Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karta od dekoderaA

Nietrzymanie moczu!Pomocy.

Polecane posty

Gość karta od dekoderaA

Witam serdecznie.Chodzi o to,że od dluzszego czasu nie trzymam moczu(okolo kilku,moze kilkunastu miesiecy),nosze wkladki,ale juz po kilkudziesieciu minutach sa dosc wilgotne od moczu,to ogromny dyskomfort,bo potem pojawia sie nieprzyjemny zapach,a co za tym idzie wstydze sie zblizenia,tzn seksu oralnego z meczyzna,mam dopiero 20 lat:-(pomocy.

Gość idź do lekarza
:-D

Gość wiedzzzminn
nosz kurwa ! najbardziej to cię martwi? seks oralny? lejesz pod siebie jak 80letnia babcia i seks ci w głowie? toż ci tą cipodzirę rozciągnie do reszty

Gość wiedzzzminn
ludzie zbierzcie się!!! pomagamy!!! Wszyscy razem zaciskamy dłonie na cipie autorki!!! raz! dwa!!! trzyyyy!!!!! pomogło?

Gość karta od dekoderaA
ja powaznie a Wy sie ze mnie nabijacie:-Dto zrozumiale,ze pojde do lekarza,ale zalozylam ten temat w nadziei,ze nie jestem z tym zupelnie sama,poza tym glupio mi jak cholera bo mam dopiero 20 lat a juz nietrzymanie moczu:-(

Gość rgthtyujk
lekarz nie wiele też pomoże bo na to rady nie ma i będzie tylko gorzej każe ci na pewno ćwiczyć i tyle

Gość hgfds
malo tego! problem z pieluchomajtkami dopiero sie zacznie a z tego co wiem panstwo nasz kochane 4 na miesiac moze ci oferowac... to jest duza kasa:(wspolczuje problemu.... o tym totalnie w polsce sie nie mowi!zero! a cierpi na te dolegliwosc spory % kobiet.... fora internetowe w tym temacie ci pomoga..poszukaj....

Gość hgfds
dokladnie....na to lekarstwa nie ma... a ciaza?porod..jeszcze naisli sprawe..... pogadaj zludzmi jak sobie ztym radza,ale nie tutaj...sama widzisz jakie tu osly siedza:)

Gość lillypop
ty juz nie jesteś do seksu tylko do pielęgnacji nawet nie myśl o rodzeniu, bo problem się pogłębi i z domu nawet nie wyjdziesz bo po nogach będzie leciało

Gość milivanilii
ciezka sprawa... współczuję

Gość karta od dekoderaA
dziewczyny nie przesadzajcie,jest na to wiele sposob,a to co piszecie to dosc zabawne nawet bo studiuje biologie i mam troszke pojecie o fizjologii czlowieka:-Dnie mniej jednak zalozylam ten temat aby poznac kogokolwiek z podobnymi dolegliwosciami;-)i jesli probujecie mnie nastraszyc to Wam sie nie uda bo troche wiem o nietrzymaniu moczu,co nie zmienia faktu,ze komplikuje mi to cale zycie.

Gość karta od dekoderaA
i jeszcze jedno:-Dnie nosze pieluchomajtek,zwykle wkladki tylko,wlasciwie to sie nawet nie poglebia,co nie zmienia faktu,ze problem istnieje.szkoda,ze nie ma tutaj nikogo o podobnym schorzeniu;-)pozdrawiam

Gość milivanilii
i mam troszke pojecie o fizjologii czlowieka a o patologii? ja kiedyś kończyłam pielęgniarską nietrzymanie moczu nie jest stanem fizjologicznym poczytaj sobie nie ma mowy o straszeniu - to fakty

Gość milivanilii
moja ciotka też ogranicza się do wkładek ma 83 lata

Gość milivanilii
najlepiej będzie jak sama poszukasz informacji a podejrzewanie o straszenie to chyba kuriozum są to sprawy dostępnie znane i dyskutowane nie to co kiedyś...

Gość milivanilii
najlepiej będzie jak sama poszukasz informacji a podejrzewanie o straszenie to chyba kuriozum są to sprawy dostępnie znane i dyskutowane nie to co kiedyś...

