Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karta od dekoderaA

Nietrzymanie moczu!Pomocy.

Polecane posty

Gość Irenka O
Operację trzeba robić wtedy, gdy coś się opusciło, ale to raczej starszych kobiet dotyczy.

Gość karta od dekoderaA
jak sobie pomysle,ze zacznie sie bieganina po lekarzach,to az mnie skreca,kurde a do urologa na nfz musze miec skierowanie od rodzinnego prawda?

Gość w potrzenie i bieda
Założą ci taśmy podtrzymujące i po sprawie

Gość Irenka O
Ja bym sobie tych taśm założyć nigdy nie dała. To już lepiej z pieluchą chodzić. To wszystko jest jakby eksperymentowanie na nas. To nowe metody i nikt nie wiej jak po kilku latach układ moczowy na tych taśmach będzie funkcjonował. Jak kobieta ma 50-60 lat to ok, ale młode kobiety będą musiały z tym chodzić więcej niż pół życia. A nikt nie powie dziś, jak to będzie funkcjonowało przez tak długi czas

Gość karta od dekoderaA
nie dam sobie nic zalozyc:-D mam nadzieje,ze sama farmakologia i cwiczenia pomoga,zadnych operacji:-D

Gość Irenka O
ty autorko jesteś młoda to pewnie ze względów choćby, że będziesz chciała rodzić ci tego nie zrobią. Chyba, że jak już urodzisz to się zdecydujesz. Taśmy są konieczne przy obniżeniu a kiedy pomagają leki nie mam pojecia.

Taśmy to jednak już drastyczne metody może lepiej spróbować elektrostymulację?? Sama stosowałam Biobravo to urządzenie do domowej elektrostymulacji i po kilku tyg. przeszło więc polecam.

Gość gość
Hej, a orientujecie się może do jakiego lekarza w Łodzi, można zgłosić się z tym problemem?

Gość gość
W Łodzi warto wybrać się tu: www.gabineturologicznylodz.com.pl/ pan doktor ma bardzo dobry sprzęt jest miły i rzeczowy. Ja miałam wstydliwy problem nietrzymania moczu, teraz żałuję, że zgłosiłam się do lekarza tak późno.

Gość gość
u mnie po drugiej ciąży rozpoczęły się te problemy, zapisałam się już na wizytę do http://www.euro-klinika.pl/ mam nadzieję, że lekarz mi pomoże..

Gość gość
jak pojawiają się problemy z nietrzymaniem to warto sobie zrobić USG ukł moczowego, ja właśnie się zapisałam na badanie do http://www.gabinetusg.com.pl/

Gość menandhalf
Jak sobie pomyślę, że jestem jedynym facetem w wątku to tez mi słabo. Na razie mam tylko takie coś http://www.larkis.pl (uropen), reszta mnie przeraża. Baby to sobie przynajmniej mają gdzie porozmawiać o tej przypadłości :(

Gość gość
Witam. Sama przeszłam przez ten niezbyt przyjemny incydent, ale na szczęście już za mną. Pomogły zabiegi laserowe - Mona Lisa w Poznaniu. Jeżeli nie działają na Was leki, ćwiczenia to idealny wybór !

Gość gość
W takim przypadku konieczny jest dobry urolog. Ja też miałam ten problem (a jestem niewiele starsza - mam 25 lat), nietrzymałam moczu i czułam dyskomfort mimo noszenia wkładek. Ale poszłam do urologa, do http://www.conticlinic.pl/ . To świetna klinika, pracują tam naprawdę dobrzy lekarze. Już mój problem się skończył i wszystko jest ok. :)

Gość GrazynaKK
Też słyszałam o laserowym leczeniu. A czy w szczecinie ktoś próbował takiego zabiegu ?

Gość gość
Trzeba wybrac sie jak najszybciej do urologa, mogę polecic Ci takiego, do którego ja sama chodze. Mialam tez podobny problem i doktor www.urolog-gorecki.wroclaw.pl mi pomogl

Gość gość
Jestem miesiąc po zabiegu i jestem pod ogromnym wrażeniem. Nietrzymanie moczu podczas kichnięć czy wysiłku fizycznego minęło. Polecam z całego serca ukochaną panią doktor Małgosię Uzar. I zdążyłam załapać się jeszcze na promocyjną cenę w gabinecie.

Gość bahammmmas
Rzeczywiście zabieg jest skuteczna metodą na to, aby pozbyć się takiej dolegliwości. Ja miałam w euro-klinice w siemianowicach. Możecie sobie zerknąć: euro-klinika.pl/artykul/osrodek-leczenia-nietrzymania-stolca-i-moczu, bardzo fachowo jest to opisane.

Gość gość
Sama cierpiałam na tę przypadłość i miałam już dosyć całego tego stresu. Poszłam na zabieg laserem i na szczęście pomógł - a już myślałam, że jestem na to skazana. Mieszkankom Podkarpacia polecam klinikę Moja estetyka w Rzeszowie :)

Gość Madziax6
Polecam pójść na zabieg leczenia nadreaktywności pęcherza ;) Klinikę którą mogę polecić to Bonadea a konkretniej lekarza urologa Witolda Smolenskiego. Zabieg jest przeprowadzany bezboleśnie i szybko (ok 15 min). Więcej informacji znajdziecie na stronie kliniki http://bonadea-krakow.net.pl/

Miałam duży problem z trzymaniem moczu był to duży dyskomfort bardzo uciążliwy miałam już tego serdecznie dość i tak trafiłam do kliniki Bonadea wszystko przebiegło bez boleśnie jestem bardzo zadowolona a cena bardzo przystępna około 4tys złotych polecam wszystkim klinika na najwyższym poziomie sprzed nowoczesny

Gość gość
Najlepiej udać się do dobrego urologa. Powodów może być wiele więc raczej nie leczyłbym się na własną rękę. Jeśli mieszkasz w Wadowicach mogę polecić Ci gabinet www.neurocentrum-wadowice.pl.

Gość gość
Też miałam problem z nietrzymaniem moczu. Zgłosiłam się do centrum medycznego www.sodowski.pl w Katowicach i oni pomogli mi się w pozbyciu tego problemu. Polecam wam się poradzić specjalistów, jeżeli macie tą przypadłość.