Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna,,58654654654654654

okropny ból pleców!! nie mogę funkcjonować

Polecane posty

mam 22 lata i nie wiem czy to normalne, ale mam tak silny ból kręgosłupa, że nie mogę wykonać prostych czynności w domu.. najgorsze jest to, że nie mogę teraz udać się do lekarza.. ból jest taki, że boli mnie po środku bardzo mocno, że aż czuje pieczenie, jedyne co mi pomaga to jak się położę na brzuchu na płasko i unoszę barki do góry, wyginam się w druga stronę (jak foka) ale to pomaga na sekundę i znów wraca.. nie wiece może jakie ćwiczenia powinnam wykonywać? albo czy jakieś proszki czy maści przeciwbólowe powinnam stosować ?? nie piszcie mi, żebym poszła do lekarza, bo to zrobię dopiero w przyszłym roku..nie mogę nic zrobić przez to.. miał ktoś z was podobnie ?? mogę prosić o jakieś rady ?

Gość kiiiiii,
hahaha jakby Cie bolało to byś nie pisała na kafe

może ktoś z was miał podobnie, albo ktoś z waszych bliskich... :/

Gość Freedom sens
magnez+potas vit. b6 łykaj to ci ulzy

Gość BARDZO WAŻNE PYTANIE ........?
Ty jesteś Joanna czy Asia ?

Gość bialy kon na zielonym polu
jasne - magnez na np. wypadnięcie dysku.... co ty dziewczyno pierdzielisz, ze 3 tygodnie z tym bolem bedziesz zyc? skoro podobno tak cie boli ze nie mozesz funkcjonowac? puknij sie w łeb porzadnie to o bolu plecow zapomnisz.

najskuteczniejsze są różnego rodzaju skręty tułowia wykonuj na leżąco i najpierw bardzo ostrożnie i powoli jak się rozgrzejesz nieco szybciej rób je codziennie po jakimś czasie, jak wzmocnisz mięśnie wokół kręgoslupa możesz też robić na stojąco, ale bez forsowania, z wyczuciem

Gość bialy kon na zielonym polu
mam 22 lata i nie wiem czy to normalne, ale mam tak silny ból kręgosłupa, że nie mogę wykonać prostych czynności w domu. tak, to jest normalne - w wieku 24 lat ci samo przejdzie:D

masz stan zapalny najlepiej udać się do lekarza , ale jeśli nie możesz to musisz miejsce bolące natrzeć maścią np Ketonal i najlepiej położyć się na poduszkę elektryczną aby rozgrzewać to miejsce przeciw bólowe to także Ketonal jest na bóle reumatyczne.

Gość Ląka mnie podnieca
cfikał bądź cwikal

dzięki Iza, właśnie skręty kręgosłupa też mi pomagają. pisząc że nie mogę wykonywać czynności w domu mam na myśli np zmywanie naczyń czy inne rzeczy, mogę chodzić, jeść siedzieć porostu mnie bardzo boli coraz częściej i coraz gorzej.. jak już pisałam, nie mogę iść do lekarza teraz

kup jakąś maść rozgrzewającą i poproś kogoś o wmasowanie na[pierw delikatnie wetrzeć a potem masować stosując nieco większy nacisk wzdłuż bolącego miejsca może nieco boleć przy mocniejszym nacisku, ale jest szansa, ze wszystko wejdzie na swoje miejsce ;) myślę jednak, że lekarz i prześwietlenie to podstawa

wiem wiem, na prawdę teraz lekarz nie wchodzi w grę.. dzięki za rady, myślę że po maści powinno trochę przejść... pisząc czy to normalne nie miałam na myśli tego że wszystkich bolą plecy tym wieku tylko to że jestem chyba za młoda na takie bóle i nie wiem czemu mnie one dotyczą ...czy to normalne czy może ktoś z was też miał podobnie w młodym wieku

wiesz, ćwiczeniami można bardzo sobie pomoc, ale naprawdę ostrożnie dopóki nie wzmocni się mięśni jak mięśnie się wzmocnią lepiej będą to wszystko trzymać w kupie, ale niestety trzeba ćwiczyć regularnie masaże też pomagaja mnie masował mąż i właściwie najlepiej użyć kremu, który daj poslizg i mocno uciskać dodatkowo można też nacierać czymś rozgrzewającym - tkanki rozgrzane i rozćwiczone dają mniejsze dolegliwości

