Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana?

reklamacja po licytacji

Polecane posty

Gość oszukana?

Mam prośbę pomóżcie. Kupiłam cos na licytacji na allegro. Zapłaciłam, przysłali ale okazało się za małe.Chciałam wymienić na większe ale każą sobie dopłacić jeszcze połowę ceny. Więc chciałam zwrócić a oni że z licytowanych aukcji nie przyjmują reklamacji. Czy mają rację i tak mogą postąpić czy reklamacja jest obowiązkowa?

Gość yrfhjfew
LICYTACJA NIE PODLEGA REKLAMACJI,WIEM NA 100%,BO MIAŁĄM PROBLEM I BYŁAM U RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA ,do tego radziłam się na caffe alegro i też mi to napisali

Bez jaj. Licytacja podlega reklamacji jesli chodzi o zgodnosc z opisem. Zwrotowi nie podlega

Gość feeewewa
a moze powiecie mi o co chodzi z tym payU? bo ja chyba nie kumam

Gość oszukana?
Czyli pożywka dla pseudo uczciwych sprzedających. Najlepiej się na licytacjach wychodzi, bez problemu. Ja się z takim zachowaniem spotkałam po raz pierwszy wcześniej miałam same super relacje. nawet z licytacji ogłam oddać- wiadomo za własny transport ale nigdy nikt nie robił problemów, a tu komuna wróciła i nikt się z kupującym nie liczy - wiadomo wszystko zależy od człowieka. A ci ti trole;-)

Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Jesli towar byl opisany jako wiekszy a byl za maly, mozesz reklamowac, licytacja, czy nie i niewazne co mowi sprzedajacy. Jesli natomiast sprzedawca to firma i kupilas na licytacji, o ile wiem nie masz prawa do zwrotu bez podania przyczyny w ciagu 10 dni, ktory by Ci normalnie przxyslugiwal

Gość oszukana?
Dzięki za Wasze odpowiedzi. Wiecie jak to jest, to nie sklep gdzie można przymierzyć ciuch a czasami coś nie leży tak jak powinno ;-)

Gość wiesz lekarz
ee no sorry jak bylo w aukcji wszytsko podane rozmiar itp. to na jakiej podstawie chcesz wymiany ? jakbys kupila kup teraz to ok, ale przeciez to byla licytacja a nie kup teraz ;/ wylicytowalas konkretna rzecz o rozmiarze x i taka ci przeslano. ja na miejscu sprzedawcy rowniez zarzadala bym doplaty do ceny FAKTYCZNEJ ubrania. na licytacji wygralas pewnie taniej ;/ moze sprzedawca chcial sie pozbyc tej rzeczy bo ta romairowka mu nie schodzi, stad licytacja ...

Gość no co ty, ty
jeżeli rozmiar ciucha z opisu zgadza sie z rzeczywistym rozmiarem to już nie problem sprzedającego że tobie nie pasuje. To nie jest reklamacja tylko zwykła wymiana. Towar zgodny z opisem nie podlega reklamacji.

Gość autorko ty wiesz
co to jest reklamacja, a co to jest wymiana towaru ?

Gość yrfhjfew
zwrotowi podlega wszystko co zakupione przez internet i masz na to 10 dni od otrzymania przesyłki,nie musisz podawać powodu reklamacji nie podlega towar z licytacji-czyli wymianie na inny lub zwrot kasy jeśli coś nie tak jest z winy sprzedawcy np.uszkodzony towar,nie ten rozmiar

W takim razie nie reklamowalas, tylko chcialas wymienic, bo Ci nie pasowalo. Nie musza trgo uwzgledniac. Ja kupowalam nawet buty - raz nie dopatrzylam, bo mam wysokie podbicie - rowniez sprzedalam na Allegro. Pozniej zawsze prosilam o dokladne podanie wszystkich wymiarow, nawet slalam mailem skany stopy :) i juz nie bylo problemow. Wszystko super i taniej niz w sklepie.

zwrotowi podlega wszystko co zakupione przez internet i masz na to 10 dni od otrzymania przesyłki,nie musisz podawać powodu reklamacji nie podlega towar z licytacji-czyli wymianie na inny lub zwrot kasy jeśli coś nie tak jest z winy sprzedawcy np.uszkodzony towar,nie ten rozmiar NIEPRAWDA Zwrotowi bez podania przyczyny podlegaja przedmioty kupione w sklepie, na allegro w opcji KUP TERAZ Nie podlegaja zakupy na licytacji i od osob prywatnych. Jesli cos jest nie tak z winy sprzedawcy, zawsze mozna reklamowac

Gość autorko ty wiesz
do Calluna79 jaka nieprawda ? przeciez dobrze dziewczyna napisala a ty ja poprawiasz. przeciez kup teraz to normalny zakup prze internet ;/

Gość no co ty, ty
ale autorka kupiła rzecz przez licytację a nie kup teraz więc nie ma opcji zwrot w ciągu 10 dni. więc ta opcja u niej nie wchodzi w grę.

Gość najlepiej to
ciuchy kupować w sklepie, nawet po przecenie. Wiesz co masz nie kupujesz kota w worku

Gość ale grubasy
kupują w internecie bow sklepach nie ma ich rozmiarów :D :D gruba baba

Gość masz2 wyjścia
albo sprzedaj w Internecie na aukcji albo schudnij :-)