Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elkaaaa

mam do was pytanie.!

Polecane posty

Gość Elkaaaa

hej. Jestem tutaj nowa i mam do was pytanie. Niestety nie moge zgłosić się z tym do ginekologa ponieważ on jest na urlopie i dopiero za 2 tygodnie wraca. Biore od 7 miesięcy tabletki yaz. w tym miesiacu pierwsza tabletke wziełam dzien pozniej, i ostatnio w połowie 2 tygodnia ominełam jedna tabletke teraz biore tabletke juz 3 z 3tygodnia i wczoraj podczas stosunku delikatnie poleciała mi krew. strasznie boli mnie brzuch ale okresu nie mam. po ominietych tabletkach zadnego dodatkowego zabezpieczenia nie uzywałam. Czy któraś z was miała coś podobnego? czy mogłam zajść w ciąże? i jak to się może objawic?

Możesz być w ciąży, bo pominięcie dwóch tabletek z jednego opakowania może w znaczny sposób obniżyć skuteczność antykoncepcyjną. Inna sprawa, że nie piszesz nic o tym w jaki sposób "nadrabiałaś" pominięte tabletki (pytanie czy w ogóle je brałaś). I zastanawia mnie dlaczego w żaden dodatkowy sposób się nie zabezpieczałaś. :o Prezerwatywa przez 7 dni to naprawdę takie straszne rozwiązanie? :o Ciąża objawia się przede wszystkim brakiem krwawienia z odstawienia. A tabletki antykoncepcyjne to nie landrynki.