Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy dzieci w wieku szkolnym

czy Wasze dzieci mają konta na feceboku?

Polecane posty

chodzi mi o dzieci z podstawówki

Gość nie loguje sieee,e
wiem ze na NK to mają ale na Face..nie wiem:o zreszta to jedna cholera

Gość czyli że te w krótkich
ja mam w znajomych młode dzieci, a ja tam nieoralne rzeczy wypisuje. Wiem ze jestem dla nich autorytetem, ale nie bede udawac kogos kim nie jestem dlatego ze bachory gorsze

TAK SIĘ ZASTANAWIAM, BO UŻYTKOWNIKAMI FACEBOOKA POWINNY BYĆ OSOBY POWYŻEJ 13 ROKU ŻYCIA A TAM PEŁNO DZIECIAKÓW Z PODSTAWÓWKI ciekawi mnie, czy za Waszą zgoda to jest, czy po prostu nie obchodzi Was co robią Wasze dzieci?

no wiem ze maja konta ta profilach spolecznosciowych o co ci chodzi??czym sie rozni strona nasza klasa od faceboka? dla mnie niczym, jedne goowno jak i drugie jak dla mnie A twoje mają konto czy mają zamiar sobie zalozyc tylko ty sie sprzeciwiasz??

Gość mamacorki
moja 11 letnia corka ma konto na nk,na facebooku bardzo chce miec,ale ja nie wyraziłam zgody. Mam pelna kontrole nad kontem-tzn co jakis czas prosze by mi pokazala swoj profil,poczte-nie czytam tylko sprawdzam co jest od kogo .tak dla bezpieczenstwa Jestem zdania,ze konto na fb powiny miec osoby ,ktore ukonczyły 18 lat.

ale czym sie roznie konto na Naszejk Klasie od Facebooka?? jaka jest rozniacw tym profilu ze na NK to moze miec a na FCB juz nie???? dla nie to jeden chlam i tyle , nie widze co lepsze a co gorsze

Gość mamacorki
na fb jest wiecej..rzeczy,ktorych dzieci nie powinny widziec(czytac),nie mamy wplywu na to co wrzuci ktos na strone głowną,sa przerozne linki,filmiki-fb wydaje mi sie bardziej...niebezpieczny dla dzieci. nk to jeszcze taka dziecinada-w sam raz dla podstawówki:))

Gość mamacorki
widze w nagłówku od kogo jest wiadomość,a corka ma w znajomych tylko osoby z klasy i rodziny-proste. przeciez jej kolezanka z ławki nie napisze jej nie wiadomo czego

Gość nadhehejgclie
i NK i FB to to samo prawie ja tam szukam dzieciom róznych rozrywek-rowery kino wspólne gry wycieczki itp.oby jak najmniej na tych portalach bo potem tylko problem z tym sama też nie mam konta i żyję czasem pogadam na forum jak mam chwilę i jest ok. i dzieci też nie zauważyłam żeby były upośledzone z tego powodu że nie wiszą na portalach non stop

afa, bo wlasnie zainteresowal mnie twoj wpis ze sprawdzasz od kogo CO sie znajduje w danej wiadomosci dlatego dociekalam skąd masz wiedze co w tej wiadomosci jest Osobiscie dla mnie taki nakaz aby dziecko mi pokazywalo swoją skrzynke pocztowa do odczytania to jak bym nakazala jej pamietnik dawac mi do odczytu , troche to ponizające sprawdzaie czyjejs poczty czy pamietnika

Gość mamacorki
jak to mówią-wszystko w granicach rozsądku.Córka nie zna hasła na komputer(mamy jeden w naszym pokoju)i korzysta z niego tylko gdy ja lub mąz jestesmy w domu.Nie siedzi nie wiadomo ile na necie-do 45min-to ma jej wystarczyc.Ma zakaz zapraszania i przyjmowania zaproszen od kont fikcyjnych typu:hello kitty,hannah montana-nie wiadomo kto takie konto załozylł-nie moze zapraszac/przyjmowac zaproszen od osob obcych.Corka sie dostosowala do naszych warunkow,bo w innym przypadku nie bedzie miala dostepu do komputera. jak narazie to działa:))

Gość MartynaLinz..
Byłam u kuzynki na ślubie, i jej siostra-ma 12l pokazywala mi swój profil na nk, myslałam ze tak padne. Niektote jej kolezanki maja tam ,no poprostu wulgarne zdjecia. Obrzydliwe, np stoja 3 dziewczyny, srodkowa trzyma loda, a te 2 z wystawionymi jezykami go liża :o nie wiem czy one maja takie skojarzenia czy to celowe, ale cała reszta zdj równie tragiczna.. duck-face, pozy jak 30l tirówki. Naprawde, ja gdybym wiedziała ze moje dziecko ma profil, to bym go sprawdzała. 🖐️

to onate 45 min tylko na Nk spedza i na inne strony jakiejs edukacyjne nie wchodzi?? dziwne.Mysle ze warto jej pokzac fajne strony na jej wiek takie typowo edukacyjne ,logiczne i rozbudzające kreatywnosc

Gość mamacorki
ma 45 min na kompa ogólnie-gra np w bilard,w jewel quest-gry logiczne itp-ale tez wyszukuje wiadomosci np na referat z przyrody.

