Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Dlaczego z Pilsudskiego robi sie bohatera,a z Jaruzelskiego wroga?

Polecane posty

Pilsudski byl bardzo zlym czlowiekiem, odpowiada za smierc tysiecy osob. A Jaruzelski uchronil Polske od najazdu ZSRR. Niestety osoby nieznające historii tego nie rozumieją. Smutne, co stalo sie z polskim spoleczenstwem

Gość ogłupiało ogłupiało
na wojnie inteligencję wybito, więc czego się spodziewać? Że durnie zaczną sami myśleć? Że będą mądrzy?

Gość to proste czemu
to wina propagandy jaką jesteśmy karmieni, chyba jednak za PRLu poziom indoktrynacji nie był nawet w połowie taki jak teraz...

Gość lekarz Mary Jane
Przepraszamy w imieniu personelu szpitala .Ten pacjent w ramach psychoterapii ma prawo do korzystania z komputera. Nasza placówka nie ponosi odpowiedzialność za to co tu pisze.

Gość ogłupiało ogłupiało
jakie to polskie. Jak nie pasuje, to zróbmy wariata :)

Gość autorka ma w 100% rację
to bardzo niesprawiedliwe. Niestety u nas walka z ignorancją, fanatyzmem i głupotą to walka z wiatrakami...

co ty pierdolisz wywloko!(nie moge nazwac inaczej suki ktora w ten sposob wypowiada sie o panu Marszalku). znasz w ogole prawdziwa historie suko? jaruzel to smiec, powinien zdechnac duzo wczesniej za to co zrobil z ludzmi. on sam wezwal ruskich bo nie umial sobie poradzic ze strajkujacymi ludzmi a potem wywinal kota ogonem, ze niby nas "uchronil". jak mozna twierdzic ze takie lajzy jak jaruzel czy walesa to bohaterowie?!chyba tylko cwoki nie znajacy prawdziwej historii tak pierdola, ubeckie pomioty. i nie jestem zwolenniczka rydzykow itp bo tez gardze sekciarzami okradajacymi starszych i mniej kumatych ludzi(rydzol ograbil nawet Villasowa- sciagnal ja na swoja manke! umie cwelisko wypierac umysly..). Pilsudski to byl czlowiek ktory rodzi sie raz na 400lat, bohater i wspaniala osoba. Dosc pretensjonalna i czasem chamska ale szczera, prawdziwa i skromna. Gdyby taki Pilsudski zyl w naszych czasach to by i z sektami typu radio rydzola, i z zajebana unia i z tuskami i jego pomiotami zrobil porzadek a juz napewno z ex komuchami i oszustami typu jaruzel, walesa czy mazowiecki. Dla mnie byl najwspanialszym Polakiem wszechczasow i nigdy nie zmienie o nim zdania i szkoda mi tylko ze nie byl niesmiertelny i nie ma go teraz z nami kiedy jestesmy wyprzedawani i rozgrabiani..

Gość ogłupiało ogłupiało
wybito naszą inteligencję!!! Nie ma ani jednego mądrego, kto by rządził. Nigdy nie było!!! Poczytajcie, to się dowiecie. Ponad 100 lat niewoli i nie pomogło, jak tylko poczuli troszkę powietrza - zaczęli się żreć!!!

ogłupiało ogłupiało poczytaj PRAWDZIWEJ historii smieciu. radze ci poczytaj bo robisz z siebie posmiewisko. masz racje ze inteligencja zostala wybita w wiekszosci za II wojny i teraz w wiekszosci zostaly kurwiszcza co popieraja tuska, wplacaja na rydzyka i modla sie o unie, wierza w strzygi i wampiry i dadza sobie wmowic kazda bajeczke o walesie bohaterze itp. zal mi was ze takie durnie istnieja albo nie durnie ale cwane dzieci ubekow i innych "bohaterow":D to dla mnie juz wiekszym "bohaterem" niz jaruzel byl hitler bo przynajmniej dbal o swoj kraj i narod, robil wszystko pod swoja ojczyzne a jaruzel sral we wlasne gniazdo, we wlasnych rodakow.

Gość ogłupiało ogłupiało
LSD2020 tyle w tobie agresji, że mi cię żal. Nie potrafisz inaczej rozmawiać, tylko wyzywać? Widocznie mama cię nie wychowała, bo pewnie pochodzicie z tej gorszej masy (wnoszę po słownictwie i wyzwiskach - tak postępuje plebs, prostactwo i chamstwo). Dawniej tacy ludzie pracowali tylko przy pługach, bo aby służyć na dworze trzeba było mieć minimum ogłady. Żal mi cię, bardzo, bardzo żal.

Gość ertewgxvsreg
LSD2020 Co do Hitlera to chyba nie trafione, bo chyba wiesz co chciał zrobić z Niemcami gdy już wojna była przegrana? No i on raczej dbał o siebie nie interesowały go Niemcy, on chciał rządzić za wszelką cenę. Co do reszty wypowiedzi nie mam raczej zastrzeżeń poza wulgaryzmami :P

Gość ogłupiało ogłupiało
taaaa, i złapałby samolot 10 kwietnia... zatrzymał wojnę w iraku... mitologizujecie... Ale to zrozumiałe, w czasach kryzysu tworzy się mity którymi się żyje i karmi nadzieję...

Gość ogłupiało ogłupiało
tylko o tym, że znał się doskonale na wojsku i armii i TYLKO TYM to już nie wspominacie. On był dobry do prowadzenia wojen, a nie do sprawowania władzy w państwie. Traktował siebie jako wodza, a reszta ludzi miała go słuchać. Gdyby dziś pojawił się taki człowiek, to byście płakali, że żyjemy w państwie wojskowym.

Gość ogłupiało ogłupiało
nie mówię, że był dobry, czy zły. Nie oceniam. Tylko walczę z przekonaniem, że był bożkiem. Wmawianie i podpinanie wielu sukcesów, które rzekomo miał zrobić i wprowadzić wiele zmian jest błędem. Pamiętajcie, że podał swój rząd do dymisji. Nie poradził sobie tak, jak jesteście nauczeni.

Gość ptasiek nastroszony
Piłsudski to świnia bezczelnie wykorzystał klęskę Niemieci Rosjan w 1 wojnie światowej na szczęście dzisiejsze rządy naprawiają tę niegodziwość

Gość konserwatywny liberalny
Jak czytam takie tematy jak ten to się zastanawiam czy ludzie w tym kraju są normalni?

Gość ptasiek nastroszony
Gen Jaruzelski to największy z rodu polaków w całej historii nadwiślańskiego plemienia

Gość konserwatywny liberalny
Ty to chyba masz ptasi ale mózg. Jaki największy? Ten temat to jakaś abstrakcja i paranoja!

0/10.. to po pierwsze, zbyt oczywiste. Po drugie Piłsudski w odróżnieniu od Jaruzelskiego nie jeździł po instrukcje do Moskwy czy do jakiegoś innego miasta nie leżącego w Polsce. Po drugie i myślę ważniejsze nawet od pierwszego, w normalnym (podkreślam to normalnym, podwójną linią) człowiek taki jak Jaruzelski czy np Kiszczak zostałby rozstrzelany, tak się postępowało w normalnych czasach ze zdrajcami Polaki. No i jeszcze należało by wspomnieć o całym aparacie urzędniczym, tym co odpowiada za tz wymiar sprawiedliwości.. system odszedł, ale ludzie pozostali. Nie żyjemy w normalnym państwie.