Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ipss

płosność

Polecane posty

Gość ipss

prosze o pomoc. od jakis kilku miesiecy dostawałam nieregularnie okres. zawsze dostawałam koło 11 później dostałam kolejno 16, 22,26, 29 dnia miesiaca. Myślę, że może mi się wydłużac cykl, ale nie dostaje okresu juz tydzien ! Współżyłam z chłopakiem ale zawsze z zabezpieczeniem i nie pękła nam prezerwatywa nigdy zresztą nigdy nie dochodził "we mnie". Raz zdarzyło się ze wszedł we mnie dosłowinie na sekundke tak ze ledwo poczułam, bez zabezpieczenia. Sądze ze prawdopodobienstwo ciązy jest nikłe. Czy mogę dostawac tak nieregularny okres i czy moze mi sie tyle spóźniac. Dodam tez ze duzo miałam ostatnio stresu. Mam 17 lat. Proszę o pomoc ;(

W wieku 17 lat nieregularne miesiączki to nic szczególnego. Organizm ma jeszcze chwilę na uregulowanie gospodarki hormonalnej.

Cykl mógł Ci się wydłużyć w wyniku stresu. Ja mam ponad 30lat, a również moje cykle różnią się od siebie. W moim przypadku to taka uroda. Jeśli jednak obawiasz się jakiejś infekcji czy zaburzeń hormonalnych udaj się lekarza. I na przyszłość możesz obserwować swoje cykle, będzie Ci łatwiej wychwycić każdą anomalię. Ja mierzę temperaturę i dodatkowo używam testera owulacyjnego.

Gość ipss
dziękuje Wam bardzo ;))) i jak mogła bym wyregulować cykl ?