Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanamarzenka

on ma HIV

Polecane posty

Gość załamanamarzenka

jestem zalamana,poznałam fajnego chłopaka 3 lata starszy ode mnie,pracuje ,życiowo w miarę ustawiony.byliśmy na trzech randkach,kawa ,ciacho ,spacer itd.ostatnio poszliśmy potańczyc,wypiliśmy trochę ,on wyznał mi ,że jest nosicielem wirusa hiv,otrzezwiałam momentalnie ,nie uciekłam ,zostałam do końca imprezy.nie współżyliśmy ze sobą ,ale całowalismy zanim on mi to powiedział.wiem ,wiem niby nie można zarazic sie przez pocałunek ,ale ja jednak boję się,nie odbieram od niego telefonów,czuję fatalnie,czuję ,ze go zraniłam ,boje się zarażenia ,nie wiem co mam robic.

Gość lokaloka
współczuję ,powinien powiedziec o tym na pierwszym spotkaniu

Gość mój kumpel z liceum
zadzwoń i przeproś za swoją reakcję, powiedz, że musiałaś się z tym przespać, a takie a nie inne zachowanie jest spowodowane tym, że niewiele wiesz o tej chorobie. Ale jeśli to przekreśla dla ciebie twój związek to współczuję, taka rozmowa musi się odbyć, ale musi tez być niezwykle trudna :o

Gość załamanamarzenka
strasznie mi go żal.zawsze hiv kojarzył mi się z pewnym wyglądem ,narkotykami itd a tu chłopak nienaganny wygląd ,stanowisko,dzisiaj idąc do sklepu patrzyłam na facetów na ulicy i zastanawiałam się czy którys z nich też może byc chory mimo ,że wyglądają normalnie,radosnie,jezu ja zwariuję,dlaczego przytrafiają mi się w życiu same popieprzone rzeczy?

Gość helga43
nie łam się,idz na całosc

Gość SamotnyLat27
ja jestem piękny i zdrowy :) ale dziewczyny wolą tych chorych na hiv .. gdzie tu logika?

A ja uważam, że autorka nie ma za co przepraszać znajomego. To on ją powinien przeprosić. Jego obowiązkiem jest stawianie sprawy jasno od samego początku. Fakt, iż został zarażony, nie zwalnia go z podstawowych zasad obowiązujących w relacjach między ludzkich.

zawsze hiv kojarzył mi się z pewnym wyglądem ,narkotykami itd A tu sie kłania totalny brak znajomosci rzeczywistosci autorko :O

Gość irtwouiretoi
fajnie ze ludzie maja taka swiadomosc , ze prawie jej nie maja. i mysla ze jak ktos ma hiv to wyglada jak wychudzony narkoman. jest to przykre. a w normalnych orporacjach wiele osob pracuje z tym wirusem. tak samo ja z wirusem hcv.

Gość irtwouiretoi
*korporacjach

Gość starszy kolega też prawiczek
jak ma HIVa to nie powinien się brać za dziewczyny

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zachowałas sie po świńsku, jak zacofana kretynka, powinnas zadzwonic i go przeprosic

Gość załamanamarzenka
acha,zachowałam się po świńsku ? dobre,a za co ja miałabym go przepraszac,za to że wycierał sobie mną mordę przez parę spotkan i nic nie powiedział o chorobie ,a może powinnam mu podziękowac ,że powiedział zanim poszłam z nim do łóżka.

Gość limonazona
przepraszac no może nie,ale winna mu jesteś rozmowę ,to na pewno

Gość andżelika34236
mój kumpel z liceum zadzwoń i przeproś za swoją reakcję, powiedz, że musiałaś się z tym przespać, a takie a nie inne zachowanie jest spowodowane tym, że niewiele wiesz o tej chorobie. Ale jeśli to przekreśla dla ciebie twój związek to współczuję, taka rozmowa musi się odbyć, ale musi tez być niezwykle trudna Co to za pierdolenie? Wystarczy, że mu np dziąsło krwawi albo coś nie halo z zębem i po ptokach. Hivowcy powinni mieć znamie na czole bo nie myślą co robią!

