Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gydrttguh

O co chodzi z butami ???

Polecane posty

Gość gydrttguh

Zauważyłyście że prawie wszystkie tanie kozaki do 200 zł mają cholewkę szeroką jak na 100 kg babsko a wszystkie droższe od 300 w górę już wąziutką ? Może mi ktoś to logicznie wytłumaczyć ??? Dziś byłam chyba we wszystkich obuwniczych sklepach w mieście i w żadnym nie było kozaków z wąska cholewką które kosztowałyby nie więcej niż 200 zł

Gość polak potrafi
ładne czyli normalne ubranie bardzo trudno znaleźć w niskiej cenie. mnie też to dziwi. przecież uszycie normalnego ciucha kosztuje tyle samo co brzydkiego/dziwacznego.

Gość gydrttguh
taaa powiedzmy że o to mi chodziło

Gość polak potrafi
spiskowa teoria mi podpowiada że wszystkie buty i ubrania w miejscach które odwiedzasz (galerie ? ) są sprzedawane przez kilka korporacji które świadomie zarządzają ceną. ciuchy nie pasujące do strategii nie są sprzedawane w galeriach co nie znaczy że nie istnieją. paradoks jakiś że ładne normalne dżinsy kupisz w niemczech czy w austrii w granicach 20 euro a w polsce poniżej 40 jest syf. mówię o popularnych miejscach zakupów.

Gość polak potrafi
tak myślę, że grono marketingowców i wizażystów co dzień czuwa żeby asortyment zmuszał do droższych zakupów. no i+ moda na "markowe". Ja jestem w o tyle "dobrej" sytuacji że dobry jakościowo i ładny garnitur musi być drogi i nie mam tu żadnego wyboru ani rozterek. co innego ubranie do chodzenia.

Ale cos w tym jest, raz chcialam kupic plaszczyk zimowy, wszystkie do 200zl zupelnie nie pasowaly, mierzylam setki. Zauwazylam, ze dopiero powyzej 200zl sa juz inaczej "skrojone" dopiero za 300zl znalazlam odpowiedni.Lezal jak trzeba.

Gość polak potrafi
musiałaś, bez cudzysłowu. ładne ubranie poprawia pozycję społeczną, zwiększa zdolności zarobkowe i szansę na zdobycie i utrzymanie atrakcyjnego partnera. także niestety musisz bez cudzysłowu płacić oligopolowi.

"spiskowa teoria mi podpowiada że wszystkie buty i ubrania w miejscach które odwiedzasz (galerie ? ) są sprzedawane przez kilka korporacji które świadomie zarządzają ceną" i to by wyjasnialo dlaczego w galeriach spotkac mozna jedynie H&M, House, Reserved, Douglas itp.

Gość polak potrafi
tak. tzw "kupcy" nie mają szans na wciśnięcie się do galerii. nie mają też potrzeby bo jeśli mają już coś sensownego to mogą jechać na cenach ustalonych przez kartel. W pewnych granicach, bo "markowości" nie przeskoczą.