Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama spiocha

spiaca krolewna

Polecane posty

Gość mama spiocha

witam, pisze poniewaz szukam mam ktorych dziecitez tak dlugo spia. moja corka od kiedy miala 2 miesiaca przesypiala cala noc, prawie 12 godzin w nocy + w ciagu dnia 3 godziny popoludniu. teraz ma 3 lata i spi 12 godzin w nocy + godzine w przedszkolu a po przedszkolu kolejna godzine w domu. czasem w weekend potrafi przespac 15 godzin w ciagu dnia. na wszelki wypadek rozmawialam z pania pediatra ktora stwierdzila, ze niektore dzieci potrzebuja wiecej czasu na regeneracje sil, nabranie energii, ale gdy rozmawiam z innymi mamami mowia, ze ich dzieci spia okolo 11 godzin na dobe. corka rozwija sie prawidlowo ale ta jej spiochowatosc troche mnie martwi bo jesli nie zdrzemnie sie w ciagu dnia przynajmniej 2-3 godziny to pod wieczor potrafi zasnac przy stole lub na sedesie. czy Wasze dzieci maja podobnie?

Gość Mama Noego :)
ja mam takiego synka spiocha :) Tylko,ze moj jest malenki ma niespelna miesiac,ale tez caly czas spi prawie w ogole nie placze,jest malutki a potrafi cala noc przespac nie budzac sie na karmienie,to ja go wrecz budze zeby zjadl i tez z nim wszystko ok jest.Konsultowalam to z lekarzem,taki poprostu typ.

Gość mama spiocha
moja mala po urodzeniu tez tylko spala i jadla:) takie sa wszystkie niemowleta:) tez ja musialam wybudzac na jedzenie, mala nawet nie plakala! ogolnie jest wesolym dzieckiem, bardzo energicznym ale spioch okropny! na wsi jak jest na swiezym powietrzu to smialo mozna ja wrzucic na hamak i zniknac na 4 godziny, nie obudzi sie;) w doatku nie ruszaja ja zadne halasy, zasnie przy kazdym rodzaju halasu, jak kiedys u dziadkow spala w kuchni na kanapie i rozbilam o kafelki ciezki polmisek to tylko ruszyla noga.

Gość mama noego to
jeszcze wszystko przed Tobą bo prawie wszystkie dzieci w pierwszym miesiącu jeśli nie maja kolek i innych dolegliwości to śpią praktycznie cały dzień i noc (ok 20 godzin)ale często już w drugim miesiącu życia się to zmienia

Ja juz chce zeby on byl bardziej aktywny :) Oj to nie prawda ze wszystkie maluszki tak spia,mojego brata cora to darla sie non stop na rekach byla tylko cicho i kazdy mnie straszyl,ze bede tez miala takie nieprzespane noce i w ogole,a tu taka niespodzianka :) Ciekawe kiedy mojemu to spanie minie.

mój trzylatek do niedawna jeszcze też miał podobnie - 11 do 12 h w nocy plus 3-4h w dzień, od ok. 2miesięcy już prawie przestał sypiać w dzień, ale za to się kładzie wcześniej na noc..pisze prawie, bo jeszcze co drugi, trzeci dzień pośpi - jak go do południa dobrze przegonię po placu zabaw;) wcale mnie to nie martwi!

Gość mama noego to
ja tez tak chciałam, moja też od pierwszych dni przesypiała po 6-7 godzin w nocy, a potem coraz więcej ale w drugim miesiącu dalej przesypiała noce ale w ciągu dnia to juz dawała popalić :-) i nie chodzi o to, że płacze tylko domaga sie uwagi i dopiero jak kupiłam karuzelę do łożeczka to mam w ciągu dnia trochę spokoju :-)

Gość mama spiocha
mnie ogolnie tez to nie martwi, ale zastanawia, bo podobno w ten sposob w mlodym wieku objawia sie narkolepsja. z jednj strony to fajnie, ze sobie spi, niech jej wyjdzie na zdrowie, a i ja mam wiecej czasu dla meza i siebie zwlaszcza, ze staramy sie o dziecko;) a z drugiej corka jest na slodka i bezproblemowa i nie czuje duzej potrzeby odpoczynku. nawet gdy jestesmy razem caly dzien w domu i mowie jej, ze mama idzie chwilke pospac, mala odklada zabawki i tez idzie ze mna spac, nawet jesli godzine wczesniej skonczyla drzemke.

Ale fajnie masz :) Moj to nawet podczas kapieli potrafi sie zdrzemnac,pare razy nawet oka podczas kapieli nie otworzyl,tylko jak go wkladalam do wody to tak sie lekko przeciagnal :) Ale ja to juz naprawde chce zeby on byl taki kumaty bardziej,by gaworzyl sobie nie moge sie nim nacieszyc bo on ciagle spi

Gość pppppppppppaaaaaaaannnnnnnn
Moja trzylatka śpi od 19 do 8 rano. I jeszcze ma drzemkę od 12 do 14 :D Też mały śpioch