Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eryjutrewwasddfgbhty

Mleko następne.

Polecane posty

Witam. Mój syn pije humana 1 plus (nie jest karmiony piersią). Ma 4 msc. Humana 1 plus to mleko troszkę zagęszczane, dla dzieci z większym zapotrzebowaniem głodu, zwykłej nie chce w ogóle pic, próbowałam parę razy. Problem w tym, że humana 2 jest tylko zwykła, nie ma już tej z plusem. Co więc powinnam zrobic, zmienic mu mleko? I jak to zrobic? Po prostu jak przyjdzie już czas na dwójkę to dac mu inne mleko, czy jeszcze tą jedynkę zmienic i później dac tą samą dwójkę? Dodam, że trochę już tych mlek przetestowaliśmy: bebilon - kolki, bebiko - zaparcia, ta zwykła humana - wymioty i ulewania. Nie wiem jak to zrobic proszę o pomoc.

jak przyjdzie czas na dwójke to mozesz dalej podawac humane ale zagęszczać ją kleikiem ryżowym jesli potrzebuje bardziej gęstego

Teraz jak mu troszkę zagęszczam to jakoś mu ciężko smoka ciągnac - leci normalnie, ale on nie umie chyba mocniej zassac. Czy to tylko kwestia smoczka?

Jak po zwykłej humanie ulewał, to po 2 też będzie, więc ja zmieniłabym mleko. Też tak zmieniałam, z Alete na bebe, z beby na humane aż w końcu pije mleko Milesan (nie ma chyba w PL tego mleka). Wybór jest duży, ale żadno mleko następne nie będzie gęste, bo dziecko w wieku 6 miesięcy je już inne rzeczy, a nie pije tylko mleko.

No właśnie zrobiłam - minimalnie, ale wtedy leci tak, że aż się krztusi.

Droga Mamo, Najlepiej w takiej sytuacji skonsultować wybór mleka z lekarzem pediatrą, który pomoże w doborze produktu spełniającego indywidualne potrzeby Twojego maluszka. Większość maluszków potrzebuje czasu, by ich układ pokarmowy przyzwyczaił się do nowego produktu w diecie. Dlatego przechodząc z jednego mleka na drugie najlepiej robić to stopniowo wtedy unikniemy przejściowych ewentualnych dolegliwości brzuszka. Trzeba dać Maluszkowi czas na przyzwyczajenie się do nowego rodzaju mleka. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA