wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 12, 2011 Mieszka lub mieszkał ktoś z Was w Holandii ? Co myślicie o tym kraju jako o kraju do emigracji ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chwilowa emigracja.... Napisano Grudzień 12, 2011 zalezy czego oczekujesz i jakies masz plany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 12, 2011 zatrzymac się tam na stałę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chwilowa emigracja...... Napisano Grudzień 12, 2011 Opinie o Polakach sa tu bardzo kiepskie, wiec jesli to Ci nie przeszkadza to przyjezdzaj. Jak myslisz o stalym pobycie to zapisz sie od razu na jezyk, bo w dluzszej perspektywie angielski to za malo, zwlaszcza w tych urzedowych sprawach. odradzam tez wszelkie agencje i mieszkanie w mieszkaniach agencyjnych, no chyba ze lubisz takie "klimaty". Mnie osobiscie sie tu za bardzo nie podoba i mam nadzieje, ze niedlugo w koncu zmusze meza zeby zaczal wysylac cv do Polski i zebysmy juz niedlugo wracali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 12, 2011 a co konkretnie Ci się nie podoba ???? Mam nadzieję ze tam jest lepiej niz w Polsce.... :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chwilowa emigracja...... Napisano Grudzień 12, 2011 dla mnie jest tylko lepiej pod wzgeledm finansowym. moglismy sporo z mezem odlozyc na mieszkanie w PL, ale na stale nie chcemy tu zostac. nigdy bym sie nie poczula tutaj jak u siebie, ani klimat ani mentalnosc ludzi mi nie odpowiada. poza tym nie chce byc cale zycie z dala od rodziny. ale to wszystko jest bardzo subiektywne. przyejdz, zobacz i sam sie przekonaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 12, 2011 a jak jest z pracą ?? Ciężko ją znaleźć?? Czy będe na początku w stanie utrzymać 4 osobową rodzinę z jednej pensji ??? dzięki za odpowiedzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość vcfdsaryhn Napisano Grudzień 12, 2011 Facebook przecież masz rodzinę w holandii to nie prościej się ich spytac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 12, 2011 Tylko ta rodzina siedzi tam od jakis 30 lat więc nie mają obiektywnej oceny już raczej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość arkadia zlote Napisano Grudzień 12, 2011 raczej 4 osobowa to nie....jedz sam po roku jak ci sie spodoba sciagniesz ich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 13, 2011 W tym problem że sam tam nawet miesiąca nie wytrzymam.... Rozłąka .... nie dla nas.... No cóż zobaczymy jak się to ułozy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chwilowa emigracja..... Napisano Grudzień 13, 2011 zalezy gdzie i za ile bedziesz pracowal i jak bedzie wygladac wasza sytuacja mieszkaniowa, bo jak chcecie cos wynajac sami to min 700-800 euro trzeba miec, do tego ubezpieczenie ok 100 euro/osobe i zycie, a wiec jak dadza ci na poczatku minimala to nie masz szans wyzywic 4 osob. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wspaniały żon 0 Napisano Grudzień 13, 2011 Na poczatku możemy uu rodziny mieszkać . Ale wiadomo - jak najkrócej.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asda 0 Napisano Grudzień 13, 2011 okropny kraj - pogoda do dupy, ludzie sztuczni, niby mili a człowiek czuje sie tam taki samotny. do tego niebezpiecznie, brudno i tłoczno - mieszkalam w Amsterdamie. z usmiechem na ustach wrociłam do Łodzi :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach