Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

co jedza WASZE NIEJADKI i ILE???

Polecane posty

Gość indiaindia
Najchętniej słodycze.. ;) To był ciężki okres. Mięso fuj, warzywa ble. Dobrze, że chociaż mleko zaczarowane w kakao wchodziło.

Gość indiaindia
Przygotowywałam zawsze 5, co zjadło to zjadło. Czasem ledwie skubnęła. Na szczęście zawsze dużo piła.

Gość kugurydzowa
A kto daje niejadkowi słodycze ????????????? Mój niejadek : rano 250 ml sinlac obiad ok 50 ml zupy lub trochę ryżu, kilka kęsów mięsa kolacja 250 ml sinlac w międzyczasie woda więcej nie je nie je owoców, warzyw, mleka, ziemniaków, słodyczy, soków, ciastek ma 2 lata

Gość Moniqueeen
Mój ma 3 latka. 3 x mleko Bebilon pepti 280 ml. Paczkę chrupek kukurydzianych. Bułka sucha albo z masłem, czasem jak go najdzie to z szynką z indyka. Od czasu do czasu frytki. Wyniki krwi ma dobre, nie wiem jakim cudem.

Gość a u mnie jezt taki problem
corka ma prawie 11msc i nie pije mleka:( kaszke na pepti troche zje sinlac tez troche tak okolo 80-100ml zjada zupke i drugie danie ze sloika, owoce je, zbyt duzego wyboru nie mam, bo skazowiec z niej :(

Gość mmamaniejadeczka
Ojj kochane witajcie! Smutny temat, znam to, mam dwójke dzieci, pierwszy wszystko zjadał i je do tej pory, ma 5 lat i ma "zeżreć" lodówke, a córcia... strasznie... robiliśmy badania, jest ok, podaje Multi Sanostol,ale efektów nie ma. Martwie sie strasznie,bo ona ma niedowagę. Mam po świętach badania kontrolne wagi, zeby tyła, bo jak waga stanie w miejscu-dodatkowe poważne i bolesne badania :( a co je... ma 1,5 roku rano-mleczko..zaledwie 180ml potem skubnie troszke bułki suchej,albo jakiegos paluszka, chrupka kukurydzianego i tyle... obiadu nawet jej nie daje, dopiero jak wstanie ok 16.30 zje dużo, przewaznie rosół, spaghetti(słoiczek) albo jakas zupke ugotowana i zmiksowana. Drugie danie?absolutnie! zje jeszcze jajecznice z jednego jajka, ale to zalezy od dnia.Na kolacje dopiero mleczko i tez zaledwie 180ml. pije bardzo dużo.

mmamaniejadeczka ile wazy twoja corcia?

Gość mmamaniejadeczka
1,5 roku i waży 9kg :( ale... jej brat poszedł do przedszkola i choroba za choroba, antybiotyki-obydwoje.Ciężki rok.ale nie poddalam sie, napewno tez trzeba cos brac pod uwage pod te choroby,ale to juz mineło, wiec powinno byc lepiej a nie jest.Co jej jakis zab wychodzi to już nic nie je,tylko pije.

Gość mmamaniejadeczka
1,5 roku i waży 9kg :( ale... jej brat poszedł do przedszkola i choroba za choroba, antybiotyki-obydwoje.Ciężki rok.ale nie poddalam sie, napewno tez trzeba cos brac pod uwage te choroby,ale to juz mineło, wiec powinno byc lepiej a nie jest.Co jej zab wychodzi to już nic nie je,tylko pije.

Gość mmamaniejadeczka
1,5 roku i waży 9kg :( ale... jej brat poszedł do przedszkola i choroba za choroba, antybiotyki-obydwoje.Ciężki rok.ale nie poddalam sie, napewno tez trzeba cos brac pod uwage te choroby,ale to juz mineło, wiec powinno byc lepiej a nie jest.Co jej zab wychodzi to już nic nie je,tylko pije.

moja 7,3000 :(

Gość mmamaniejadeczka
Ojojj przepraszam trzy razy mi sie wpisało :) A ile Twoje waży? Ja sie przejmuje, nie chce mieć grubasa, ale żeby przynajmniej dobrze wazyła, mam chrzesniaka co jest faszerowany od małego wszystkim, je co 2 minuty a wyglada jak mały sumo! Teraz zaczynaja sie schody, musi jezdzic na specjalne zajecia bo ma NADWAGE! i tak zle i tak nie dobrze :(

i to samo u mnie przeziebienia lapie, bo starsza z przedszkola cos przyniesie, a wtedy to juz nic prawie nie je

Gość mmamaniejadeczka
7,300 ale ile ma miesiecy?

