Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwaaaaaaaaaaaajaaaa

Nigdy nie uprawialam seksu bo.....

Polecane posty

wstydze sie swojego ciala, zwlaszcza wlosow... nigdy nie jestem nigdzie gladka, nawet jak sie dopiero co ogole, to mam klujaca szczecine, ktora odrasta doslownie po kilku godzinach... do tego wiecznie widac czarne kropki pod skora,w okolicach bikini,a mowiac o okolocach mam na mysli juz uda, bo wlosy sie rozprzestrzenily az tam... jestem zalamana, nigdy nie chodze w zwyklych majtkach, zawsze bokserki, spodenki nad jezioro, zeby ukryc pachwiny, dol posladkow tez gole a tam szczecina jest wyjatkowo klujaca i do tego czesto wyskakuja mi pryszcze... probowalam depilacji depilatorem, wosku, pasty cukrowej, wlosy mi strasznie wrastaja, pomimo peelingow, na laser nie mam nawet z czego odkladac.... czy ktoras z was tez tak ma,a pomimo tego partner was akceptuje?

Gość MartynaLinz..
A czy robiłas badania hormonow? Bo to nie jest normalne. Idz do ginekologa i porozmawiaj z nim.

robilam, powiedzial ze wszytsko w normie, taki moj "urok" i ze chyba za duzo wyfotoszopowanych fotek sie naogladalam, bo to normalne ze kobiety maja wlosy a niektore z nich sa ciemniejsze...:(

Gość MartynaLinz..
A czy masz też owłosienie 'typu męskiego" ??

Gość rfhgetyh
a jakie hormony się bada w takim przypadku?

Gość MartynaLinz..
Bo nie kazdy lekarz jest w stanie wykonać odpowiedznie badania. Mam koleżanke która choruje na Hirsutyzm, i dopiero 3 lekarz to stwierdził.

Gość rfhgetyh
to jakie badania należy wykonać?

co to jest "owlosienie typu meskiego"? USG jajników i macicy, piersi, tarczycy i cytologia.to wszystko zeby wykluczyc jakies nieprawidlowosci, guzki itd badania LH, FSH, PRL, TST, TSH , 17-oh progesteronu. ogolnie najlepiej zrobic wszytsko,co sie da, ja zrobilam przerozne badania i wszytsko bylo w normie . Juz nie pamietam nazw dokladnie, kazdy lekarz inaczej doradzi,a takze w jakich odcinkach cyklu najlepie zrobic

Gość mam bardzo podobnie
mam włosy dosłownie wszędzie, chyba tylko na wewnętrznej stronie dłoni i stóp nic mi nie rośnie :p partner zorientował się, że mam włosy na piersiach po prawie dwóch latach, a wcale ich nie ukrywałam, wręcz przeciwnie ;) nie ma się czego wstydzić, faceci patrzą na ciało jako całość, nie skupiają się na pojedynczych włoskach.

O ile nie rośnie Ci broda i wąsy przypominające zarost Marszałka Piłsudskiego, to nie masz się czym przejmować :)

Gość joint
a mi się podobają takie kobiety i dla mnie mogą się nie golić - mialem partnerkę która przekształciła to w mój fetysz - miałą również wloski na sutkach które mimo to namiętnie ssałem (nie goliła się w ogóle)

raczej wydaje mi sie ze owlosione moga podobac sie facetom kolo 40stki i wyzej, a ja jestem przed 30stka. zarostu nie mam, chociaz pare wloskow tu i tam mam na twarzy, ale akurat one mi az tak bardzo nie przeszkadzaja, najgorzej bikini tylek i nogi, przeciez to czuc jak tak drapia, nie mowiac o tym, ze wyglada to ohydnie:(

co do kobiet nie golacych sie - musza byc bardzo pewne siebie, rozumiem ze wtedy moze to pociagac, bo jesli nie powiemy ludziom,ze jest to kompleks, to mozemy to przeksztalcic w tatut. niestety, dla mnie to nie jest atut, nie moglabym sie nie golic, tzn moglabym, gdyby nie to, ze lubie chodzic na basen, silownie, czasami trzeba sie przebrac przy ludziach, poza tym mam wizje jak mam jakis wypadek, rozrywa mi ubranie i wszyscy na ulicy widza kłaki bleee

Gość MANalfa100%
mam zeza:classic_cool:

Gość joint
trochę przesadzasz ale fobia fajna :D

moja fobia jest fajna??

