie na wypasione prezenty...:classic_cool:

Gość Św. Mikołaj...mmmmm
dobrze wiem jak to jest bo brzydzę się siebie za to, że nie stac mnie na prezent dla mojego 50 letniego misiaczka z którym spotykam się na sex bo jestem biedną studentka a misiaczek nie chce mi płacić za spotkania :(

Gość Św. Mikołaj...mmmmm
lepsze wypasione prezenty niż gnój i syf pod choinką, z którego nikt nie jest zadowolony. Lepsza komercyjna szopka niz rozpacz dzieci w szkole po swiętach kiedy innni otrzymali wartościowe rzeczy a one symboliczne syfy o których wstyd wspominać wśród rówieśników. Wiglia nie dla biedoty

Gość mala88.05
Nedza jest i to duza . Ja tez bede robic skromna wigilie , ale nie dlatego ze nie mam pieniedzy . Poprostu nadeszly takie czasy ze trzeba oszczedzac . Jeszcze pamietam wigilie u babci za mlodu . Bylo wszystko , i nikt o nic sie nie martwil...