Gość ja tam
mamy dzieci w wieku szkolnym TAK SIĘ ZASTANAWIAM, BO UŻYTKOWNIKAMI FACEBOOKA POWINNY BYĆ OSOBY POWYŻEJ 13 ROKU ŻYCIA A TAM PEŁNO DZIECIAKÓW Z PODSTAWÓWKI OGLĄDAŁAŚ PO PROSTU DD TVN TAM DZIS O TYM MÓWILI ŻE OD 13-GO ROKU ZYCIA DZIECI MOGĄ MIEĆ KONTO ZAŁOŻONE I NAGLE SIE PODNIECASZ TEMAT ZAKŁADASZ CHCESZ ZAKŁADAJ NIE CHCESZ NIE ZAKŁADAJ

Gość mamacorki
nie wiem dlaczego szukasz czegos nienormalnego w tym,co piszę...

no bo tak zabrzmnialo jakby tylko na NK przesiadywala te 45 min i jakby zlamala wasz zakaz typu przyjmowanie od nieznajomych zaproszenien to bana na caly komp byscie jej dali,zamiast wlasnie na ta strone do czego sie nie dostosowala, dlatego mnie to zaciekawilo czy ona nie wchozi na inne strony oprocz nk ze odeseparowalibyscie ją od calego kompa zamiast bana tylko na NK

Gość mamacorki
corka ma 11 lat-w sumie w lutym bedzie miec 12-jest na tyle duza i moim zdaniem rozsadna,ze jak jej mowie,ze ma byc tak i tak to ona mnie slucha-juz jej kiedys konto usunęłam-za złamanie zasady-nie miała go ponad pól roku.Ale w gry mogła sobie grac.teraz po karze jest ostrozna i wie,ze nie ma wybacz jak znowu nabroi.

no to moim zdaniem jest roznica usuniecia konta za zlamanie zasady ale pozwolenie na wchodzenie na inne strony gdzie przestrzega zasad, niz odesparowanie ją od dostepu do komputera przez to ze na Nk nie dotrzymala slowa i jzu caly komp jej zawieszacie, dla mnie to przesada co tedy napisalas

Gość mamacorki
czy Ty czytasz ze zrozumieniem?napisalam,ze nk jej usnęłam, ale na inne stromny mogla wejsc...

:) dzięki za odzew Pytam o to, bo mam córkę 11 letnią, która mi wierci dziurę w brzuchu o facebooka. Podobno wszystkie dzieci z klasy mają, samorząd szkolny też (szkoła podstawowa), druhny z harcerstwa też, itp Na ostatnim zebraniu w szkole podpytałam rodziców - i faktycznie, dzieciaki hasają po portalach społecznościowych Gdzie tu sens?

Gość ja tam
NIEKTÓRZY ZAKŁADAJĄ KONTA SWOIM ZWIERZĘTOM SAMA ZNAM KOLESIA KTÓRY SWEMU PSU ZAŁOŻYŁ KONTO A CZY ON PYTAŁ TEGO PSA CZY ON CHCE? TO CHAMSTWO

a czy ty czytasz ze zrozumieniem , oparlam sie na tym co za pierwszym razem napisalas ze nie bedzie miec dostepu do calego komputera a nie tylko na daną strone gdzie zlamala zasade .Dla mnei to bylo szokiem dlaczego karac dziecko banem na caly komp jesli mozna zawiesić jej strone gdzie lamie zasade.Przypomnij sobie co wczesniej pisalas, cytuje: ...,bo w innym przypadku nie bedzie miala dostepu do komputera.............

O o to chodzilo: ...Ma zakaz zapraszania i przyjmowania zaproszen od kont fikcyjnych typu:hello kitty,hannah montana-nie wiadomo kto takie konto załozylł-nie moze zapraszac/przyjmowac zaproszen od osob obcych.Corka sie dostosowala do naszych warunkow,bo w innym przypadku NIE BEDZIE MIALA DOSTEPU DO KOMPUTERA

Gość mamacorki
-juz jej kiedys konto usunęłam-za złamanie zasady-nie miała go ponad pól roku.Ale w gry mogła sobie grac.teraz po karze jest ostrozna i wie,ze nie ma wybacz jak znowu nabroi. nie napisalam,ze calego kompa miala zakazanego juz tearaz wie,ze jak znowu cos wiwienie to kompa na oczy nie zobaczy(właczonego)

"mamy dzieci w wieku szkolnym " ja mysle ze jesli naprawde tak nalega i jest juz widocznie zdesperowana jesli naprawde wszystkie jej najblizsze znajome mają, to nie zalozy to pod twoją obecnoscia niz bedąc u kolezanki lub na informatyce w tajemnicy przed tobą