Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maly brzuszek to ja

Mały brzuch w 31 tc !?

Polecane posty

Gość maly brzuszek to ja

Wiecie co to moje pierwsze dziecko (byłam wcześniej 3x w ciąży ale w I trymestrze traciłam) i teraz jestem w 31tc. W obwodzie brzucha na wysokości pępka mam 97cm. I mały brzuch!!!! Martwię się tym, lekarz nic mi nie mówił ostatnio. W pon mam kolejną wizytę. Przytyłam już 12 kg ale nie w brzuchu.... już sama nie wiem czy to normalne

Gość no ro to
e tam ty masz mały? ja jestem w 37tc a obwód brzucha mam ok 100. Nie wkręcaj się jesli lekarz nic nie mówi.

Gość lizaaakchcem
spokojnie ja mam mniejszy a skonczyłam juz 35 tydz przytyłam tylk 9 kilo czyli minimum jakie mialam przystyc pytałam sie ostatnio połoznej i mojej gin czy wszystko w porzadku bo duzo osob mi zwracalo uwage ze mam za maly pbrzuch ale obie sa zgodne ze wszystko jest ok po prostu zawsze bylam drobna i mała i nigdy nie mialam problemów z waga i przemiana materii, no i mowiły ze powinnam sie tylko cieszyc bo z wieksza waga miałabym problemy ze stawami a z sercem tez roznie moze byc

Gość to jest mały brzuch?
:O Ty chyba żartujesz:O jesteś dopiero w 31 tc ważne, ze przybierasz na wadze i istotne jest też jaką masz budowę i ile ważyłaś przed ciążą (czy miałaś niedowagę, czy nadwagę) sam brzuch o niczym nieświadczy

Gość maly brzuszek to ja
Ja powiem tak, czuję się dobrze , nie jestem spuchnięta, ani ociężała, dziecko czuję bardzo wyraźnie i ewidentnie mocniej się wierci czyli i rośnie. Dwa mc temu ważyło 600gram w pon lekarz ponownie je obejrzy. .. Najgorsze to że każdy się mnie pyta czy wszystko jest ok z dzieckiem bo ja brzucha nie mam

jak to możliwe, że nie masz widocznego brzucha mając taki obwód??? no nie wierzę! może miałaś nadwagę przed ciążą?

Gość maly brzuszek to ja
Przed ciążą ważyłam 54/55kg przy wzroście 164cm. Czekajcie wrzucę zdjęcie

no to wrzuć zdjęcie, bo aż wierzyć mi się nie chce sama przed ciążą tą teraz, bo to nie pierwsza moja ciąża, ważyłam 54 kg przy 170 cm wzrostu i obecnie jestem w 26 tc, brzuch na wysokości pępka około 90 cm i jak dla mnie jest bardzo duży i widoczny

Gość lizaaakchcem
mnie sie tez pytaja czemu mam taki mały brzuch choc jestem szczuplutka z duzym brzuchem no ale dla ludzi to za maly brzuch nie wiem czemu maja do mnie pretensje ze nie ma brzucha tak jak panie wazace dajmy na to 80 kg w ciazy ( nieobrazajac nikogo)... ja tam sie tym nie przejmuje a wrecz przeciwnie jestem zadowolona i odpukac zadnych rozstepów ani nic choc nie ma sie co chwalic zobaczymy jak bede wygladac po porodzie :) tak wiec nie przejmuj sie przeciez jak by bylo cos nie tak to bo lekarz zwrocil Ci uwage

Zalezy czy przed ciaza mialas normalna wage czy nadwagę?Ja przed ciążą ważyłam 46kg przy 163cm a w pasie miałam 61cm W 40 tyg ciąży ważyłam 64 kg a w pasie miałam 11o cm Byłam OGROMNA Teraz waze 48 kg w pasie mam 64cm Nigdy nie miałam wachan wagi Ciąża to dosc szczególny stan U jednych widac mocno u innych mniej Jeśli lekarz nie ma obaw co do Twojej ciazy to ty tez nie powinnas Poza tym 97cm to duzo wiec nie wiem czemu uwazasz inaczej