Słuchaj, na kręgoslup narzeka wielu młodych ludzi - to schorzenie cywilizacyjne pewnie masz skrzywienie, bądź zniesienie lordozy lekarz też ci wiele nie wymyśli procz gimnastyki, no może da na laser i magnetronik trochę to pomaga, ale regularne ćwiczenie daje najwięcej

dobra dzięki za rady ;)

Gość Olsa
koniecznie idz do lekarza. Zapisze Ci cos przeciwzapalnego i przeciwbulowego. Na kregoslup najlepszy jest ruch. Jak sie raz odezwie to juz niestety bedzie sie odzywal. Przyczyn moze byc bardzo duzo ale koniecznie idz do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Warto zaopatrzyć się w najlepszej jakości materac do sypialni. To bardzo ważna kwestia, ponieważ 1/3 życia przesypiamy, a zły sen może skutkować zmęczeniem, brakiem chęci do życia no i bólami kręgosłupa. Zatem, materac ma znaczenie! Ja teraz mam materac Viscotherapy i jestem niezmiernie zadowolona. Mówię to z własnego doświadczenia, bo niestety i mnie się przytrafiło sypiać na złej jakości materacach.

Gość tera4
Ja bym podpowiadała żelowe kompresy Flex Sanity. Wygodne i bezpieczne. Nic mi się jeszcze w nich nie porwało, a korzystam regularnie i w zasadzie mam tylko dwie sztuki więc dość często są używane obie, także mimo częstej eksploatacji to nic złego się z osłonką nie dzieje. Nie widzę też żeby samo wypełnienie jakoś traciło na wartości, ciągle tak samo dobrze trzyma temp.

Gość sabinkamot
Często mi na bol plesów pomaga kompres jaki kupowałam parę miesięcy temu od Sanity.

Gość dawinso
Polecam poszukać sobie rehabilitacji w jakimś dobrym gabinecie. Ja tak męczyłam się z bólem pleców dość długo aż w końcu udałam się po pomoc. Jak ktoś jest z krokowa to mogę polecić gabinet na Słomczyńskiego z grupy G&R. Mają też w kilku innych miejscach - tu jest mapka http://www.rehabilitacje.org/ W moim przypadku rehabilitacja pomogła, nie biorę już tabletek, wróciłam do aktywności, jeżdze na rowerze, chodzę na aqua aerobik.

Gość moonis99
Dawinso dzięki za link, właśnie skorzystałam :) . Zaczęłam rehabilitację na Piwnej i rehabilitant fajnie ułożył mi rehabilitację, poczułam ulgę po serii zabiegów.

Gość gość
Świetnym gabinetem fizjoterapii, który specjalizuje się w leczeniu bólu pleców jest www.fizjogym.pl w Bielsku-Białej. Też miałam problemy z silnymi bólami pleców. Tam otrzymałam odpowiednią pomoc, której potrzebowałam.

Gość wellins
Ja mogę polecić z Krakowa gabinet na Słomczyńskiego. Pracują tam bardzo fajni rehabilitanci i ból mija po zabiegach.

Gość pearyberry
Nie ma co się męczyć z bólem, bo sam nie odpuści. Warto zapisać się na zabiegi u sprawdzonego rehabilitanta. JA chodziłam też do gabinetu na Słomczyńskiego i po zabiegach poczułam dopiero ulgę.

Gość gość
To będzie rwa kulszowa , albo uszkodzone ( zerwane, zwichnięte kręgi szyjne), ewentualnie dyskopatia. Na szybko polecam ketonal ( jest bez recepty od jakiegoś czasu) i dobrego skręta z maryśki. Kolejny krok wizyta u internisty-skierowanie do neuro lub chirurga (zależy od widzi mi sie internisty) - TK- MR- rehabilitacja i/ lub operacja ( ta przy uszkodzonych kręgach szyjnych bądz dyskopatii, na rwe sie nie operuje) Niestety rehabilitacja by była skuteczna musi byc prowadzona prywatnie, na nfz raz na dwa tygodnie to tylko stracony czas i zbedny ból. Piszę to jako rehabilitantka.

Gość gość
Polecam Flex z tego tytulu ze są przede wszystkim mocne i trwale nie ma stachu że pękna w mikrofalówce podczas nagrzewania.

Gość Grzegorz

Spróbuj pastę CBD 50% pomaga na wszystkie stany zapalne, biore i czuje się świetnie. Zamawiam jedynie taka organiczna i z certyfikatem https://produktynatury.pl/produkt/pasta-cbd-cbda-50-12g/