Gość joint
z tym że masz ten wypadek a lekarz zamiast cię ratować komentuje twoją depilację :D

Gość joint
a okolic bikini moja była też nie golila i chodziła w szortach ale nie wiem z jakich przyczyn (chyba dla mojej przyjemności) zakladala również stringi :D eh dobre czasy - nigdy chyba nie myśłała o konsekwencjach w przypadku wypadku - chyba wychodziła z założenia że szkoda życia miała piekne panokcie 0 twarde i niełamliwe - ładnie się komponowały z czerwonym lakierem i moim qutasem

Gość spec
ale bym wysmrkal ta laleczke na filmie.Waw od razu mi stanal

No to ja mam jeszcze jedna propozycje. Gdzie się da -depiluj. Na wrastajace włoski pomaga szorowanie ostra gabka podczas mycia, ale wiadomo - cipki się szorowac nie da :D tam gdzie się nie da spróbuj rozjasniac. Owszem, to rozwiązanie połowiczne, włoski pozostają, ale sa bardzo mało widoczne. A na ciele nie odrastaja tak jak na głowie więc rozjaśnianie wytrzymuje dość długo. Sa do tego specjalne rozjaśniacze, ale sądzę, że zwykły do włosów też się nada. Oczywiście rozjasniacz, a nie blond farbą do włosów :D

Gość nie nie nie znajoma
ja nie zawsze gole sie przed seksem. czasem mam 3 dniowy zarost czasem kłujący. jak kocha to mu nie przeszkadza.

nei nei - ja to wszystko robie, napisalam juz co i jak: "Na wrastajace włoski pomaga szorowanie ostra gabka podczas mycia, ale wiadomo - c*pki się szorowac nie da" nic mi to nie daje, uzywalam peelingow, korundu, pilingu z kawy, rekawicy i kremow z kwasami - i tak wlosy wrastaja i robia sie gule i stany zapalne "tam gdzie się nie da spróbuj rozjasniac. Owszem, to rozwiązanie połowiczne, włoski pozostają, ale sa bardzo mało widoczne. A na ciele nie odrastaja tak jak na głowie więc rozjaśnianie wytrzymuje dość długo" - uzywam rozjasniacza sally hansen na jakies wieksze wyjscia, ale ten tekst o tym, ze "wlosy nie odrastaja jak na glowie" - ja mam odrost po 2 dniach na ciele, gdyby moje wlosy na glowie tak szybko rosly to bym byla szczesliwa. na glowie rosna wolno, na ciele mega szybko, jak juz pisalam wczesniej. A tak w ogole to nie jest tak, ze ja mam 3mm wlosy. pod pepkiem wlosy, jesli je zapuszcze przez kilka tygodni - rosna caly czas, dorastaja do 10 cm i pewnie wiecej gdybym im dala - wtedy rozjasnianie nic nie da, bo one odstaja i sa bardzo widoczne.

Aaa, to przepraszam. Zwykle włoski na ciele rosną tylko do określonej, zakodowanej genetycznie długości. I w takich wypadkach rozjaśnianie świetnie się sprawdza, bo wytrzymuje dopóki włos naturalnie nie wypadnie. A do wzrostu pobudza je tylko skrócenie, bo próbują "dogonić" te zakodowana długośc. Skracasz - rosną. Przestajesz skracać - rosną do ok 1,5 cm i przestają. No łonowe do ok 3-4cm. Skoro twoje włosy rosnącały czas, to znaczy, że jest to wada genetyczna raczej, a wtedy typowe badania krwi będą prawidłowe. A w takim przypadku pomoże tylko laser. No z pewnością nie jest to "typowe" ;)

Gość wójekstaryhuejk
jak ja bym chciał taka mieć a nie wygolone jeże co myślą kroczem

ale ja tez jestem wygolonym"jezem"(bo zawsze mam jezyka) i nie ma szans zebym sie pokazala gdzies niewydepilowana

strasznie to brzmi - wada genetyczna:( jesli uda mi sie wreszcie jakos ustabilizowac w zyciu i odkladac kase, to zaczne odkladac na laser...moze do tego czasu powstana jakies lepsze metody, teraz najlepsza chyba to light sheer czy jakos tak. chcialam kiedys isc na ipl,ale doczytalam,ze to tylko na jakis czas, czyli u mnie pewnie na 3 dni:/

Gość jajałąkacago
rozjasnij te włoski :) są specjalne preparaty. A co do bikini to kosmetyczka ! I wyrywanie plastrami woskowymi

Gość fdghdthjr
czytaj co pisze autorka, a nie tylko rozjaśnij... idz do kosmetyczki, to żeś doradziła:O