Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanamarzenka

on ma HIV

Polecane posty

Gość lolololol66667
ale przed bliższym kontaktem jakim jest pocałunek powininien jej powiedzieć! Co jeśli ona byłaby fetyszystą i rozgryzła mu wargę bo np. takie coś ja podnieca (wiem, że to skrajny przypadek ale trzeba takie rzeczy zakładać) A co do nawiązania picia z jednej szklanki - nigdy tak nie robię. W bardzo wczesnej młodości złapałam tak nieprzyjemnego wirusa i cieszę się że nic gorszego.

Gość ciekawe czy jakby mial
dlaczego nie mozna porownac hiv do cukrzycy? teraz sa takie leki ze mozna z wirusem zyc do starosci? bo to choroba zakazna? a co nia nie jest? zoltaczka ktora jest o wiele bardziej wyniszczajaca? czy opryszczka, ktora mozna zlapac bo prawo nie nakazuje nikomu sie do niej przyznawac a wywoluje raka? a moze kila ktora jest bardzo niebezpieczna a malo kto wie ze jest jej nosicielem do czasu az nie jest zaawansowana. ludzie on poszedl z nia tylko na kawe i jej powiedzal.

Gość jolka3434
ja bym mu nawet nic nie wyjasniała,niech spierdala

to jeszcze do tego on musial by miec taki fetysz i odgryzc jej warge a pozniej napluc w oko :O

Gość fererooo
ciekawe czy jakby mial jestes taki wspaniały i tolerancyjny, dasz wiec 100% gwarancje autorce ze nic jej nie grozi jesli jedno albo drugie miało na błonie sluzowej jamy ustnej, afte, zadrapanie? Pocałunek to nie to samo co picie z jednego kubka, litosci Ja zdania nie zmienie, gosc zachował sie skurwysynko. Rozumiem ze ty nie miałbys nawet minimalnych oporow przed garacymi pocałunkami i seksem z osobą zarazoną hiv? Faktycznie mamy teraz takie wspaniałe zabezpieczenia. To cudownie ze mamy w polsce takich przodownikow tolerancji, ale nie kazdy musi taki byc

Gość ja piertole jakim trzeba byc z
porownujac cukrzyce z hiv trzeba byc niepowaznym :o nie zarazisz się cukrzycą debilko, a hivem i owszem, niektorzy nie chca takiego ryzyka! dziewczyna po prostu sie boi, nie widze nic w tym zlego

przeciez zadnego seksu nie bylo i nie o tym jest mowa. mowa jest o tym, ze facet zachowal sie tak jak powinien. wystarczy poczytac troche naukowych doniesien aby wiedziec jak mozna sie zakazic. czlowiek ktory zatailby zakazenie przed partnerem seksualnym idzie do wiezienia wiec chlopak nie jest glupi i sie przyznal nawet wczesniej niz musial. postapil uczciwie. jesli wedlug ciebie mozna zakazic sie przez pocalunek to mozna zakazic sie tez u stomatologa, dentysty i kosmetyczki. zapewne kazdy w takiej sytuacji mysli o przebadaniu bo lek jest bardzo ludzki, ale nie rozumiem czemu tak wszyscy skacza na tego czlowieka jakby kazdemu z was zrobil krzywde. nie znacie go nie wiecie jak sie zakazil. nikogo nie oszukal, nie wykorzstal a kazdy go ocenia. pozniej trudno sie dziwic ze ludzie tacy zyja w ukryciu. myslicie, ze wszyscy wasi znajomi sa okazami zdrowia? ze nikt nigdy nie mial glupiej przygody za malolata gdzie doszlo do kontaktu z plynami ustrojowymi innej osoby?

Gość WEPA
z aids da sie zyc tylko duzo kasy trzeba miec

Gość fererooo
chociaz nie wiem czy jest jakikolwiek sens z osoba ktora porownuje wirusa hiv do cukrzycy i uwaza ze to porownanie na miejscu. Kila daje niezauwazalne pierwsze objawy? Moze ciebie otwarta, ropiejaca rana w miejscu intymnym nie sklania do natychmiastowej wizyty u lekarza, nie znaczy to jednak ze kazdy ma tak samo. Swoja drogą kiłę zwalcza sie z reguły jedną kuracją penicyliną Jaki masz iloraz inteligencji?

myslisz ze jak mi ublizysz to jestes madry? jak dziewczyna nie chce ryzyka to po co sie z nim calowala? mogla na dzien dobry poprosic o badania przedmalzenskie. co by bylo gdyby calowala sie z kims kto by nawet nie wiedzial, ze jest nosicielem.

tylko, ze on wiedzial ! i tu jest ta różnica !

o kile wiesz tyle co i o hiv

jezeli prawo jest takie ze mowi ze trzeba poinformowac przed seksem to chyba ktos to z jakiegos powodu wymyslil.

Gość fererooo
to przedstaw mi prosze twoje informacje na temat kiły. Muszę zakomunikowac mojej pani dr, ktora wyklada nam epidemiologie ze wciska nam kity. Wiec jaki twoim zdaniem objawia sie kiła I rzędowa bo widzę ze rewolucjonizujesz medycyne?

"Można zakazić się przez pocałunek". Ocenia się, że do zakażenia podczas pocałunku głębokiego trzeba by około pół litra śliny.[potrzebne źródło] Może to jednak nastąpić poprzez krew w przypadku ranek na wargach.

