Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest bo nie wiem

Inne zameldowanie męża a żony

Polecane posty

Kiedyś mieszkałam z mężem u jego mamy, do tej pory mamy w dowodach i papierach stare miejsce zameldowania. Od roku mieszkamy u moich rodziców, ja spodziewam się dziecka. Chciałabym się przemeldować tu gdzie jestem i zameldować tu też dziecko. Mąż nic nie zamierza zmienić w dowodzie. Czy możemy mieć potem jakieś problemy że on zameldowany a ja tu z dzieckiem? mieszkamy razem tylko inaczej byłoby w papierach.

spoko - od kilku lat nie ma już obowiązku meldunkowego - tzn nie trzeba się zameldować tam gdzie się mieszka. problem może być np. na poczcie jak będzie chciał odebrać za ciebie paczkę czy list

Najbardziej chodzi mi o dziecko, które ma przyjść w lutym że się tak wyrażę. Mam jeszcze mc czasu na podjęcie decyzji ale wygodniej mi będzie zameldować się tu gdzie jestem bo ja tam z teściową nie mam dobrych relacji a do niej ważniejsze papierki przychodzą a tu tylko te co podałam taką korespodencję... tylko że to i dowód prawko paszport ... i nie wiem czy to ma jakiś sens. Bo żebym potem się do gminy o jakiś zasiłek chciałam starać to u teściowej by przekraczało i u moich rodziców by przekraczało a to że mąż zarabia najnizszą to nic nie zmienia.... nie wiem bo i rozliczyć się mogę osobno bo mam jeszcze z tamtego roku

w paszporcie nie ma adresu zameldowania a dowód osobisty wymienia się za darmo. a co do zasiłku nie ważny jest adres zameldowania tylko miejsce zamieszkania

Gość strzałka :)
moja koleżanka od 2 lat ma inny meldunek z dzieckiem niż mąż i nie ma z tym żadnych problemów :) zawsze mąż może powiedzieć, że mieszkacie razem a meldunek to osobna sprawa i nie miał kiedy tego załatwić bo to papierkowa robota ;)