Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaangellinaaa

zespół sjogrena suche oko

Polecane posty

Witam od roku mam suche oko narazie jestem na etapie wszytskich badan trwa to juz dosc dlugo meczy mnie strasznie...Byłam juz u 4 okulistow laryngologa i reumatologa. Ostatnia oklista wyklucza ta chorobe podejrzewa ze to albo tabletki albo nużeńce. Jednak reumatolog mimo dobrych wynikow badan krwi mysli ze to sjogren...Mam pytanie do chorych na zespol sjogrena jakie mieliscie objawy? Jak wam sie zyje z ta choroba?

Gość ale w tym zespole
to chyba tez choruja slinianki produkuja malo sliny.tak gdzies czytalam kiedys jak badalam sie w kierunku rzs to czytalam o tych roznych chorobach. na szczescie wykluczono rzs

Gość majkaooo0
ja mam suche oko. ale obyło się bez żadnych badań, po prostu używam kropli i tyle. polecam cationorm, świetnie nawilża, naprawdę pomaga oczom

Gość Karolina_000a
mi się oczy wysuszają od komputera, ale biore na to ocutears (krople takie) i pomaga

Gość Michasiasia
o sjogrenie słysze pierwszy raz, ale na suche oko to po prostu krople. ja polecam cationorm. silnie nawilża, działa na wszystkie trzy warstwy oka, można stosować też na soczewki, więc jak ktoś używa soczewek to jest to idealny lek dla niego

Gość okooko
na suche oko polecam lakroft - są naprawdę super

Gość Misiamisiam
ja używam kropli o nazwie ocutears i mi pomagają na suche oko. działają natychmiastowo, są bez konserwantów i mają długą datę ważności bo aż 6 miesięcy. wg mnie są super

Gość Roksannna
na suche oko to krople, innej rady chyba nie ma. mogę polecić np lakroft, bo tych kropli sama używam, są naprawdę dobre

Gość Ewelinnn
na sjogrena ocutears. sprawdzałam przed chwilą w specyfikacjach leku i piszą że jest zalecany na sjogrena :)

Gość Karolina_000a
hah, widzę że nie tylko ja używam ocutears :) a myślałam że lek jest raczej mało znany, a tu proszę :D

Gość Halhala
ja też używam kropli. moje oczy dokuczają mi od soczewek, strasznie je to wysusza, ale używam kropli (lakroft, zostały już wspomniane w tej dyskusji) i są pomocne

Gość margot525
na sjogrena polecam ocutears, myślę że to całkiem dobry lek, u mnie się sprawdził