Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krychawakcji

czy ktoś pomoże??/temat pracy magisterskiej!!

Polecane posty

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie tematu mojej pracy magisterskiej, może ktoś pomoże... Tematem pracy magisterskiej, o którym chcę pisać jest "dojrzałość szkolna dziecka 6-letniego" jest to temat nie do konca sprecyzowany. Promotor nie zaakceptował mi tematu bo stwierdził że potrzebna jest dodatkowa zmienna do tego tematu. i własnie zastanawiam sie jak rozbudować ten temat, co mogłabym dodatkowo zbadać, ale tym razem nie dziecko, może rodziców nauczycieli ich opinie, no nie wiem. Pomóżcie mi sformułować ciekawy tamat z góry dzięki

Gość Dojrzalosc szkolna dziecka
6letniego w oczach rodziców i psychologów.

Gość edzzzzia
Dojrzalosc szkolna w swietle opinii rodzicow. Zbadasz problematyke tego zagadnienia z punktu widzenia rodzicow dzieci klas pierwszych szkoly podstawowej. Zapytasz w ankiecie np. jakie cechy fizyczne i psychiczne swiadcza o dojrzalosci, jakie trudnosci wystepowaly u dzieci, ktore rozpoczynaja nauke, jakie mieli obawy zwiazne z pojsciem dziecka do szkoly, jak starali sie im pomoc, jak przedszkole przygotowuje dzieci do przekroczenia pierwszego progu edukacyjnego. Jerst mnostwo rzeczy, ktore nalezaloby zbadac. W ogole moglabys pisac o pierwszym progu edukacyjnym,a dojrzalosc szkolna potraktowac jako jeden z rozdzialow. Jest sporo literatury w tym temacie.