Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blanka8

Mądry prezent gwiazdkowy dla dziecka

Polecane posty

Cześć Dziewczyny! Od jakiegoś czasu szukam fajnego i mądrego (!) prezentu dla mojej 8-letniej córki Marysi. Wymyśliliśmy z mężem, że kupimy jej jakąś zabawkę logiczną i od tygodnia grzebiemy w internecie... Udało nam się znaleźć takie dwie rzeczy, które nam się spodobały: http://www.sprytnezabawki.pl/Produkt/831/gra_godziny_szczytu oraz http://www.2future.pl/Produkt/748/gra_hotspot Co sądzicie o tych łamigłówkach? Będą odpowiednie dla ośmiolatki? Macie jakieś doświadczenia z łamigłówkami i swoimi dziećmi?

Myślę że te gry są fajne... sami powinniście wiedzieć czy waszemu dziecku spodobałby sie taki prezent. Ja pym poleciła Monopoly... łatwiejsze a też trzeba pokombinować :)

Gość To pewnie ciąza
A ja mogę polecic grę typu Rummikub (to oryginał, a można kupić też tańsze wersje tej gry), albo Sudoku. Z innej beczki mogę polecić też klocki Jenga. Mamy te gry i często razem z dziećmi siedzimy i czas nam strasznie szybko leci;)

Gość jjkhjghfgfgcfgh
Ten prezent to ma być dla Was czy dla dziecka?Marzy o tym?Czemu musi być mądry?Może miś o bardzo małym rozumku(nie mądry) ,ale najkochańszy ,niezastąpiony,wymarzony?O czym marzy ,to się kupuje! Nie kalkulować,nie brać na rozum!Ma piszczeć jak dostanie od Mikołaja.Wtedy to będzie mądry prezent.!

Gość PersonalizowaneBajki
Pomysł łamigłówek mi się podoba :) Tylko oczywiście trzeba dostosować do wieku dziecka. Jeśli szukasz mądrego prezentu to na pewno sprawdzą się książki. Tylko nie jakieś encyklpedie czy słowniki dla dzieci, bo mogą nudzić, ale coś co sprawi dziecku radość. Polecam książki personalizowane ze zdjęciami dziecka. Przemycasz "mądre treści", a dziecko się cieszy, że bajka jest o nim/o niej. Najładniejsze w grafice i w wydruku robią Bajkopisarze z Krakowa (bajkopisarze.pl) <3 Zamawiałam już 4 na prezenty dla dzieciaków z rodziny