Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spoko loko

czy ktos tu pracuje w hotelu?

Polecane posty

Gość spoko loko

jw. zapytuję się gdyż ciekawi mnie kwestia pewna

Gość hotelarka
Chodzę do szkoły hotelarskiej, pytaj o co chcesz ;)

Gość ewa spopot 26 lat
ja pracuje (5 gwiazdowy)

Gość ewa spopot 26 lat
o co chcesz zapytać pracuje w hotelarstwie od 7 lat poczatkowo miałam zarobic na studia i uczyc się jezykow ale zostałam moze na wiosne zaczne szukac w moim zawodzie wyuczonym

Gość spoko loko
Interesuje mnie to, czy mam szansę dostac się do 4gwiazdkowego hotelu na praktyki absolwenckie do działu marketingu? Czy jakikowliek hotel prrzyjmuje osoby bez skierowania ze skzoły? Skonczyła studia, a teraz ucze sie policelanie na hotelarstwie. Mam szanse?

Gość spoko loko
I czy ten angielskie musi byc taki perfect na stanowsiko recepsjonikstki? Czy podczas rozmowy kwalifikacyjej jest jakiś test lub rozmowa po angoelsku?

Gość ewa spopot 26 lat
czy masz? zadecyduje o tym dział personalny/hr, jeśli nie jest to hotel sieciowy dyrektor hotelu wydaje mi się że masz szanse spore

Gość hotelarka
Bez skierowania i znajomości jest ciężko, już łatwiej do normalnej pracy. Jako recepcjonistka w 4gwiazdkowym hotelu angielski zawodowy musisz mieć w małym palcu. Prawdopodobnie na rozmowie bedziesz musiała zakwaterować kogoś po angielsku, ale to nie jest trudne.

Gość hotelarka
* oczywiście z tym zakwaterowaniem to tak na niby ;)

Gość spoko loko
Ale ja chcę na zwykłe praktyki bezpłatne, góra dwumiesieczne... może mnie przyjmą;)

Gość spoko loko
Hotelarka- uczysz sie tylko czy tez pracujesz w hotelu?

Gość ewa spopot 26 lat
ja jestem kierownikiem recepcji w międzynarodowej sieci u nas każdy pracownik musi znać język angielski jeśli nie biegle, to w stopniu bardzo zaawanasowanym, a to z kilku powodów po 1 rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w j. angielskim po 2 menagerowie działów to z reguły cudzoziemcy tak jest w sieci starwood, w sieci qubus nie wymagaja angielskiego jedynie od ogrodnika jesli chodzi o oferty pracy na stanowisko marketingu pisane sa w j angielskim ty bedziesz na zasadzie praktyk, czy hotel bogaty czy nie za praktyki nie płaci, więc jest prawdobodobne ze nie beda wymagac perfekt angieslkiego

Gość ewa spopot 26 lat
jesli mam ci doradzic - aplikuj na praktyke do siciówki tam zawsze potrzebują ludzi do pracy a z jakiego miasta jestes, badz jakie cie miasto interesuje?

Gość spoko loko
No co Ty... Akurat z angielskim nie jestem za bardzo za pan brat, poziom A2 jakoś:/ Interesuje mnie Lublin...

Gość ewa spopot 26 lat
nie wiem jak w lubli do tej pory pracowałam w sieciówkach - najbezpieczniej w małych hotelach w miejszych miastach, nie wiem jak się sprawy mają na pewno recepcja, hosekeeping angielski musza znac i dyrekcja, a jak marketing - nie wiem aplikuj

Gość spoko loko
dziękuję Ci Bardzo za rady:) Jak bedę potrzebowac pomocy - mam nadzieje, że bede mogla sie do Ciebie kiedys zwrocic jesli jeszcez Cie tu kiedys znajde oczywiscie:)

Gość spoko loko
Ewa ostanie juz pytanie, obiecuje - czy mam zaniesc im samo CV czy CV i LM? Pozdrawiam;)

Gość ewa spopot 26 lat
zaieść CV i najlepiej LM, w małych firmach dużą uwagę skupiają na LMotywacyjnum