Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadwiga_A

wada serca

Polecane posty

Gość Jadwiga_A

Witam :) Mam niedomykalność zastawki mitralnej. Planuję zajść w ciążę. Czy w takim przypadku możliwy będzie poród naturalny?? Co ze znieczuleniem??

Gość Jadwiga_A
Wizytę u kardiologa mam umówioną dopiero po nowym roku a zapytałam tak z ciekawości. Może któraś z Was była albo jest w podobnej sytuacji?

Może być różnie i pewnie jest to bardzo indywidualna kwestia. Tutaj najczęśtsze przeciwskazania do porodu naturalnego: Przeciwwskazania do porodu naturalnego: kardiologiczne: choroba serca lub nadciśnienie okulistyczne: odklejenie siatkówki, krótkowzroczności i nadwzroczność pulmonologiczne: astma oskrzelowa ortopedyczne: zwężenie miednicy i wrodzone zwichnięcie stawów biodrowych neurologiczne: padaczka jeśli w ostatnim miesiącu ciąży zwiększyła się liczba napadów padaczkowych cukrzyca: w tej chorobie dziecko często jest za duże do porodu siłami natury choroby ginekologiczne: mięśniaki, guz jajnika lub poprzednia ciąża pozamaciczna co może spowodować złą kurczliwość macicy i przeszkodę w porodzie. psychiatryczne: najbardziej kontrowersyjne - jak lęk i brak akceptacji do porodu siłami natury.