Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie wiem ale sie dowie

INTERNISTA jaki to lekarz?

Polecane posty

To to samo co ogolny? Wytłumaczcie mi prosze!

tak to lekarz ogólny ,lekarz pierwszego kontaktu ,do 18 r.ż masz pediatrę ,pózniej internistę tudzież rodzinnego

Gość Lou Writer
Wygoogluj sobie hasło "Interna"-tak-To lekarz ogólny

Gość Lou Writer
Choć pewną rzecz należy tu doprecyzować.Otóż "interna" to termin jaki stosuje się zamiennie z określeniem specjalizacji"chorób wewnętrznych".Można przyjąć,że ogólny to internista jak ogólnym jest ten lekarz,który posiada specjalizację z medycyny rodzinnej. Internista jak i Lekarz rodzinny z tego co się orientuje w naszej służbie zdrowia są zwykłe lekarzami pierwszego kontaktu.

dzieki:)

Gość gość
dawno się juz nie używało tego określenia

Gość gość
Tak to lekarz ogólny. Często ma jeszcze jakieś inne specjalizacje. Ja korzystam z usług internisty http://internista-wroclaw.pl/ którego szczerze polecam bo ma on również wizyty domowe i przyjemnie się z nim współpracuje. Mam schorowana babcie, która bardzo go lubi i tylko jemu ufa w kwestii bada i lekarstw. Złoty człowiek : )

Gość gość
Tak się składa, ze też korzystam z wizyt u lekarza z www.internista-wroclaw.pl bardzo dobry internista, zawsze nam pomaga, dobrze się dogadujemy, ma ogromna widzę, również polecam:)

Gość gość
Najlepszy internista to właśnie ten z Wrocławia, pan Roman Szklarz jest naprawdę bardzo dobrym lekarzem, znam go od lat, jeszcze nigdy się na nim nie zawiodłam, polecam :)

Gość gość
Jest to lekarz pierwszego kontaktu. Warto mieć dobrego lekarza internistę. Jeżeli mieszkacie w Warszawie to mogę wam polecić www.doktorgrodzki.pl Korzystam z usług tego lekarza od dawna i mogę potwierdzić jego pełen profesjonalizm.