Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalindaer

wyprosili mnie z autobusu, mieli do tego prawo?

Polecane posty

Gość rozalindaer

Przytrafila mi sie dzis przykra sytuacja. Konczylam prace o 20, pracuje na totalnym zadupiu, nie ma w okolicy zadnego kiosku ani punktu, gdzie mozna kupic bilet.Zazwyczaj kupuje wiecej biletow, wiec mam zapasowe w torebce, a gdy nie mam kupuje u kierowcy, nigdy nie bylo z tym problemu. Dzis wsiadam do autobusu, nie mialam biletu, podeszlam do kierowcy, zeby kupic.Kierowca powiedzial, ze skonczyly mu sie bilety, a obok stali kontrolerzy i uslyszeli, ze nie ma biletow. Jeden z nich kazal zatrzymac autobus i powiedzial, ze mam wysiasc i poczekac na kolejny autobus w ktorym bede mogla sobie kupic bilet, ze nie mam prawa jechac bez biletu i ze to nie wina kierowcy, ze skonczyly mu sie bilety. Z tego przystanka jezdzi tylko jeden numer i do tego kursuje dokladnie co godzine. Ok rozumiem, ze bez biletu nie powinno sie jechac, ale nie mialam zamiaru jechac na gape, przeciez chcialam kupic bilet, troche czlowieczenstwa by sie przydalo nie sadzicie?

Gość dfserrs
ja bym nie wysiadł zrobił bym mega awanturę ale za chuja bym nie wylazł

Gość Wiadomo ze głupio z ich strony
Ale tez od zawsze wiadomo ze "brak biletów u kierowcy nie uprawnia do jazdy bez biletu" :D nawet są takie tabliczki w niektórych autobusach. I tak mialas szczescie ze sie nie objawili ci kanarzy jak juz jechalas.

Gość dziaddek
idz do zarzadu i zrob awanture co za kraj

a nie mogłaś powiedziec, że chcesz jechać na gape i płacić mandat/? przecież masz do tego prawo. każdy ma

Gość werf
tak, zgodnie z przepisami oni nie będą narażali swojej pracy dla ciebie

Gość rozalindaer
przystanek nie obudowany na totalnym bezludziu, ciemno, zimno jak nie wiem, padal deszcz ze sniegiem, jak ludzie moga byc tak bezduszni. Do tego wiedzieli, ze na tej trasie jezdzi tylko ten jeden numer co godzine. Ja na poczatku sie zbuntowalam, powiedzialam, ze nie wysiade, ze musze jechac do domu, ze przeciez chce kupic bilet, ze moge im zaplacic. To mnie straszyli policja, ze jak nie wysiade to zadzwonia po policje i mi mandat wpisza.

Gość ja tez czasem
jakby jechala na gape to i tak po spisaniu danych kazali by jej opuscic autobus...

Gość werf
przykra sytuacja współczuję

Gość dfserrs
trafiłaś na jakiś gburów zasranych :O

Gość ciesz sie ze kary za jazde
bez biletu nie dostalas :classic_cool:

Gość waciki
masakra, przepisy przepisami, ale badzmy dla siebie ludzmi. jakby ja zgwalcono i zabito, to by sie narobilo wtedy:O

Gość waciki
mogliscie sie ugadac, ze zaplacisz za ten bilet, ale go po prostu nie dostaniesz. cwele.

Gość to jakies dziwne
te autobusy i bilety. u mnie kierowca zwyczajnie ma kase fiskalną gdzie drukuje swistek

Gość frajerka jesteś że się dałąś
🖐️

Gość z busssz
Takie rzeczy to tylko w Polsce. Pozostalosci po czasch PRL - u. Ja mieszkam w Niemczech. Chcialam kupic bilet u kierowcy, ale ten nie mial drobnych, zeby mi wydac.Pytalam co mam zrobic a on mi na to, ze nie wie i jechal dalej. I tak dojechalam do celu. Kierowca sie tylko usmiechanl.

Gość berza
ciekawe jakby była noc i siapil deszcz czy by cie wysadzili na przystanku koło lasu tylko w polsce taka bezwzględność i brak skrupułów

Gość dfsfdfdfgdfghfh
to masz nauczke na przyszlosc zeby zawsze miec bilety. ale sytuacja faktycznie ksozmarna, co sie porobilo z tymi "ludzmi"

Gość fddfsfdsdfs
Kanary to tłumoki bez szkoły, nie ma co się dziwić :O Pracuję tam tylko plebs i patologia... chamy niedouczone

Gość tacy ludzie jak dziadek
sa wlasnie zakala Polski, chamskiej Polski :o buraki z wiochy co tylko morde drzec umieja Mozesz napisac kulturalnie pismo, przedstaw sytuacje ze sie balas czekac nastepna godzine itd moze dadza ci karnet w ramach rekompensaty

Gość gmh
No ja bym nie wysiadła. Policja strasza, tez mi straszak...

Gość z moich obserwacji
wynika,ze to pasazerowie zachowują się nieludzko w stosunku do kanarów. Może to całe zło skupiło się tego dnia na tobie biedna dziewczyno. współczuję

trzeba było nie wysiadać,wytłumaczyć że to jest zadupie i autobus kursuje raz na godzinę.A że Cię policją straszyli,nastepnym razem niech ją sobie wzywają,tylko NIE DAWAJ im dokumentów,powiedz że nie masz.Policja jakby się zjawiła to podajesz swoje(albo i nie :p ,dane:imię,nazwisko,adres zameldowania i imiona rodziców)policja sprawdza w systemie i potwierdza,że faktycznie istniejesz a potem możesz sobie odejść i niczego nie podpisywać i kanar w obecności policji nie może Ci zagrodzić drogi