Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hulahulahop

Zgubilam dokumenty zagranica

Polecane posty

Gość hulahulahop

Mam pytanie. Wiec sprawa wyglada tak jestem zagranica zgubilam dokumenty tz dowod osobisty chce wyjechac do Pl i mam paszport ale jest ze starym nazwiskiem poniewaz wyszlam za maz 7 miesiecy temu.. Czy moglqa bym leciec na paszport o panienskim nazwisku.. wiem ze moge wyrobic w ambasadzie ale dlugo sie czeka i duzo zachodu z tym.. prosze o konkrety

Gość tamtaramtam tam tam
mozesz leciec

Gość mam podobnie to ni człego
Ja leciałam na paszporcie z panieńskim nazwiskiem dwa miesiące po ślubie, ale nie miałam wtedy jeszcze nowego dowodu i nie odebrałam w ogóle wtedy jeszcze papierów z urzędu stanu cywilnego.

Gość hulahulahop
No a ja juz mialam dowod z nowym nazwiskiem i wlasnie dlatego nie mam pojecia czy mozna czy nie.. jesli bym mogla to bylo by cudownie bo tyle zachodu z nowym paszportem no i kosztuje tutaj tez niezle..

Gość hulahulahop
niech ktos jeszcze odp

Gość hulahulahop
odpiszcie to wazne dla mnie.. na jakies glupie tematy to w ciul osob odpowiada a jak ktos potrzebuje jakiejs rady to nie ma nikogo..

po slubie dokumenty sa wazne 3 m-ce - pozniej nalezy je wymienic wiec w swietle prawa nie bedziesz mogla poleciec bo nie masz waznego dokumentu. ale moja bratowa latala na starym nazwisku nawet rok po slubie i nikt na lotniskach sie nie zorientowal

Gość hulahulahop
No a jak sie ktos zorientuje?? tz jak moze sie zorientowac czy moj paszport moze juz byc niewazny czy jak??

Gość hulahulahop
ludzi odpisujcie

Gość Jak sie zorientują to nie
polecisz, ale raczej nikt nie bedzie specjalnie wnikliwie sprawdzał. Ewentualnie mozesz przyjechac autobusem:P

Gość hjhkshdfkjshkf
jak bedziesz kupowac bilet to podaj panienskie nazwisko i tyle. tego nikt nie sprawdza.

Gość hulahulahop
No wlasnie tak myslalam zrobic ale nie jestem pewna nie chce zeby byly jakies nieporozumienia i zeby mnie nie wrocili czy cos.. Bo moze sie okazac ze ten paszport jest jakos niewazny?? Nie mam pojecia poradzcie ktos jeszcze

Gość hulahulahop
Wydaje mi sie ze to nieprzejdzie..

Gość hulahulahop
no jeszcze hoho kilka lat.. ale chodzi o to czy jak mam inne nazwisko to moge na panienskie latac..

Gość hulahulahop
a i bede leciec z synem i mezem to raczej napewno sie zorientuja.. kurde sama juz nie wiem czy wyrabiac nowy czy nie ma sensu

Gość janusz2008
spierdalaj dziwko

Gość hulahulahop
jestes jakis pierdolniety?? huj cie to obchodzi nie pasuje nie pisz pojebancu.. wiadac ze mamusia cie nie kocha jebany kutasie

Gość janusz2008
POJEBANA DZIWKA Z CIPA JAK WIADRO

Gość wiwwrfe
jak bedziesz kupowac bilet to podaj panienskie nazwisko i lec na stary paszport

Gość wiwwrfe
nie musisz sie przyznawac do syna i meza na odprawie ;) kup osobny bilet. zreszta,teraz malzenstwa maja rozne nazwiska,baba nie zawsze przybiera.

Gość wiwwrfe
a moze ambasada moze wydac w trybie ekspresowym dowod? albo nowy paszport? albo choc zaswiadczenie ??? zadzwon,powiedz o co chodzi, zapytaj (anonimowo przeciez)

Gość hulahulahop
No tak tak wiem myslalam o ambasadzie ale jak juz pisalam bedzie zamieszania zeby sie tam dostac czytalam na ich stronie i tak jak w moim przypadku mozna wyrobic tymczasowy albo normalny na 10 lat.. ale chcialabym jechac na stary a w Pl wyrobic dowod bez zadnych problemow.. no tak myslalam ze nie beda na to moze zwracac uwagi na nazwisko dziecka i moje..