Gość lizaaakchcem
to wyobrazcie sobie jak ja wygladam przed ciaza 45 kg przy wzroscie 161 cm a teraz waze w 35 tyg 54 kg i jest wszystko ok a mały ma juz ponad 2,5 kg :)

Gość tratarrarara
Ja też jestem w 31 tc i tez martwię się o brzuch- za mały brzuch zadaniem wielu osób, w obwodzie mam rano przed jedzeniem 98 cm, pózniej ok 102 cm. Przytyłam do tej pory ok. 7 kg- wyglądam jak przed ciążą tu i ówdzie- tylko brzuszek jest. Dziecko miesiąc temu w 28 tyg ważyło 1100 gram. Tydzień temu lekarz po długośći kości udowej i obwodzie głowy stwierdziła że jest o tydzień większe także chyba wszystko ok. W pierwszej ciąży też nie miałam dużego brzucha a mała ważyła 3300 g.

jeśli taki masz teraz, to faktycznie nie wygląda na duży ja mam mniej w obwodzie, a wygląda na dużo większy, ale ja mam bardzo drobną budowę więc może dlatego

Gość maly brzuszek to ja
No widzisz -mały jest. Dosłownie jakbym się najadła i mnie wzdęło...

Gość no ro to
a tam wcale nie jest mały. normalny. Z upływem ciązy zmienia się kształt brzucha na bardziej wystający ale obwód może zostać prawie ten sam. wiem bo sama tak mialam.

Gość maly brzuszek to ja
Może mi się jakoś na biodra rozlał no ja nie wiem kurcze :(

Gość lizaaakchcem
te zdjecie jest terazniejsze czyli jak masz te 97 cm?? bo moj brzuszek to 94 cm a wydaje sie dwa razy wiekszy...

No malutki jest Ja miałam taki w 22 tygodniu:P I Ty masz 97 w pasie????????????Dobrze zmierzyłaś???????? Nadal uważam że mały brzuch to nie powód do zamartwiania Moja kuzynka tez miala taki jak Twój urodziła dziewczynkde w terminie 3200g Po prostu była tak ułożona

Gość maly brzuszek to ja
Tak, zdjęcie robiłam dwa dni temu. Mierzę każdego dnia rano i nic więcej nowych cm.... a mierzę obwód na wysokości pępka

Gość lizaaakchcem
ale czym Ty sie przejmujesz ludzmi?? to ja bym byla zalamana odpoczatku ciazy bo mi wszytscy wytykali ze jestem za chuda jak lekarz mowi ze jest dobrze to jest dobrze :) \dziewczynka bedzie?? :>

no ale skoro w obwodzie jest aż 97 cm, to to nie jest mało tylko wręcz sporo jak na ten tydzień ciąży najwyraźniej masz mocniejszą budowę o czym świadczyłaby Twoja waga sprzed ciąży

Gość tratarrarara
mam mniej wiecej taki sam brzuch- nie stresujmy się. Jeśli lekarz mówi,że dziecko waży prawidłowo i ilość wód jest ok to wszystko dobrze- łatwiej będzie urodzić, łatwiej do formy wrócić. Najważniejsze,że lekarz nie widzi nic złego.

a w biodrach ile masz?

Gość tratarrarara
na kiedy masz termin?

Gość maly brzuszek to ja
lizaaakchcem - tak ludźmi i najbliższymi bo tak mówią i tym samym nie czuję się pewnie. Nie dość że mam ciąże wysokiego ryzyka to te słowa mnie bolą, a swoje już przeszłam. Wydaje się mi że mąż też jakoś nie widzi tej ciąży ani jej nie widzi jakoś przez mały brzuch.... ciężko mi z tym :/ W 22tc był chłopak a w 26 tc dziewczynka- zobaczę co będzie w poniedziałek :)

powtarzam raz jeszcze, że wielkość brzucha ma się nijak do tego jak duże urodzi się dziecko i jak szybko brzuch wróci do formy więc tym nie ma co się przejmować i sugerować;) każda z nas ma inną budowę przecież najważniejsze, że dziecko rośnie zdrowo, to jest podstawa;)

Gość maly brzuszek to ja
W biodrach 97cm /nie wiem czy dobrze sobie zmierzyłam, ale biodra to ja mam szerokie bez mierzenia./

Gość maly brzuszek to ja
Termin na 14 luty.