Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Misao

17 tydzień ciąży -dziwne bóle

Polecane posty

Od paru dni czuje dość nieprzyjemne dolegliwości. Pod samym brzuchem zaczyna mnie kłóć za chwile zaczyna pobolewać jak na okres, od jajnikow do krzyża. Generalnie non stop cos tam odczuwam. W poniedziałek ide do ginekologa wiec zapytam sie z czego to wynika ale chciałam zapytać czy wy takie dziwne dolegliwosci u siebie zauwazałyscie? Bo juz nie wspomnie o nieprzyjemnych bólach w biodrze czy niesczesanym krzyzu...Ale mam wrazenie jakby to jakies nerwobole były... Mam nadzieje, ze ktos zrozumie co mam na mysli XD

Gość no to ro
"II trymestr Macica coraz szybciej się rozciąga i w efekcie możesz czuć bóle w podbrzuszu, a także bóle pleców. Wzrost macicy jest uwarunkowany wzrostem znajdującego się w niej płodu. Rozciągnięciu ulegają również więzadła macicy. To rozciąganie w niektórych przypadkach może wiązać się z występowaniem okresowego, czasami dość silnego bólu. W drugiej połowie ciąży mogą pojawić się niegroźne bóle związane z ruchami płodu odczuwane jako „wiercenie się dziecka czy „bolesne kopnięcia. Niektóre dolegliwości mogą być niestety sygnałem niebezpieczeństwa straty ciąży i wymagają szybkiej porady lekarskiej. Jeśli bóle są coraz silniejsze, regularne, brzuch twardnieje, udaj się natychmiast do lekarza! Takie dolegliwości mogą oznaczać odklejanie się łożyska, co wiąże się z niedotlenieniem, a nawet śmiercią płodu! Lepiej jest „dmuchać na zimne!"