Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pani złota rączka

gaz w samochodzie:D

Polecane posty

Gość Jot 25
Niestety nie wiem kotku. Ale chciałbym z Tobą bara bara.

Gość to koszt ponad 2 tys.
stawiałbym na 2,5. zależy tez jaka to ma byc instalacja bo istnieje kilka typów. najnowsze i najnowocześniejsze sa najdroższe. taka instalacja zwróci sie po przejechaniu ok 1500 do 2000 kilometrów zakładajac że cena gazu bedzie taka sama jak teraz.

zakładajac że róznica cen pomiedzy gazem a benzyna będzie taka sama jak teraz.

Gość etrrttr
jakie 2 tys? teraz duzo mniej, za 1 z czym juz sie wstawi nie gadajcie głupot

Gość fokuoij jjsklej
ja zakładam że po nowym roku cena gazu wzrośnie o 20-30% więc nie wiem czy się opłaca tą instalację robić

sorry ale jeszcze śpie. koszt instalacji zwraca sie po przejechaniu ok 15 tysięcy do 20 tysięcy kilometrów czyli mniej więcej za dwa lata. instalacje można zamontowac nawet za 500 zł, używaną ale. bezpieczeństwo jest najwazniejsze.

do twojego samochodu najlepiej "II generacji może być montowana w autach z jedno i wielopunktowym wtryskiem paliwa. Kolektor musi być metalowy i wyposażony w sondę lambda i katalizator. Postęp w stosunku z instalacją I generacji widać przede wszystkim w wyposażeniu całego systemu w elektronikę sterującą układ i system spalania. Po rozgrzaniu silnika zasilanie automatycznie zmienia się na gazowe. Przykładem dobrej instalacji II generacji może być np. Lambda BLITZ znanej włoskiej firmy BRC. Tutaj ceny są trochę wyższe - 1.500 - 2.500 PLN." czyli jak mówiłem...

Gość Paweł13423
Watro zamontować coś nowego. Teraz to pewnie po ptokach :) Ale trzeba dać dojść do głosu mechanikowi. Ja miałem tak samo, mogłem zamontować słabą instalację 2 generacji ale zamontowałem coś lepszego nakładem ledwie kilka złotych. Czasem można troszkę poczekać i sprawdzić dwóch mechaników, pierwszą ofertę miałem z Ag Centrum gdzie zaproponowano mi staga. A dopiero w egp zaproponowano mi brc. I stwierdziłem, że jednak dodać trochę pieniędzy do tego interesu. Skoro ma to zostać na lata. To jednak było warto.

Gość Radek1971
Instalacja gazowa w aucie, to najlepsze co można zrobić, ja swoją założyłem w Instal Gaz w Lesznie i Wam drogie Panie polecam namówić waszych męzczyzn, żeby też wymienili, oszczędność, a jak zdecydujecie się na Instal Gaz to instalację założą Wam szybko, sprawnie i w atrakcyjnej cenie : )

Gość czarodziej

Ja mam gaz z d.upy