a mi za duzo zer sie wcisnelo

Gość mmamaniejadeczka
Niestety przy przeziębieniu nawet my dorosli mamy słaby apetetyt. Wiec ma rodzeństwo? A podobno jak te młodsze widzi że starsze je to razem pieknie zjadają obiadki. Gówno prawda :( a jak starsza corka je? tez mialas takie problemy?

moj ma 14 miesiecy wazy 11 kg : rano 180ml kaszki na bebilonie pepti, pozniej mala kanapeczka z wedlinka lub jajecznica z jednego jajka, chrupki kukurydzine, suche pieczywo, obiadek zazwyczaj zupka z wkładka bo 2 dan nie zje, podwieczorek: albo jogurcik, albo kleik 120ml z owocami, na noc kaszka 210ml

starsza jako tak, nie jest zle z jedzeniem, ale tez jest drobna ma 6 lat 116cm wazy 19-20 kg

ja jestem drobna i nasz pediatra gdy mowie ze chudzinka z niej mowi tak "matka popatrz na siebie co ty chcesz :)" no fakt jestem drobna 155cm i 50kg, ale maz jest wysoki 180cm, a mlodsza ma 70cm

Gość mmamaniejadeczka
sylviana mialy sie wypowiadac mamy niejadkow, widac ze twoje dziecko nie zalicza sie do tego grona. Napisz ile ma ten Twoj nie jadek ktory waży 7,300 a córka waży dobrze, moj syn ma 5 lat i wazy 22 kg ale to chłopak i inaczej sie patrzy :)

Gość mmamaniejadeczka
sylviana mialy sie wypowiadac mamy niejadkow, widac ze twoje dziecko nie zalicza sie do tego grona. Napisz ile ma ten Twoj nie jadek ktory waży 7,300 a córka waży dobrze, moj syn ma 5 lat i wazy 22 kg ale to chłopak i inaczej sie patrzy :)

11 miesiecy

Gość matylda m
Moje corki jedza na sniadanie przewaznie parowki lub mlekolaki z mlekiem, na obiad z zup tylko pomidorowa czesto tylko pare lyzek i koniec, kolacja- chlebek z dzemem, z nutella nic innego nie tkna a najchetniej to by jadly danonki i monte tylko :O

Gość mmamaniejadeczka
matylda m noooo rzeczywiscie niejadki a ile waza i ile maja lat? a 11 mies i 7,300 to nie zła wga, nie ma sie czym przejmowac jak narazie

to ja też się wtrącę moja córka ma 17 miesięcy i waży 9300. Przestałam przejmować się jej wagą, byłyśmy dwa razy w szpitalu - liczne badania nic nie wykazały. Ma tylko skazę białkową, ale inne uczulenia na szczęście już mijają. Wszyscy lekarze doszli do wniosku, że to taki typ i tak ma :-) z apetytem jest średnio - tzn ona je nawet nieźle, ale tylko przy baby tv i tylko paćki. Rano zjada kaszkę 140 ml, później mały słoiczek deserku. Ok 12:00 obiad - ja gotuję, ale pojemność taka jak duży słoiczek ( ale nie te największe). i ok 50 ml mleka. Ok. 15:00 jakiś przetarty owoc. Ok. 17:00 kaszka - 140 ml. Ok. 19:00 - sinlac - 170 ml. mało urozmaicenia, ale ona nie chce nic co nie jest paćką i do tego skazowiec. W dodatku często wymiotuje - bywa, że codziennie. Jedna łyżka za dużo i fruu

kurcze, a ja myślałam, że u mnie jest źle. A tu widze, że macie prawdziwych niejadków... Moja córka ma 12 miesięcy i waży ok. 9kg a przy tym jest bardzo długa - nie ma ani jednej fałdki :( a jak ją rozbiore i podniesie ręce do góry to można żebra policzyć hihi taki patyczak mały... Rano podziubie kaszki (ok. 70 ml) -rzadko zjada wszystko, potem słoiczek z owocami albo mały jogurcik, potem zupka (nie potrafi ciągle zjeść całego słoiczka 190g), na kolację troche kaszki znowu i w nocy raz mleko (w porywach 150ml)

Gość znam ten ból niejadka :-/
u nas podobnie ....... wiek:15 msc 9:00 - 150 ml kaszki 13:00 - mała miseczka (odpowiadająca 190 g słoiczkowi) obiadku - nie zawsze zje całość 16 - deserek mały, monte, albo jakiś owoc - jesli owoc to pomemla troszkę 19:00- 150 ml kaszki - ostatnio połowę zjada jak nie mniej :-/ ok. 2 w nocy 150 ml mleka - czasami mniej w miedzy czasie paluszki, jakies nieslodkie ciasteczko, wafel,