Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na nartach

wlasnie zrobilam test,powiedzcie mi czy jechac?

Polecane posty

Gość mama na nartach

Mielismy zmezem zaplanowany wyjazd na nary w swioeta do zakopanego,bede wtedy w 7dmym tyg,mieszkamy w centrum pl,jak myslicie czy taka zmiana klimat nie zaskodzi? oczywiscie zamierzam tez spytac lekarza ale teraz za wczesnie na wizyte

Gość mój trzylatek
nie, nie zaszkdzi. pieścicie się strasznie ze sobą

Gość mama na nartach
tez mysle ze nie zaskodzi ale slyszalam o kobietach w ciazy z nizin,ktore po przyjezdzie ladowaly w szpitalu w zakopanym...;( jakas zmiana cisnienia...

Gość pracujaca mama...
to nie jest zmiana klimatu, oczywiscie, ze nie zaszkodzi. nie mozna w ciazy przebywac powyzej 2500m. Zakopane jak najbardziej. Kwestia tego, czy chcesz jezdzic na tych nartach, czy nie.

Gość mama na nartach
kurde chcialabym pojezdzic bo pozniej dlugo nie bedzie okazji...ale sama nie wiem nawet czy jechac

Gość podrozy nie bylo
Sama mialam podobny dylemat, tyle ze ja mialam dalsza droge:ponad 1000 km przez gory skaliste. Wszystko bylo juz umowione i pozamawiane. Oj szkoda nam bylo ale odwolalismy i zostalismy w domu.

Gość mama na nartach
meza mi tylko bedzie szkoda jak lekarz powie zebym nie jechala,moze puszcze go ze znajomymi..eh...

Gość dsadsd
na jazdę na nartach nawet na początku ciąży bym się nie odważyła, ale sam wyjazd, dlaczego nie, nie przesadzajmy :)

Gość dsadsd
Zapomniałam pogratulować :). Jak szybko się wam udało?

Ja w 5. tygodniu wyechałam do Szczawnicy, do głowy by mi nie przyszło, że w ten sposób moge zaszkodzić dziecku.... Jeździliśmy też stamtąd do Zakopca, na gubałówke, dziecko urodziło się zdrowe, o czasie...

Gość mamama27
wyjazd - jak najbardziej narty - oj nie

Gość aasasaa
a ja sie tyle naczytalam ... i lepiej nie jedz. Bedzie lodowato,a nie pojedziesz tam aby siedziec w domu / hotelu caly czas przeciez. W ciazy latwo jest o chorobe, a leczy sie trudno. Jesli zdecydujesz sie na wyjazd to wez cieple buty w ciazy zapalenie pecherza (ktore powoduje zmarzniecie w nogi) leczy sie trudno. ehhh no ogolnie kazda choreobe/ przeziebienie w ciazy leczy sie zle. A glownie dlatego ze nie widaomo jak leki wplywaja na bejbika. Jesli moge cos poradzic to spedzcie swieta domu. Jestes w ciazy. To moze byc dla Was wspanialy czas.... moze nawet wyprawa na narty tego nie przewyzszy.

Gość aasasaa
a narty to zupelnie odpadaja. Nie wiem co to za pomysl.

jedz i baw się dobrze oczywiście jeśli lekarz cię zbada i powie ze jest ok bo gdybyś nie zrobiła testu to byś nie wiedziała i pojechała

Gość mama na nartach
coz,na nartach pewnie nie pojezdze,maz nie pozwoli;) chcialabym jechac tez ze wzgledu na syna,troche zmienic mu klimat. coz,zobaczymy co lekarz powie..

Gość takiego malucha powinien
wyjazd tak, narty nie

Gość hhjgbhj
Jeśli jesteś osobą wysportowaną i nie będziesz się przeforsowywać to nawet pewnie lekarz jeździć ci pozwoli.Mamy w ciąży biegają,ćwiczą to co przed ciążą,pracują nawet fizycznie.Gdy brzuszek jest większy-zmienia się środek ciężkości Twojego ciała,wtedy lepiej z intensywnych sportów zrezygnować ,bo łatwiej o kontuzję.Lekarz musi Cię zbadać,czy szyjka trzyma,czy nie ma skurczów,czy anemi nie masz za dużej,sprawdzi morfologię ,mocz i jak wszystko będzie ok.,to myślę,że dostaniesz"błogosławieństwo" z życzeniami udanego wypoczynku.

Gość na mikołajki daje sie słodycze
moze to zbieg okolicznosci ale ja na początku ciązy 9-10tydz. bylam w Zakopcu i tam zaczęłam lekko plamić ale uznałam to normalne na początku - po 3 dniach jak juz byłam w domu plamienie sie powtórzyło - poroniłam :(

Gość aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
Najlepiej zapytaj lekarza. Ja pojechałam na urlop w góry 6-7 tygodniu, po większym wysiłku lub zmęczeniu zaczęłam plamić co skończyło się leżeniem i lekami na podtrzymanie. Myślę, że gdybyś pojechała ale odpuściła sobie jeżdżenie na nartach, to nic się nie powinno wydarzyć. Swoją drogą mnie w 7 tygodniu dopadły mdłości i wymioty, więc nie wiadomo jak się będziesz wtedy czuć. Zawsze można spacerować po okolicy i oddychać górskim powietrzem:)

Gość mama na nartach
na mikołajki daje sie słodycze kurde-przestraszyłaś mnie,a co Ci lekarz powiedzial,ze to z powodu wyjazdu? eh

Gość na mikołajki daje sie słodycze
nic nie powiedział. Tak jw. może to zbieg okolicznosci - wysilku nie bylo.

Gość ja tez jezdze na nartach
pojechalabym pojezdzic nawt bo pozniej z pieciomiesieczniakiem bedzie ciezko

Gość pierdzina pospolita
jak bylam w ciazy w pierwszym trymestrze to ginekolog zabronil mi jechac w gory bo powiedzial ze tam jest wysokie cisnienie i to moze byc niebezpieczne