Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leah24

Co się z nami dzieje ????????

Polecane posty

Zastanawia mnie co się dzieje z dzisiejszymi ludźmi i nie napiszę, że tylko z młodzieżą bo niestety wśród starszych osób też to zauważyłam. Konkretnie całkowite zobojętnienie i zatarcie zasad moralnych ( nie mylić z dekalogiem ). Wszyscy nastawieni są niesamowicie konsumpcyjnie i przykładowo kiedy wchodzą w związek lub też po prostu w jakieś relacje z innymi osobami to wszystko przeliczają, co im się opłaca, co mogą z tego mieć. Autentycznie jest mi się ciężko przystosować do życia w takim społeczeństwie :( Lubie dawać innym z siebie i wcale nie oczekuję i jedyne czego oczekuję w zamian to trochę życzliwości. Dlaczego idąc ulicą nie można się do nikogo uśmiechnąć bo biorą cię za wariatkę?

Gość japko od jabłoni coś tam pada
dokładnie, wlosi po ogloszeniu POdniesienia wieku emerytalnego wyszli na ulice a POlaczki cicho jak mysz pod miotlą i tyrka w krainie szczęśliwości, CAŁKOWITE ZOBOJĘTNIENIE :classic_cool:

Gość japko od jabłoni coś tam pada
nie piorę brudow POlitycznych tylko podaję przyklad zobojętnienia sPOleczeństwa POlskiego. :classic_cool:

Gość przelot_em
Jesteś bardzo nielogiczna w tym co piszesz. Twierdzisz, że lubisz dawać cos tam innym, bla bla bla , i nie oczekujesz niczego. Po czym dodajesz, że "jedynie" trochę życzliwosci. Czyli czegoś oczekujesz i nie dajesz tak zupełnie za darmo. Jeśli będziesz dawać niczego nie oczekując, wtedy naprawdę pozbedziesz się żalu wobec ludzi.

Myślę,że jak każdy człowiek oczekuję od innych życzliwości. Pomimo to jednak nie zmieniam swojego nastawienia gdy spotykam się z inną reakcją. Ciekawe jest, że osoby jak ty nie podejmują tematu tylko czepiają się szczegółu ;)

Gość rettttttt
Bo swiat schodzi na psy i bedzie coraz gorzej. Im kraj bogatszy tym mniej ludzi wierzy w Boga. A brak wiary to upadek zasad moralnych.Jest milion przyczyn dlaczego to wszystko zmierza w zlym kierunku. Jesli swiat sie nie opamieta bedzie tylko gorzej.

Gość przelot_em
No, chyba twoje nieprzystosowanie się do społeczeństwa, nieakceptowanie ludzi takimi jakimi są, nie jest takim szczegółem, skoro zakładasz o tym temat i chcesz dyskutować. Czy nie o to Ci chodziło?

Bardzo przykre to społeczeństwo skoro jeśli nie umiem kłamać,oszukiwać, kraść i robić innym świństwa nazywa się nieprzystosowaniem.:/

Gość przelot_em
he he he nie odwracaj kota ogonem :D:D nikt Ci nie każe kraść, oszukiwać i kłamać możesz żyć wg swoich wysoko postawionych zasad moralnych, wg dekalogu co Ci w tym przeszkadza?

Po prostu ciężko się żyje wśród ludzi, którzy tak postępują. Nazwij mnie idealistką ale próbuje bezskutecznie zaszczepić inne myślenie w ludziach i zapewne nie przestanę. Pomarudzić już nie można? ;) Poza tym założyłam ten temat z nadzieją, że nie jestem z tym sama i chyba aby po prostu powymieniać doświadczenia.

Gość facetttttttt
ja szukam sobie dziewczyny z miłości, choc ostatecznie mógłbym ją sponsorować .. nie zmieni to jednak faktu że ja będę ją kochał :>

Gość przelot_em
Może jesteś idealistką, i dobrze , że takie osoby jak Ty żyją wśród nas. Ale pamietaj, że świata/ludzi nie zmienisz, prędzej nabawisz się nerwicy albo depresji. Po prostu staraj się rozumieć bardziej ludzi, dlaczego postępują tak a nie inaczej. Ich złe postępowanie nie bierze się znikąd, są jakies przyczyny. I nie chodzi o usprawiedliwienia zła tylko zrozumienia/wytłumaczenia sobie jego źródła. Bardziej obserwuj niż oceniaj.