Gość fererooo
a swoja droga pominales odpowiedz na moje poprzednie pytanie Rozumiem ze ty nie miałbys nawet minimalnych oporow przed garacymi pocałunkami i seksem z osobą zarazoną hiv?

pierwsze objawy kily pojawiaja sie po 3 tyg od zakazenia. domniemam ze w tym czasie mozna zakazac. a co do pocalunku to proponuje poczytac jakie jest tego prawdopodobienstwo. swoja droga przyznajesz ze masz jakis kontakt z medycyna a mimo to propagujesz taka postawe.

odpowiedzialam juz dawno, ze nie o seks sie tu rozchodzi. dziewczyna nie pisala zeby zapraszal ja do lozka. co do pocalunku to nie caluje sie z nikim po trzech spotkaniach. jesli macie jakies nowe dowody na zakazenie przez pocalunek ktory nie jest stosunkiem seksulanym nawet oralnym to proponuje abyscie wniesli o zmiane kk.

Gość janosikjanos
autorko a ty chcesz sie znim dalej spotykac czy nie?

Gość fererooo
objawy kiły pojawiaja sie pokilku tygodniach od zakazenia, to prawda i ustepuja prawie zawsze po jednej kuracji antybiotykowej. To samo powidziałam wczesniej to zasugerowales/as ze mam bledne informacje:) wiec slucham i dodaj na jakiej płaszczyznie twoim zdaniem porownanie łatwo wyleczalnej kiły ze smiertelnym zagrozeniem jakim jest hiv, jest twoim zdaniem na miejscu A zwiazek z medycyną, chorobami i jej zagrozeniami mam scisły, studiuje Zdrowie Publiczne. I chocby dlatego wiem, ze ryzyko zarazenia poprzez pocałunek ISTNIEJE, w pewnych wyzej wymienionych okolicznosciach. Jesli dla ciebie ryzyko zarazenia smiertelnym wirusem, chocby nawet minimalne, na granicy bledu statystycznego jest czyms nie wartym uwagi, co mozna olac i zapomniec, to gratulacje dla zyciowego optymizmu

tyle z mojej strony w tym temacie. nie dawno byl dzien walki z aids az dziwne ze pomimo ogromu informacji na ten temat swiadomosc spoleczna jest tak mala. wbrew temu w co chcecie wierzyc takich osob jest obok nas sporo. zycze autorce spokojnego snu ale jesli ma z tym problem niech sie przebada bo zadne dyskusje na zdanym forum nie dadza jej tego czego zwykly test.

Gość herst
autorko watku mozna sie zarazic przez pocalunek,zycze zdrowia

Gość WEPA
to jest jedyne lekarstwo na natrętne kobiety

odpowiem tylko. widzialam w moim miejscu pracy przypadek nosicielstwa kily przez kilkanascie lat. pacjent dawal objawy neurologiczne widocznie te pierwsze po kilku tygodniach przeoczyl badz chcial przeoczyc. byl w tym czasie w zwiazku. nie kazdy najwyrazniej chce sie leczyc.

Gość fererooo
i jaki to ma zwiazek z tym co pisales wczesniej? Ludzie nawet na kiłe umierają bo nie chcą sie leczyc, umieraja tez na wiele innych chorob łatwo wyleczalnych bo ignoruja objawy, leczenie. I co w zwiazku z tematem?

Gość o jakie tu wyrozumiałe
siedzą :d nie poinformowanie drugiej osoby ,że ma się śmiertelnego wirusa to dla was jak splunięcie :o skończcie z tą głupią poprawnością, gówno ją powinny obchodzić uczucia , odczucia i przeczucia tego fagasa w obliczu możliwości zarażenia się śmiertelnym wirusem :o nie przepraszaj ani nic to on cię powinien przeprosić !!! a dywagacje o możliwości zarażenia przez pocałunek to sobie darujcie , jakby wiedziała to by zapewne nawet do tego nie doszło i byłaby bezpieczna w 100% a teraz nie jest nawet jeżeli jest 0,000001% szansy

taki to ma zwiazek ze jest wiele chorob zakaznych o ktorych ludzie dowiaduja sie jak sa do tego zmuszeni. boicie sie ludzi z hiv, a ktos inny moze byc nosicielem rownie niebezpiecznej choroby o ktorej niekoniecznie musi informowac. wieszacie psy na czlowieku, ktory w odpowiednim momencie ja poinformowal, robicie napietnujecie go jakby to wam cos zrobil. a prawda jest taka ze mozna sie zakazic chocby ratujac innej osobie zycie. piszecie, ze tacy ludzie nie moga miec dzieci co jest nie prawda. wydawalo by sie, ze osoby majace cokolwiek wspolnego z medycyna beda bardziej oswiecone. jesli nie macie nic konstruktywnego do powiedzenia to zczynaja sie wyzwiska.

smiertelny wirus? a wiesz ile lat zyje osoba przyjmujaca leki? szkoda nawet dyskutowac z kims kto przekresla czlowieka nawet go nie znajac.

na lepszy sen zadam pytanie. niech kazdy odpowie sam sobie. kto z was przed pierwszysm wspolzyciem w kazdym podkreslam kazdym zwiazku robil badania? a kto zaufal drugiej osobie, by byla ladna, czysta, bo ja kochales? prawda jest taka ze idac z kims do lozka idziecie do lozka z kazda osoba z ktora twoj partner spal wczesniej i jej partnerami. dobranoc