Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

uullaa01

zapalenie wyrostka, czy co innego, błagam o pomoc bo dłuzej tego bólu nie zniose

Polecane posty

Przed wczoraj przed snem odczuwałam uporczywy ból brzucha, ból był silnym, nawet bardzo. Miałam zatwardzenie, do dziś mam. Wczoraj po południu, dostałam miesiączki. Kiedy już leki pomogły na ten ból, poszłam się umyć gdy wyszłam po 10 minutach poczułam silny ból po prawej stronie brzucha, zagięło mnie w pół nie zorientowałam się kiedy poleciały mi z oczu łzy, ledwo doszłam do drugiego pokoju po telefon, by zadzwonić do mamy co robić. Wzięłam dwa proszki, przeszło Kiedy zasnęłam obudziłam się o 2 w nocy przez silny ból nie mogłam zasnąć do godziny 5 nad ranem kiedy wzięłam 4 proszek i zamknęłam oczy i po jakimś czasie siedząc zasnęłam. Kiedy wstałam do szkoły po 8 wzięłam prysznic, po 15 minutach znów odczułam silny ból kiedy znowu mnie zgięło w pół serce zaczęło mi walić zrobiło mi się duszno ale po chwili przeszło, wracając ze szkoły znowu mnie dopadł ból ledwo stałam na nogach. Teraz kiedy to piszę znowu odczuwam kłucie po prawej stronie podbrzusza. Strasznie boli, nie miałam gorączki jedynie temperaturę poniżej 35, chociaż cały czas mam dreszcze, nie wiem już od czego to boli, czy to wyrostek, czy no nie wiem, błagam o jaką kolwiek pomoc, radę:(

Gość gdzie dokladnie boli?
podbrzusze czy poniżej zeber?

aktualnie w podbrzuszu, wczoraj taki silny skurcz miałam poniżej żeber i promieniował na środek brzucha

Gość kochanie, tak to moze byc
wyrostek-radziłabym udac sie jak najszybciej na usg brzucha. jak ja miałam atak wyrostka, to najpierw bolał mnie cały brzuch, a dopiero na drugi dzien umiejscowił sie po prawej stronie. Poszłam prywatnie na usg (z pogotowia 3 razy mnie odsyłali do domu) i okazalo sie ze mam bardzo silne zapalenie wyrostka, wymagajace natychmiastowej operacji:O jeszcze w ten sam dziń byłam operowana. Tak,że zasuwaj na usg, lub na pogotowie. powodzenia

Gość gdzie dokladnie boli?
może to kolka wątrobowa? nie jadlas przypadkiem czegos ciezkiego/smażonego itp? może masz kamień w woreczku żółciowym? znam z autopsji niestety... proponuje wizyte u lekarza i usg brzucha

Gość do autorki.....
poloz sie na plecach i w tej pozycji zegnij i przyciagnij noge do klatki piersiowej...jesli boli to raczej wyrostek

mieszkam z ojcem i on mnie wyśmiał wmawia mi że boli od miesiączki a to nie możliwe bo mam proszki na okres bo miesiączki są bolesne i od wczorajszego po południa łyknęłam ich do teraz 10 już, to nie może być, nie wiem co robić