Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evelinaaaaa

świerzb, infectoscabi 3latek :(

Polecane posty

Gość Evelinaaaaa

Witam! Posłuchajcie. Około dwóch tyg temu na ciele mojej 3-letniej córki pojawiła się wysypka. BYlam przekonana, że to po zmianie proszku do prania. Leczyłam ja domowymi sposobami i lekami na allergie i nic. Lekarz zasugerował, że to może być świerzb. Przepisał maść - Infectoscab. Posmarowałam małą w piątek wieczorem. Wysypka wyraźnie ogasła. Zdezifekowałam całe mieszkanie. Jestem w trakcie prania i prasowania. Wysypka ogasła, ale wciąż jest. Czy komuś zalecane jedno zastosowanie Infecstoscabu pomogło? Myślicie, że są szanse na wyleczenie? Mała nie miała żadnych rowków na skórze, teraz nie ma też czarnych plamek, które miałyby wskazywać na umieranie świerzba. Wyczytałam dziś w necie, że kąpiele w wodzie utlenionej bardzo pomagają. Zastosuję jeszcze dziś. Ktoś to stosował? Wysypke mała ma na przedramionach , udach (ale tylko z przodu), i na brzuchu i bokach - tutaj dużo mniejszą. Krosty wyskakiwały także na placach, ale już ich nie ma... Ratujcie, bo ten świerzb spędza mi sen z oczu :(

Gość Evelinaaaaa
Ratuunku! Nikt świerzbowca nie miał? Tylko moje dziecko je z przedszkola przyniosło???? :((((

Gość jakie scinay do jansych mebli
jedno zastowowanie? to sie leczy dppoki zupelnie nie mina objawy!

Gość Evelinaaaaa
no wlasnie na ultoce jest napisane, że maścią wystrczy posmarować się raz i zazwyczaj pomaga. Jeśli nie pomoże, to należy powtórzyć zabieg po dwóch tyg. Ale to strsznie długo trzeba czekać ;/ Ta maść wstrętna kosztuję aż 65 zł ;/