Gość ciekawe czy jakby mial
cukrzyce to tez bys go tak potraktowala :O

Gość noifoif
a ja jestem za tym żeby przeprosiła, facet może sobie np. wydedukować, żeby lepiej babkom nie mówić o swojej chorobie bo jak powie to zachowują się jak autorka, uciekają i będzie zarażał laski. Swoją drogą mam nadzieję, że nauczyłaś się czegoś z tej sytuacji pewna możesz być tylko siebie. PS. zawsze się zabezpieczaj

jesli jest swiadom ze jest zakazony to napewno bierze leki i poziom wirusa ma bardzo niski a wtedy bardzo trudno sie zarazic. jest wiele par gdzie jedno jest zakazone a drugie nie i nawet maja dzieci. szkoda tylko, ze ludzie lubia stygmatyzowac takie osoby nie wiedzac, ze jest wiele o wiele grozniejszych chorob.

Gość 0987ytghjm
jak ma zawsze zabezpieczac np .całując ,robic ma to przez jednorazowy worek?

Gość fererooo
Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rozumiem ze ty w imie podązania za nowoczesnoscią i toleracją chetnie całowałabys się z gosciem zarazonym hiv czy moze jeszcze by udowodnic swą niezłomną postawę obciagnelabys mu pałkę? Zadzwon i przepros ze był laskaw przed seksem ci o tym powiedziec. Takie rzeczy mowi sie na poczatku znajomosci, zanim dojdzie do blizszego kontaktu fizycznego, jakim jest chocby całowanie. Przez sline teoretycznie zarazic sie nie mozna, co nie znaczy ze mozna do tego podchodzic tak lekko. A gosc jest niezle pojebany jesli miał w dupie ze mozesz miec teraz jakies obawy - uzasadnione czy nie. A rozmowe jestes mu winna, chocby dlatego zeby uswiadomic mu ze tak sie nie robi

Gość TjaiMarko
idz i zrob sobie badania na hiv, ale ze 100% pewnosia moge cie zapewnic ze sie nie zarazilas bo przez sline sie nie zarazisz, ale jak chcesz miec spokoj to zrob sobie badania, ponadto wiesz wielu jest fajnych ustawionych facetow, ktorzy bedac gdzies daleko na wakacjach, wiadomo kasa jest zabawa wtedy tez bo czloiwke na wiele sobie pozwala i tak to sie dzieje, przypadek fajna dziewczyna, ktora byla nosicielem i on tez sie zarazil, takze do lozka nie chodzi sie z 1 lepszym 1 lepsza bo potem moga byc tego takie skutki.

Gość ferefdeqdfafew
ciekawe czy jakby mial a ciekawe jak ciebie by spotkala taka sytuacja :o ktos wyzej napisal ze wystarczy ze mu dziąslo krwawiło!

gdzie opisano przypadek zakazenia przez pocalunek? choc jeden przypadek na swiecie?

Gość retyeryter
ciekawe czy jakby mial cukrzyce to tez bys go tak potraktowala nie porównuj cukrzyce z hivem :O

Gość lolololol66667
zadzwoń do niego i pogadaj. Powiedz że zachował się źle - całował się z tobą i mógł cię tym samym zarazić (może miał zranione dziąsło etc). I powiedz mu, że się nie chcesz z nim dalej spotykać bo chcesz mieć dzieci no a z takim nie będziesz mogla. To pewnie go zrani ale nie może od ciebie wymagać byś rezygnowała z macierzyństwa więc pewnie ten argument zrozumie. A jeśli chcesz się dalej z nim spotykać to też zadzwoń :P

krwawiace dziaslo? a nigdy ci sie nie zdarzylo napic z cudzego kubka? skad wiesz ze tej osobie dziaslo nie krwawilo? i nie ma hiv? uwazam, ze mogl jej powiedziec od razu, ale to tez bylo by dziwne. czesc jestem marek. nie wiem czy chcesz ze mna pojsc na kawe bo mnie kochasz czy tylko nie masz do roboty nic innego, ale mam hiv :O polskie prawo nakazuje powiadomoc partnerow seksualnych o nosicielstwie, a on z nia do lozka nie szedl. zrobil to bo widocznie mu na niej zalezalo i nie chcial aby sie angazowala nie znajac prawdy. postapil uczciwie, a to ze jest zakazony nie znaczy, ze nie ma prawa do zycia i pojscia z dziewczyna na kawe.

jak mu powie, ze mogl ja zarazic przez pocalun i nie moze miec z nim dzieci to tylko sie osmieszy. bo on napewno wie jakie sa mozliwosci.

Gość załamanamarzenka
dzięki,trochę mi lepiej.porazmawiam z nim jutro,wyjaśnię i postaram się załagodzic jakos sprawę