Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saddddddddddkiiuy7try6tesdfxfg

Dodajecie coś jeszcze do pierogów ruskich?

Polecane posty

Gość saddddddddddkiiuy7try6tesdfxfg

Jw. Właśnie mi się ziemniaki na farsz gotują. Uwielbiam pierogi ruskie, raz są lepsze, raz są gorsze. No i właśnie od czego to zależy? Czy to tylko kwestia przyprawienia? A może większej, lub mniejszej ilości twarogu? Mi zawsze wychodzą średnie - jadłam lepsze. Co mogę zrobic, żeby były smaczniejsze, dodajecie jakiś swój składnik, albo przyprawę ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfffffffffwer2342123
Do ciasta dodawaj gazowanej wody, zamiast zwykłej. A do farszu, boczek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogi
nie zapominać o podsmażonej cebulce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość patrzę i oczom nie wierzę
u mnie w domu robi się farsz z twarogu (ważne, żeby nie był kwaśny), ziemniorów, smażonej ceublki, pieprzu i soli. To wszystko Acha i my ciasto robimy z samej mąki i wody, bez jajka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moim zdaniem lpsze pierogi wyjdą kiedy serek jest.... na granicy ważności :) Poważnie :) ta kwaśność , byle nie za dużo powoduje ,ze takie pierogi wychodzą mi najlepsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość usthgtr
mozna dodac suszonej mięty. Ale nie jakies duze ilosci. Niewiele osob ten przepis zna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mio-mio
Moja mama dodaje...suszonego tymianku...to jest jej tajemnica (już nie) :D wszyscy kochają jej pierogi i uważają że są najlepsiejsze na świecie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość usthgtr
mio-mio zrobie kiedys z tymiankiem. brzmi wspaniale. ja proponuje miętę. jak juz wyzej pisalam, suszona miete do farszu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ser to podstawa
Dokładnie tak, ser musi troszeczkę poleżeć, nie może być świeży. Nie mówię, że ma porosnąć pleśnią czy zwyczajnie skisnąć, ale ma być taki... no na granicy jak napisane powyżej. Ja z kolei tylko farsz robię dobry, ciasto to porażka. Więc faszeruję kwadraciki z ciasta francuskiego i piekę. A farsz robię z tego "zleżałego" sera, ziemniaków, duuużo świeżo mielonego pieprzu, cebuli podsmażonej na maśle, ewentualnie daję przesmażony boczek, albo jakąś resztkową wędlinę (resztkowa tzn. taka że zostało jej bardzo mało, a nie zepsuta!!!).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierógfg
A wiecie jak powstają pierogi dostępne w marketach? Ludzie to lepią czy cały proces jest zautomatyzowany? :D Zawsze kupuje bo nie chce mi się srać z tym wszystkim, ale ostatnio się zastanawiam czy nikt np nie napluł do farszu. :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej nie myśl
równie dobrze mógł napluć do chleba, sera, praktycznie do wszystkiego. Jakby się człowiek zaczął zastanawiać to by nic w sklepie nie kupił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja z kolei robie takie ze albo pół na pół z twarogiem albo więcej twarogu, nie bede jeść ziemniaków w cieście.... I pieprz sół wiecej soli i pieprzu bo podczas gotowania tu sie hcyba wypłukuje troche... i podsmazona cebulka z boczkiem wędzonym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śmigła
ciasto rozrabiaj ciepłą wodą. i na 1 jajku. im więcej jajek tym bardziej twarde ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×