Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pozbyc sie tradziku_chce

Krem z kwasami- prosze o rade !!!

Polecane posty

Witam. Mam bardzo tlusta cere, pelno zaskorniakow, grudek, czasem jakis pryszcz (kiedys bylo pelno pryszczy, teraz mniej ropnych zmian za to cala twarz w czarnych kropkach), sa tez przebarwinie po pryszczach. Najlepsze efekty byly chyba po brevoxylu (podraznial ale troszke dzialal), jednak po odstawieniu go bylo tak samo zle. Probowalam mase zeli, peelingow, kwasow u kosmetyczki, kremow, tabletek hormonalnych, lagodnej pielegnacji kremami dla dzieci. Moja cera nie jest jakos szczegolnie wrazliwa, jednak brevoxyl nieraz ja troszke podraznil. Ktory krem bedzie lepszy dla mnie ?? http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=43031 http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36763&next=1 http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27931&next=1 Zalezy mi na w miare szybkim efekcie (nie spodziewam sie efektow po tygodniu , ale tez nie chce czekac kilka miesiecy na pierwsze efekty)

Gość zwariowany kot
ja bym najpierw sprobowala tego najtanszego...

ale on jest chyba najslabszy, myslisz, ze da rade ?

Gość natka2233
ja bym wybrala cos bardziej inwazyjnego i moze krem ktory ma wiecej opinii na wizazu np svr lysanel albo popularny triacneal, ja osobiscie na dzien dzisiejszy uzywam iwostin purritin na noc, i cera misie wygladzila moze nie jakos pektakularnie, uzywam go ze 2 mies ale z przerwami, nie mm jakis duzych problemow moze czasami cos wyskczy, glownym problemem sa dla mnie rozszerzone pory

Gość leokadialodzia
ja bym wzięła jadwigę, bo bandi mają parafinę w składzie(mi akurat bardzo szkodzi)

rozszerzone pory tez mam, bardzo widoczne.

a czy przy jadwidze mozna stosowac krem nawilzajacy na dzien?

Gość zwariowany kot
tam nie ma skladu napisanego to nie widzialam, jak maja parafine to sa potencjalnym zapychaczem, a jak masz takie sklonnosci to unikaj jej. a poza tym moze zwroc uwage jakich kosmetykow uzywasz? moze az kwasy od razu tak silne nie beda potrzebne jesli zmienisz pielegnacje?

Gość zwariowany kot
nawet trzeba skore nawilzac w dzien.

Powiem szczerze, ze juz wielokrotnie zmienialam pielegnacje i niestety bez wiekszych efektow. Ja juz to mam w genach, moja mama ma mega tlusta cere, moja siostra ma taka sama jak ja i tez takie problemy z nia.

Gość natka2233
albo acnederm tez jest dobry

Gość PannaLL
a próbowałaś może kwasu migdałowego? Dziewczyny bardzo go zachwalają, na wizażu znajdziesz o nim temat

Gość zwariowany kot
sama tlustosc cery nie jest rownoznaczna z tym, ze bedziesz miec tradzik. a czego uzywalas, i czego uzywasz?

Gość natka2233
a polecil ci ktos te kremy ktore podalas?? jakos nie slyszalam zeby byly wybitnie dobre

Natko mialam acne derm ;) Mi nie pomagal.

Gość zwariowany kot
wlasnie , kwas migdalowy. sama chyba wyprobuje.

Zwariowany kot Ja juz mialam tradzik kilka lat temu, mocne wypryski. Mam go nadal, jednak w slabszej postaci. Juz nie ropny a grudkowy. Natko nie polecil mi nikt, wyszperalam na forach.

Gość natka2233
mi sie poprawia cera zawsze po solarium, wiem ze to glupie, ale i tak ostatio zrobilam sobie przerwe

Gość leokadialodzia
własnie, czasami wystarczy wyrzucić parafinę, caprylic i niestety oleje- co z tego, że naturalne jak też mogą zapchać. ja polecam kremy z kwasem salicylowym- pory są czyste po nich, np nuxe aroma-perfection. mnie np kwasy AHA w ogóle nie służą, a wręcz przeciwnie

Z tego co slyszalam to solarium daje chwilowa poprawe (nie chce straszyc).

kwas salicylowy uzywalam w serum lemon eko z biochemii urody, ale ja nie widzialam poprawy.

A wracajac do tematu, ktory z tych kremow wg Was jest najlepszy ? Ktory powinien przyniesc efekty?

Gość leokadialodzia
ja mam tłusta cerę, a nie mam ani pół pryszcza- chyba, że się nasmaruję jakimś zapychaczem, to po paru godzinach już widać zmiany

lodziu a mozesz opisac swoje pielegnacje?

Gość zwariowany kot
to do nawilzania mozecie kwas hialuronowy (ktory de facto kwasem nie jest :P ale jest zupelnie neutralnym nawilzaczem) i maseczki z aspiryny (tez kwas acetylosalicylowy) taniej wyjdzie niz niektore kremy z kwasem. parafiny, izoparafiny i te trojglicerydy (capric/caprylic) wyeliminowac, wyeliminowac talk, jesli pudry to na mice. olej wiesiolkowy jest dobry przy tradziku, niektorym pomaga tamanu olej. unikac oliwy z oliwek.

Tamanu tez miaalm. Kocie a mozesz podac nazwe kosmtykow wartych uwagi wg Ciebie do tlustej cery?

Gość zwariowany kot
ciezka sprawa bo mam raczej suchą :P jest taki krem nawilzajacy fitomed, on ma w sobie wode pomaranczowa, a ona pomaga regulowac wydzielanie sebum. moze takie cos? jest dosc tani, powinien byc neutralny. kurcze, na sucha i mieszana to bym wiedziala ale z tlusta jest problem. na pewno nie wymaga specjalnego natluszczania, a jedynie nawilżania. ja sama staram sie stosowac kosmetyki naturalne, bez chemii, mysle ze to duzo daje.

Gość leokadialodzia
ja w zasadzie nic nie robię- myję twarz mydłem albo kostką(która w zasadzie też jest mydłem). nigdy nie używam żeli do mycia, bo mi szkodzą, nigdy toników- bo mi szkodzą i krem nakładam. tyle. im mniej pielęgnacji tym lepiej wyglądam

Gość Kwas salicylowy
można kupić na www.biocosmetics-polska.pl dodakowo dodają instrukcję przygotowania toniku 2% 5min roboty a kosztuje 15zł Wyleczyłam trądzik u swojego chłopaka. Dodatkowo polecam też perełki przeciwtrądzikowe też można tam zakupić. 10szt 8,90zł

Gość zwariowany kot
seria anti blemish solutions firmy burt's bees, jesli masz dostep do nich, one sa z 1% kwasem salicylowym. sa dosc dobre i wydajne.