Gość Cowykurwapierdolicie!!!!!!
Gó*no prawda! Co wy pier*olicie do cholery!! Wybacz mi wstęp droga autorko, ale ciśnienie mi podskoczyło. Nie każdy posiada odrobinę empatii. Cierpiałam na nietrzymanie moczu przez ponad 2 lata. Skończyło się moje życie towarzyskie, wpadłam w depresje, straciłam przyjaciół, wstydziłam się wyjść z domu. Dzisiaj jest już prawie po problemie, ale chociaż wiem, że popuszczanie zdarza się bardzo żadko w ilości 1-2krople na miesiąc, ciągle czuję zapach moczu, mam wrażenie, że wszyscy to czują, to jest straszne. Mam za sobą próbę samobójczą, ta przypadłość potrafi zniszczyć wszystko. Idź do lekarza. On ma dziesiątki takich pacjentek dziennie (30% kobiet to ma), a sposobów na wyleczenie jest bardzo dużo. Ja przez 2tygodnie brałam tabletki. I to wszystko. Nie wiem jak mogłam tyle zwlekać. Ty tego nie rób, takie życie nie ma sensu, idź do lekarza jak najszybciej

*rzadko zamiast żadko PS upewnij się, że to rzaczywiście nietrzymanie moczu a nie nadmierna potliwość. Objawy są prawie identyczne ;)

Gość bardzo słuszna uwaga
to się leczy, nie szukaj tu pomocy, staraj się jak najczęściej zmieniać wkładki. Leczenia jest bardzo skuteczne

Gość zegda
dadzą ci hormony, zalecą gimnastykę, bo operacyjnie to pewnie nie zrobią, zeby nie odbierać ci szansy na dziecko jednak poprawa następuje nie u wszystkich kobiet i nie na stałe jednak zawsze warto prbować.

Gość milivanilii
Nie ma sie co ciśnieniować :D leczeni ci pomogło - gratulacje, bo znalazłaś się w niewielkim odsetku szczęśliwych kobiet ;)

Tak, nie zawsze. Pozostałe 3 procent to kobiety nie biorące leków zgodnie z zastosowaniem. Np 2 dawki leków zamiast 3, 5minut ćwiczeń dziennie zamiast 15...

Najszczęśliwszych na świecie :) Po prostu wasze komentarze wyglądają mniejwięcej tak -Nie mam rąk. czy w wieku 16lat mogę liczyć na przeszczep? -Bardzo niezręczne pytanie -Tylko uważaj, bo jedna pomyłka lekarza i obudzisz się z ręką w nocniku -Udaj się do NFZ, powinni podać ci pomocną dłoń i pójść ci na rękę ;/

Gość ej ludzie bierzecie
Jasne , seks najważniejszy. Ty się martw o diagnostykę, bo teraz w służbie zdrowia ze wszystkim cięzko i czeka się miesiącami. Poza tym jak już postawią diagnozę od czego to jest zdecydują jak to leczyć. I wcale nie zawsze jest tak, że tabletki i błogie zwycięstwo. Czasem jest konieczność pójścia pod nóż a i gwarancji nie ma, że poprAWA BĘDZIE DUŻA I TRWAŁA. pRZEWAŻNIE problem wraca.

Gość karta od dekoderaA
milo,ze ktos mial podobny problem,to na pewno nietrzymanie moczu a nie nadmierna potliwosc;-)diagnostyka sie nie martwie bo stac mnie na prywatne leczenie,nie o tym jednak.dziewczyny to tez nie jest tak,ze leci ze mnie ciurkiem,no ale problem jest,takze wydaje mi sie,ze zbedna bedzie opieracja;-)

Gość karta od dekoderaA
co wiecej od dluzszego czasu mialam problemy z ukladem moczowym,chodze do lazienki jak tylko zachce mi sie siku,a nadmienic musze,iz chce mi sie bardzo czesto,bo w przeciwnym razie az mnie brzuch skreca;-)

Gość ej ale nie ma sensu
płacić za te wszystkie badania... to kolosalna kasa, lepiej odczekać w kolejce

Gość Irenka O
Trzeba biec do doktora. Zbadać cały układ moczowy. Czy nic się nie opuściło, bo to częsta przyczyna takiego stanu. Jeśli nic tu nie znajdą to pewnie zapiszą leki hormonalne.

Gość karta od dekoderaA
nie no,mam w planach jutro zadzwonic i umowic sie do urologa na nfz,jesli jednak kaza mi czekac 2 miesiace wybiore sie prywatnie;-)oby skonczylo sie na leczeniu farmakologicznym i gimnastyce;-) a czy ktos z was mial badania w kierunku tej dolegliwosci?jak to wyglada?