Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fear of fly

Sytuacja na drodze

Polecane posty

Gość Fear of fly

Wczoraj wieczorem wracałam do domu samochodem, na dwukierunkowej drodze lewy pas był zakorkowany, z luką na pasach po których szedł pieszy, mój prawy pas był czysty więc jechałam 50/h dopiero gdy wjechałam na pasy zobaczyłam, że zza auta wyłania się pieszy, czy to było z mojej strony wykroczenie? Wiem, że trzeba zachować szczególną ostrożność na pasach, ale możliwość zobaczenia pieszego była zerowa.

Gość Fear of fly
Poza tym piesi przeszkadzają tylko na drodze, powinni mieć zakaz wchodzenia na pasy

Gość chyba jak widzisz pasy to
musisz sie spodziewac ze moze sie na nich cos znalezc :O Zwłaszcza jezeli nie widać!!!!! JECHAŁAŚ Mając nadzieję ze nic nie będzie - tak na czuja :D tak to jest jak siędoopą uzyskuje uprawnienia :O

Gość Fear of fly
Nie, ale jak ciebie bym zobaczyła to z chęcia bym cię przejechała.

Gość Fear of fly
Nie po to tatuś kupił mi prawko żeby mi teras piesi włazili przed maske !

Gość Fear of fly
Zdałam bo umiem jeździć i tyle, a piesi często nawet się nie rozejrzą, jeszcze nie widziałam, żeby ktoś się zatrzymał przed pasami żeby zobaczyć czy jakiś królewicz nie idzie czasem.

Gość wfewrfew
owszem, to było wykroczenie... w takich sytuacjach trzeba założyć, że na pasach jest pieszy...

Gość Fear of fly
Sytuacja była podobna do wyskoczenia zza samochodu nawet jakbym się zatrzymała przed przejściem to dalej by nie był widoczny. Z tym, że naszczęście był on daleko odemnie, ale wciąż aż boje się pomyśleć gdyby był bliżej.

Gość hjhkshdfkjshkf
to tylko w Polsce :O pieszy skacze przez pasy jak scigany zajac, w nadziei ze sie uda. Nie wiem czy uwazalas na kursie, ale PIESZY NA PASACH MA PIERWSZENSTWO wiec twim zasranym obowiazkiem jest zwolnic i uwazac. Gdy wyjezdzasz z podporzadkowanej tez prujesz spokojnie 50 bo nie widzisz, czy ktos jedzie glowna?

Gość Fear of fly
Na szczęście mam bogatych rodziców więc w razie co by się zapłaciło i nic mi nie zrobią ;)

Gość Fear of fly
Nie umiesz czytać? Nawet gdybym się zatrzymała przed pasami to nie było go widać dopiero gdy na nie wjechałam to zobaczyłam, że ktoś idzie, a przepisy owszem mówią, że nie można wyprzedzać na dwupasmówkach a tu nie było takiej sytuacji.

Gość Fear of fly
Poza tym mam już 18 lat i umiem dobrze jeździć więc mnie nie uczcie

To fakt, piesi są mało ostrożni. Jednakowoż w tej sytuacji, gdybyś komuś zrobiła krzywdę, byłaby to prawdopodobnie Twoja wina, bo nie zachowałaś należytej ostrożności.

nie prawdopodobnie, tylko na 100% jak jeden pas stoi, a drugi jest wolny i jest przejście, to masz jechac tak wolno, żeby móc sie na tym przejściu zatrzymać czyli BARDZO WOLNO !!!

Gość hjhkshdfkjshkf
pieszy NA PASACH nie musi byc ostrozny. To kierowca ma na niego uwazac. Matko, az strach wychodzic z domu :O

Gość Fear of fly
tyle że ja jechalam jakieś 90 km/h więc nie szybko i ledwo co go widziałam

Gość Fear of fly
zniknal mi na chwile pod maska, ale chyba znowu wstal, bo widzialam w lusterku jak jakis facet na pasach mi wygrazal piesciami. Bylam juz daleko, wiec co mnie to w sumie obchodzi.

Gość Fear of fly
i skoro widział że jade szybko to po co wchodził na pasy ten baran

Gość Fear of fly
piesi powinni miec zakaz lazenia po tych pasach, tylko przeszkadzaja normalnemu czlowiekowi w jezdzie. Nie moze taki baran poczekac az droga bedzie pusta i dopiero sie pchac na pasy?

Gość Fear of fly
jestem boska :) jestem super kierwocą z super autem :)

Gość hbh555
ale jak na drodze dwukierunkowej mogl byc lewy pas zakorkowany a prawy czysty??

Gość hjhkshdfkjshkf
moze przed skretem w lewo?