Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trrttr88

kwiaty doniczkowe

Polecane posty

Gość trrttr88

mam pytanie do osob majacych kwiaty doniczkowe..czy na zime stosujecie jakies odzywki?czy tylko podlewacie kwiaty woda?bo ja latem mialam piekne kwiaty,a teraz widze ze jakby przyblakly...podlewam raz na tydzien,mieszkam w bloku..chyba nie sluzy im obecnosc kaloryferow:(

od kwietnia do października podlewać raz w tygodniu, w pozostałe miesiące raz w miesiącu. to jest informacja z odżywki do kwiatów zielonych. a co do kaloryferów, zauważyłam że jak się grzeje po prostu potrzebują częstszego podlewania niż normalnie, przynajmniej moje kwiaty, bo niektóre już po 2-3 dniach mają pustynie w ziemi. kwiaty mam ładne cały rok, jedne właśnie zaczynają mi teraz kwitnąć.

Gość trrttr88
raz w mcu?no co Ty.to by mi wyschly,zauwazylam ze raz na tydzien jak podlewam to ziemia jest prawie twarda,sucha..czyli teraz nie dawac zadnych odzywek?:)

źle napisałam :) odżywkę stosować raz w miesiącu :) a kwiatki podlewać jak tego potrzebują, ja moje teraz co kilka dni podlewam niektóre.

Gość trrttr88
dziekuje Ci bardzo,a jaka odzywke polecasz?:)

moje podlewam regularnie i niedawno zasiliłam też pałeczkami , jak trzeba to i przesadzę , o moje kwiaty dbam cały rok są piękne i zdrowe , przecież one wszystkie pochodzą z tropików a tam nie ma pór roku

Gość trrttr88
a jakie to paleczki?polecacie biohumus/bo kiedys uzywalam ale moze inne odzywki sa lepsze?poradzcie dziewczyny

florovit, humvit eko tych używam i mam też do kwiatów zielonych i do kwitnących osobne odżywki. jestem z nich zadowolona, kwiaty przesadzam raz na rok na wiosne, jak potrzeba to czasem dwa razy do roku. na bieżąco i staram się je przycinać, lub przerywać, po prostu nie dopuszczać żeby zrobił się w doniczce gąszcz...

Gość trrttr88
dzieki:)

Gość teleonora
Ja polecam produkty Pokona, maja bardzo duzy wybór od pałeczek, po nawozy do różnych gatunków kończąc na ściereczkach. Używam regularnie nawozów i nie mam problemu z moimi kwiatami.

Gość KamilaKatowice
Ja równiez stosuję do moich zielonych kwiatów te pałeczki nawozowe, o których mówi moja poprzedniczka, kwiaty wyglądają elegancko cały czas, a wczesniej też miewalam z nimi problemy zimą i przy niskim nasłonecznieniu.

Gość Harpka
kwiaty doniczkowe potrzebują nawożenia. Moje zawsze po nawozie lepiej rosną. Teraz kuruję paprotkę, bo żółkły jej od jakiegoś czasu listki, ale powoli wraca do formy ;)

Gość magdaneq
Tez miałam problemy z paprotką. Na szczęście siostra dałą mi taki nawóz, nie pamiętam nazwy, bo tylko troche dostałam w słoiczku, ale bylo coś "paprocie - zdrowe zielone liście" i sprawdziło sie idealnie.

Gość Guciaaaaa
U mnie jakaś choroba się wdała w paprotki, bo lecą jedna po drugiej :( opadają liście na potęgę :( Chyba trzeba będzie nowe zakupić... :(

Gość Honorata38
Ja swoje paprotki uratowałam dzięki nawożeniu, a też już były w krytycznym stanie. Liście im zżółkły i opadały. Szkoda było mi je wyrzucić, bo już tak długo o nie dbałam i dobrze, bo teraz po przesadzeniu i nawożeniu znów są zielone i mają się dobrze ;)

Gość Honorata38
Ja swoje paprotki uratowałam dzięki nawożeniu, a też już były w krytycznym stanie. Liście im zżółkły i opadały. Szkoda było mi je wyrzucić, bo już tak długo o nie dbałam i dobrze, bo teraz po przesadzeniu i nawożeniu znów są zielone i mają się dobrze ;)

Gość Bindowniczki
Z tymi paprotkami to jest problem, u mnie w mieszkaniu coś nie chcą rosnąć, kupiłam odżywkę i zobaczymy co będzie. Znowu u mojej mamy rosą jak oszalałe.

Gość Donicestalowe.pl
Może to też kwestia dobrych doni, ja polecam solidne stalowe,a szeroki wybór jest u nas www.Donciestalowe.pl

Witam. Kupiłam przed świętami psiankę koralową,taką roślinkę z pomarańczowymi kuleczkami. Ale zaczęła mi marnieć: liście żółkną i opadają,owoce schną i też lecą :( Poszperałam trochę w necie ale może ktoś ma taki kwiatek albo miał z nim takie problemy?!

Gość gość
Głównie zamawiam rośliny owocowe przez portal www.ogrodmarzen.net. Do nich mam zaufanie. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby jakaś sadzonka do mnie doszła zniszczona, czy przywiędła. Dostawę robią kurierem i mają profesjonalny system osłony roślin, żeby nie ucierpiały w drodze.