Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana..

Intymny problem

Polecane posty

Gość Załamana..

Mam 14 lat i mam różne problemy z .. moim miejscem intymnym. Miałam różne zapalenia, często piekło, swędziało, bolało. Raz byłam u ginekologa, dała maśc i jakoś tam przeszło. Ale raz jak włożyłam wkładkę ( nie noszę wkładek, ani podpasek, nie miesiączkuję jeszcze), to zaczęło mnie piec i swędzieć, wiedziałam , że to od tej wkładki.. Te podrażnienie trwało chyba z tydzień, ale przeszło. Nie dawno, włożyłam wkładkę z nadzieją , że może skóra mi się jakoś przyczwyczaiła po tym czasie, lecz znów zaczęło mnie piec itp.. ale po jakimś czasie przeszło. Z tydzień temu moja mama kupiła papier toaletowy, zapachowy a nigdy nie kupywała zapachowych i od razu znów dostałam jakiegoś uczulenia!! Przez kilka dni mnie swędziało, piekło.. ciąglę smarowałam clotrimazolum i pomaga ale nadal mam czerwone i jak dotykam to piecze, a jak dlużej nie posmaruje, bo jestem w szkole to znów zaczyna piec.. czy to napewno uczulenie?? to nie jest napewno grzybica bo nie mam żadnych upławów innych tylko takie podrażnione jest.. co mam robić?!!!!!!!! :(:(

no wychodzi na to że to zwykłe uczulenie jest to do ogarnięcia przedewszystkim zero zapachowych papierów perfumowanych chustek czasem nawet drażniące są te zwykłe dla dzieci więc nie jeśli w przyszłości podpaski czy wkładki to też nie takie zapachowe z rumiankiem tylko zwykłe z siateczką i podmywaj się najlepiej szarym mydłem nazywa się ono biały jeleń do kupienia w każdym kiosku i mówie serio kiedyś taki starszy doktor ginekolog mi to doradził i u mnie się sprawdziło bo niektóre płyny do higieny też drażniły i jeszcze jest w aptece specyfik taki tantum rosa w saszetkach do rozpuszczania w wodzie i przemywania bardzo polecam.

Gość agula8
to może być uczulenie na zbyt perfumowane produkty. Powinnaś unikać na razie wkładek-skoro nie miesiączkujesz i tych zapachowych papierów. Dość dobrze łagodzący i polecany też nastolatkom jest provag żel, stosuje się go po kąpieli, kosztuje ok.12 zł.Może porozmawiaj z mama o tym problemie i wybierzcie się razem do ginekologa. Bo być może to tylko uczulenie albo podrażnienie a może coś poważniejszego i niepotrzebnie się męczysz.pozdr

Gość łondaaaa
ja tez mam taki problem, wszystko co perfumowane mnie uczula i swędzi. spróbuj provag na uzupełnienie flory bakteryjnej, możesz tez popytac w aptece o coś łagodzacego podrażnienia skoro clotrimazolum nie pomogło do konca.

Gość edsgsdge
Wcale nie musisz używa akurat provagu. To jak zwykle reklama.

Może spróbuj sama prać swoją bieliznę w mydle zwykłym a potem jak wyschną przeprasuj je, dla mnie bardzo pomocny jest lactacyd żel do mycia i dodatkowo provag żel który łagodzi podrażnienia i swędzenie, moja pani ginekolog poleciał mi go do codziennego stosowania.

Gość co tydzień będziesz
ten sam temat zakładać? :-O